Long Miles Kenya

Over de kommende uger kommer vi til at frigive 3 dagspartier, alle fra den lille zone omkring Kiringa. Disse kaffer er vores første skridt i samarbejdet teamet fra Thunguri, Long Miles' ny station i Kenya og vi glæder os til at arbejde sammen med dem i de kommende sæsoner.

Long Miles Kenya

Over de kommende uger kommer vi til at frigive 3 dagspartier, alle fra den lille zone omkring Kiringa. Disse kaffer er vores første skridt i samarbejdet teamet fra Thunguri, Long Miles' ny station i Kenya og vi glæder os til at arbejde sammen med dem i de kommende sæsoner.

Long Miles

Kenya

Vi har set frem til dette projekt med vores samarbejdspartnere Long Miles i noget tid efterhånden. Vi har arbejdet sammen med teamet fra Long Miles siden 2014 og i den tid har de gjort store fremskridt indenfor burundisk kaffe; de har forsynet både ristere og forbrugere med lækre kaffer, og samtidig har de bragt stabilitet og velstand til en stor gruppe kaffeproducenter i det nordlige Burundi.

Nu er deres mål at skabe et lignende system i Kenya. Selvom Kenya er mere etableret som kaffenation, er der stadig svære udfordringer for producenterne. 90% af den kaffe som eksporteres fra Kenya er under fire store virksomheders kontrol, hvilket gør det besværligt at skabe en direkte forbindelse til kaffeavlerne og herved være med til at støtte de nye, lokale initiativer. På trods af systemets fejl dyrkes og eksporteres der stadig kaffe af høj kvalitet, men ofte er det på bekostning af reel sporbarhed og konsekvent høj kvalitet. Den lave markedspris for kaffe de sidste 5 års tid, har ført til at mange mindre farmere har set sig nødsaget til at stoppe deres kaffeproduktion og i stedet er begyndt at dyrke te, og nogen endda til det lovlige narkotikum Khat.

"90% af den kaffe som eksporteres fra Kenya er under fire store virksomheders kontrol, hvilket gør det besværligt at skabe en direkte forbindelse til kaffeavlerne og herved være med til at støtte de nye, lokale initiativer."

De tilbageværende producenter har gjort hvad de kunne for at reducere omkostninger, ved at pode højt-ydende og sygdomsresistente Batian- og Ruiru 11-skud på stammerne af deres træer af sorten SL. Dette betyder at der er et lavere udbud af højkvalitets kaffe end vi normalt ser fra Kenya. Det fører til store tab for de større møller og for eksportører som står for strømningerne af kaffe ud af landet. De begynder derfor at opkøbe partier af lavere kvalitet og fokuserer i stedet på kvantitet frem for kvalitet og udvider deres produktion ind i områder længere mod nord og vest, områder som er uprøvede i forhold til dyrkning af højkvalitets kaffe.

Denne magtdynamik påvirker også den nuværende struktur med kooperativer, hvor producenterne presses ind i langsigtede aftaler omkring betaling og gødningsbrug. Disse aftaler kan være gavnlige for begge parter, men kan også lede til tvivlsomme fremgangsmåder. Eksempelvis kan en farmer, som kun kan høste og sælge kaffebønner én gang årligt, være tvunget til at bede om et forskud fra kooperativet, for at kunne brødføde sin familie. Disse forskud er tilgængelige, men for at få dem kræver det at farmeren fastsætter prisen på hele den næste høst, til en pris der ligger langt under markedsprisen, som en form for rente. Kooperativer, hvis målsætning er at producere store mængder af AA-partier, som består af meget store bønner, presser de små farmere til at bruge en masse kunstgødning på deres land, ofte i samarbejde med gødningsvirksomheder. Brugen af kunstgødning giver store flotte bønner, men gødningen siver ned i grundvandet og bliver her en direkte trussel imod arbejdernes helbred.

"... en farmer, som kun kan høste og sælge kaffebønner én gang årligt, kan være tvunget til at bede om et forskud fra kooperativet, for at kunne brødføde sin familie."

