Bryggeguide

Iskaffe

Når der skal brygges iskaffe er drikketemperaturen en afgørende faktor. En køligere drikketemperatur ændrer vores evne til at opfatte både smag og tekstur. Tænk på en varm cola; utroligt sød - næsten som sirup, mens den samme drik smager afbalanceret og læskende når den er iskold. En meget varm drikketemperatur har for kaffe en lignende effekt, og det er en af grundene til at det virker som om kaffens smage først udfoldes helt når temperaturen daler til et niveau der nærmer sig vores kropstemperatur.

Her både brygger og serverer vi kaffen over is. For at tage isens naturligt fortyndende effekt med i regnskabet, samt vores ændrede smagsevne, brygger vi med en langt højere kaffe til vand ratio end normalt. Det tilføjer intensitet, og fører til at en anelse under-ekstraheret kaffe, hvilket giver drikken friske og saftige egenskaber. Vi bruger ofte friske kenyanske og etiopiske kaffer med denne opskrift, hvor deres klare og frugtige noter træder tydeligt frem.

Opskrift

Sort iskaffe

Udstyr: Hario V60, papirfiltre, vægt, timer, kaffekværn, kande

Bryggetid: 3:30 min

Vand: 180g filtreret vand ca. 96 grader, 60g is

Kaffe: 18g

1: Sæt filter i din V60 og skyl filteret igennem med varmt vand. Det fjerner al smag fra papirfiltret, men forsøg på ikke at varme serveringskanden, da vi gerne vil bruge den til at afkøle kaffen.

2: Kværn kaffebønnerne på medium-fin indstilling. Tilføj kaffen til V60-bryggeren, hæld is i serveringskanden og nulstil vægten.

3: Start din timer. Hæld 60g vand over den kværnede kaffe, til det indledende ‘bloom’.
Efter 45 sek: Hæld 60g vand over.
Efter 1:30 min: Hæld yderligere 60g vand over.
Efter 2:30 min: bør alt vandet være passeret igennem bryggeren.

"Vi bruger ofte friske kenyanske og etiopiske kaffer med denne opskrift, hvor deres klare og frugtige noter træder tydeligt frem."

Kaffe anbefaling: Kiringa

Modne skovbær balanceres af en rig sirupsagtig sødme.

Vores først kaffe fra Long Miles egen station i Kirinyaga. Vi besøgte teamet i januar og fik muligheden for at prøvesmage deres allerførste høst.

Bryggeguide

Is-latté

Til brygning af iskaffe med mælk, foretrækker vi at bruge en stærkere espresso, hvor den kværnede kaffe udgør halvdelen af den færdige espressos vægt. Vi føjer 2 g sirup til drikken for at afbalancere smagen. Man opfatter ikke sødme så kraftigt i en kold drik og da der er mindre sødme i den kolde mælk, i forhold til en opvarmet mælk, foretrækker vi at bruge naturligt forarbejdede kaffer til iskaffe med mælk, da de har en sød og rund profil, ofte med en høj smagsintensitet.

Udstyr: Espressomaskine, vægt, timer, kaffekværn

Hviletid: Minimum 2 uger

Vand: Omkring 100 ppm

Temperatur: 95°C

Kaffe: 19g ind, 38g ud

Trækketid: 32 sekunder

Tilføj: 50g is, 120g mælk

1: Bryg din espresso og stil den til side.

2: Hæld is og mælk i koppen.

3: Afslut ved at hælde espressoen over is og mælk, og rør rundt.

”VI FORETRÆKKER NATURLIGT FORARBEJDEDE KAFFER TIL KOLDE DRIKKE, TAKKETVÆRE DERES SØDE, RUNDE PROFIL, SOM OFTE HAR EN HØJ SMAGSINTENSITET.”

Kaffe anbefaling: Gedeb

Forholdene i Yirgacheffe sikrer råvarer af den højeste kvalitet i hele kaffebæltet.

Fine florale noter efterfulgt af modne syltede bær i denne naturligt forarbejdede kaffe fra METAD gruppen.

Åbningstider

East Village Bakery - NYC

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Soho - NYC

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven - Aarhus

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade Bageri - Aarhus

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade - København

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Risteri - København

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

Talad Noi - Bangkok

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

Ari - Bangkok

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Muscat - Oman

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

Kontakt

Webshop

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Wholesale

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her