Honduras
Vi fortsætter vores udforskning af Honduras som oprindelsesland for kaffe. Vi har tidligere haft kaffer fra Erin Moreno i vores line-up, som du i denne måned kan finde i vores Discovery abonnement side om side med kaffe fra Fredy Sabillon der er en ny samarbejdspartner for os. De tre Sagastume kaffer illustrerer også hvor meget kvaliteten er steget over de sidste par sæsoner i Honduras.
Honduras
Vi fortsætter vores udforskning af Honduras som oprindelsesland for kaffe. Vi har tidligere haft kaffer fra Erin Moreno i vores line-up, som du i denne måned kan finde i vores Discovery abonnement side om side med kaffe fra Fredy Sabillon der er en ny samarbejdspartner for os. De tre Sagastume kaffer illustrerer også hvor meget kvaliteten er steget over de sidste par sæsoner i Honduras.
Honduras
Santa Barbara
Honduras har længe været i vores søgelys, og vi er ved at opbygge flere forbindelser til landet. Den gennemgående kvalitet i kafferne fra Honduras har været imponerende, især takket være virksomheder som Beneficio San Vicente. Beneficio San Vicente blev oprettet af Benjamin Paz og har til formål at øge både kaffekvaliteten og levestandarden for kaffebønderne i Santa Barbara-regionen.
Santa Barbara-regionen giver nogle udfordringer til dem, der håber at kunne dyrke kaffe her af høj kvalitet. Regionen strækker sig fra grænsen til Guatemala ind i det centrale højland, hjemsted for nogle af de højeste bjerge i landet. Santa Barbara ligger også tæt på et stort område af junglen, hvilket tilfører området en høj luftfugtighed og en masse nedbør, især under høstsæsonen, hvilket skaber store vanskeligheder for en jævn tørring af kaffe. De lave nattemperaturer her, sammen med det våde klima, kan også føre til en "forfrysning" af kaffeplanten, hvor bærene ophører med at modne på træet, hvilket i sidste ende fører til tabte afgrøder.
"Santa Barbara-regionen giver nogle udfordringer til dem, der håber på at kunne dyrke kaffe her af høj kvalitet."
Santa Barbara har også set en enorm vækst i den indfødte honduranske Parainema-sort; begge kaffer i vores Discovery abonnement denne måned er eksempler på det. Parainema blev skabt af Honduran Coffee Institute som reaktion på et nematode-udbrud i midten af 80'erne. Vi finder ofte en høj syrlighed i Parainema-kaffer, sammen med en fremragende mundfølelse, der spænder fra at være te-lignende til saftig eller cremet afhængigt af forarbejdningen. Den høje syrlighed bidrager til de modne frugtaromaer, vi virkelig værdsætter her hos La Cabra, og derfor er Parainema hurtigt ved at blive en favorit for os. Denne måneds kaffer er forarbejdet forskelligt, hvilket skaber forskellige fortolkninger af den friske Parainema-karakter.
Honduras er hurtigt ved at blive et land, hvor vi ser et stort potentiale. Vi er i færd med at planlægge vores første tur til landet i marts for at cementere vores forbindelser og fordybe os kaffedyrkningens realiteter i Honduras; de udfordringer og succeser, som producenter som Erin Moreno og Fredy Sabillon der står bag månedens Discovery kaffer står over for hver dag.
"Syren bidrager til de modne frugtaromaer, vi virkelig nyder hos La Cabra, og derfor er Parainema hurtigt ved at blive en favorit for os."
Santa Barbara
Erin Moreno & Fredy Sabillon
De to kaffer vi har udvalgt denne måned til vores abonnement repræsenterer begge de forandringer vi har bevidnet i kaffelandskabet i Honduras over de sidste par sæsoner.
Den første kaffe er en tilbagevendende favorit fra Erin Moreno, en kompleks og frisk anaerob Parainema. Moreno-familien har dyrket fremragende kvalitetskaffer i årevis. Erins far, Pedro, var en af de første producenter til at komme ind på specialkaffemarkedet i Santa Barbara. Erin arvede sin del af farmen fra Pedro, som oprindeligt var beplantet med Catimor. Men efter at have været vidne til Paraneimas succes på andre dele af farmen, valgte Erin at genplante hele sin del kort efter sin overtagelse. Sortens karakteristiske smag skinner klart igennem i denne kaffe, med friske noter af urter efterfulgt af en frisk og saftig syrlighed.
Ligesom Erin arbejdede Fredys far også med kaffe, og tog Fredy med til farmen i en ung alder. Fredy har drevet sin egen farm siden 2006, hvor han plantede kaffe på et lille grundstykke, som han arvede efter sin far. På baggrund af den erfaring købte han denne 3 hektar store grund sammen med sin bror. Denne kaffe forarbejdet ved honey methoden og med den relativt lange tørretid betyder en vis påvirkning fra processen på smagen, hvilket gør Paraneima-karakteren fyldig med noter af moden frugt.

Sagastume
Familien Sagastume har arbejdet med kaffe i generationer, længe inden den nylige anerkendelse af områdets potentiale. Familien har arbejdet hårdt for at opnå deres plads på specialkaffemarkedet, det har de gjort via utrættelig research, fornuftige investeringer og ved aktivt at udforske nye muligheder.
Vi har i år købt tre kaffer fra Sagastume familien; den vaskede kaffe hvor frisk citrus aroma efterfølges af en dyb sødme med noter af karamel og ribs. Den honey-forarbejdede kaffe hvor forarbejdningen fremhæver noter af modne røde druer og solbær, med en dyb karamelsødme. Og endelig SL28 der har en saftig smag brombær og hindbær, afbalanceret af en karamelagtig sødme.

Åbningstider
East Village Bakery - NYC
152 2nd Ave
10003 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Soho - NYC
284 Lafayette St
10012 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Graven - Aarhus
Graven 20
8000 Aarhus C
Danmark
Åbningstider:
Man - Lør: 8:00 - 18:00
Søn: 9:00 - 17:00
Borggade Bageri - Aarhus
Møntergade - København
Møntergade 3A
1116 Copenhagen K
Denmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 18:00
Lør - Søn: 9:00 - 17:00
Risteri - København
Marguerite Vibys Plads 8
2000 Frederiksberg
Danmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: Lukket
Talad Noi - Bangkok
813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong
10100 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man: Lukket
Tir - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: 8:00 - 17:00
Ari - Bangkok
304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai
10400 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man - Fre: 08:00 - 17:00
Lør - Søn: 08:00 - 17:00
Muscat - Oman
Al Qurum Complex
113 Muscat
Oman
Åbningstider:
Man - Lør: 07:00 - 21:00
Søn: Lukket
152 2nd Ave
10003 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
284 Lafayette St
10012 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Graven 20
8000 Aarhus C
Danmark
Åbningstider:
Man - Lør: 8:00 - 18:00
Søn: 9:00 - 17:00
Møntergade 3A
1116 Copenhagen K
Denmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 18:00
Lør - Søn: 9:00 - 17:00
Marguerite Vibys Plads 8
2000 Frederiksberg
Danmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: Lukket
813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong
10100 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man: Lukket
Tir - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: 8:00 - 17:00
304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai
10400 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man - Fre: 08:00 - 17:00
Lør - Søn: 08:00 - 17:00
Al Qurum Complex
113 Muscat
Oman
Åbningstider:
Man - Lør: 07:00 - 21:00
Søn: Lukket
Kontakt
Webshop
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Skriv venligst til os i chatten.
Wholesale
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Skriv venligst til os i chatten.
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?