Long Miles

Long Miles forsøger at bryde disse mønstre og støtte farmerne på samme måde som de gør i Burundi. I 2019 købte de Thunguri vaskestation som ligger i det nordlige Kirinyaga og de har lige afsluttet deres første fulde høstsæson. Vi besøgte stationen i januar i år og lige siden har vi ventet på at modtage årets høst. Muligheden for at tilbringe tid sammen med teamet på stationen, og dét at føle deres drive og passion for at skabe bedre forhold, for dem de samarbejder med, var noget af det mest inspirerende vi oplevede på vores tur. De har sponsoreret træer til farmerne, hovedsageligt macadamia- og avokadotræer. Plantningen af træerne binder kulstof i jorden og gør det muligt at modtage såkaldte ‘grønne tilskud’. Med denne støtte har Long Miles mulighed for at financiere samfundsprojekter og for at give agronomisk støtte til deres producenter igennem deres program Coffee Scout. Derudover har farmerne mulighed for at sælge afgrøderne fra de her træer, på det lokale marked, hvilket giver dem en ekstra indkomst.

Dedikationen til kvalitet og til at sikre sporbarhed er imponerende. Selve fabrikken er blevet grundigt renoveret siden de overtog den, og de har ansat flere dygtige eksperter indenfor feltet. Ansatte fra stationen besøger hver gård for at indsamle kaffebær, for at sikre sig at der er ordentlige forhold på gården og at det kun er bær af god kvalitet der ankommer til fabrikken. Kaffebær indsamles fra hver af de små zoner og holdes adskilt, samme model som bruges i bjergegnene i Burundi. Det gør det muligt at lave mikro-partier opdelt efter zone og dato. Gennem omfattende prøvesmagninger har vi efterhånden kunne observere, hvordan forskellige betingelser og mikroklimaer kan skabe smagsprofiler som skiller sig ud fra mængden. Vi har endda smagt på nogle få partier som er dyrket af en enkelt producent og forarbejdet i marken på små hånddrevene maskiner, der fjerner frugtkødet.

Long Miles har forpligtet sig til at skalere langsomt op for at opbygge tillid i lokalsamfundet, mens de samtidig skaber en reel forskel for de kaffebønder de arbejder sammen med. Præcis som de har gjort det i Burundi. Teamet er desuden i forhandlinger om et mindre stykke jord i det vestlige Kenya, tæt ved Ugandas grænse, hvor de ønsker at etablere deres egen kaffeproduktion. Den jord vil de beplante helt fra bunden og dyrke kaffe med fokus på regenerativt landbrug, hvor man understøtter jordens frugtbarhed igennem naturlige dyrkningsmetoder.

Thunguri

Kiringa

Sidste år købte vi kaffer fra Long Miles’ samarbejde med deres nabo-møller, møller de havde besøgt og ladet indgå i deres egen kvalitetskontrol. Vi føler os meget priviligerede over at have været involveret i projektet, så tidligt i forløbet og vi glæder os til at være en del af Long Miles’ projekt i Kenya, i fremtiden.Dette år har udbyttet fra Thunguri været meget højere og vi er glade for at have indkøbt al den kaffe de eksporterer til Europa i år, i kvalitet AA.

Over de kommende uger kommer vi til at frigive 3 dagspartier, alle fra den lille zone omkring Kiringa, et af de områder som Long Miles har valgt til indsamling af deres kaffebær. For foden af det smukke Mount Kenya er jorden rig på næring og utroligt frugtbar, og den bruges overvejende til dyrkning af te. Tager du en køretur igennem Kiringas bølgende bakker er der ikke mange kaffetræer at se. Kun enkelte mindre lodder jord er beplantet med kaffe, slet skjult blandt de frodige grønne temarker. Kiringa-kafferne er vores første i samarbejde med teamet fra Thunguri, og vi glæder os til at arbejde sammen med dem i de kommende sæsoner. Vi er begejstrede over at have en af vores nærmeste og mest betroede partnere involveret i en af vores yndlingsoprindelser og vi har fuld tillid til at dette kun er starten på et spændende og smagsrigt eventyr.

Åbningstider

East Village Bakery - NYC

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Soho - NYC

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven - Aarhus

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade Bageri - Aarhus

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade - København

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Risteri - København

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

Talad Noi - Bangkok

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

Ari - Bangkok

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Muscat - Oman

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

Kontakt

Webshop

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Wholesale

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her