Destination | Standard delivery | Express delivery | Free above |
---|---|---|---|
Denmark | 1-3 Business days | Not available | 249 DKK ($39.60 / €33.40) |
Europe | 3-8 Business days | 1-3 Business days | 300 DKK (€40.23 / $79.60)* | Rest of the world | 5-15 Business days | 2-5 Business days | 500 DKK (€67.05 / $79.60)** |
Please note: Coffee is roasted to order. Processing time is 1-3 business days.
*The following countries in Europe have a FREE shipping threshold of 500 DKK (€67.05 / $72.73):
Estonia, Greece, Ireland, Lithuania, Portugal, Slovakia, Spain, Turkey.
** The following countries are NOT applicable for our FREE shipping option:
Australia, Brazil, China, Greenland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Jersey, Kuwait, Lebanon, Malta, Malaysia, Mexico, New Zealand, Romania, Qatar, Saudi Arabia, Taiwan, Thailand, Ukraine, United Arab Emirates, Vietnam.
This is retail only. Wholesale shipping prices are calculated at check out.
Denne måned har vi fokus på en bestemt efter-høst forarbejdningsproces, men anvendt på mange forskellige måder og på meget forskellige råmaterialer.
Natural processen er den oprindelige metode til forarbejdning af kaffe, men er nu mest forbundet med kaffepartier af lav kvalitet, især i Østafrika.
Indenfor de seneste år har kvalitetsfokuserede producenter igen taget ejerskab over processen med omhyggelig tørring af kaffen for at skabe rene og klare kaffesmage.
Natural processen tilføjer ofte fylde og bløde frugtsmage til smagsoplevelsen fremskyndet af fermenteringen.
Francisco Mena har produceret en natural-forarbejdet Caturra i Sumava de Lourdes i West Valley-regionen i Costa Rica.
Småbønderne i Kercha Woreda leverer deres kaffekirsebær til Hasen Sormolo-møllen i Guji, hvor de også bliver natural-forarbejdet.
Køb denne måneds abonnoment og lær natural kaffer og alle de elementer der gør Sumava og Guji helt speciel.
1 x kaffee
Sumava, Costa Rica
(250g /
5.3oz)
2 x kaffe
Guji Kercha, Etiopien
(250g /
5.3oz)
Sumava, Costa Rica
(250g / 5.3oz)
Første kaffe - Costa Rica
Sumava
Natural Caturra tørret i skyggen
Jordbær, Lys Chokolade og Farin
(250g /
8.8oz)
Det er tredje gang, vi køber kaffe fra mikromøllen, Sumava de Lourdes, i West Valley i Costa Rica. Møllen ligger lige uden for byen Naranjo de Lourdes, og de to gårde, der betjener den, Monte Llano Bonito og Monte Lourdes, ligger mellem 1600 og 1800 meter over havets overflade. Møllen ejes af Francisco Mena, som også er medstifter af Exclusive Coffees, vores eksportpartner i Costa Rica. Francisco er meget kendt i Costa Ricas kaffekredse og har været en af drivkræfterne bag landets 'mikromølle-revolution', som har givet mindre producenter muligheden for at tage kontrol over hvilke typer og hvilken kvalitet af kaffe, de producerer. Efter grundlæggelsen af Exclusive i 2008 begyndte Francisco at udvikle mikrolots med disse producenter baseret på behovene i det voksende marked for specialkaffe. Han fortsætter også utrætteligt med at arbejde for at skabe forbindelse mellem disse producenter og købere som os, der er villige til at betale godt for deres ekspertise og kvaliteten af den kaffe, de producerer.
Anden kaffe - Etiopien
Guji Kercha
En fyldig natural fra Guji
Blåbær, Butterscotch og Druer
(250g / 8.8oz)
Vi har købt etiopisk kaffe gennem Moplaco i tre år nu, tid nok til at stole på deres købspraksis og den kvalitet, de er i stand til at tilbyde, både i de kaffer, de producerer selv, og dem, de køber og eksporterer fra de omkringliggende møller. Dette parti er et eksempel på sidstnævnte. Dette parti blev købt af Moplaco fra Hasen Sormolo-stationen i Kercha Woreda. Kercha er beliggende i Oromia-regionen, som er en del af Guji-zonen, men ligger lidt længere syd end den berømte kaffeproducerende rygsøjle Yirgacheffe, Chelelectu og Gedeb. Hasen Sormolo er en privatejet vaskestation og samler kaffe fra ca. 2000 småproducenter i løbet af en høstsæson. Dette lille parti blev forarbejdet ved en omhyggelig natural-proces med omfattende sortering og vending, især i løbet af de første par dage under tørringen. Dette har bidraget til at skabe en blød og fyldig smag med parfumerede aromaer efterfulgt af noter af modne frugter og en cremet karamelliseret sødme.
Med denne måneds kaffe fokuserer vi på en enkelt metode til forarbejdning efter høst, én med ret
forskellige udførsler og konnotationer i forskellige dele af verden. Den grundlæggende
forudsætning for natural processen er tørringen af kaffefrø til de har et stabilt fugtindhold,
mens de stadig er inde i kirsebærret. Kirsebærret og pergamentlaget, der omgiver frøet, fjernes
derefter ved møllen inden eksportering. Da fermentering sker gennem hele tørringsprocessen, ofte
udsat for naturens elementer, kan omhyggelig styring af processen føre til meget forskellige
profiler i den endelige smagsoplevelse.....
Køb denne måneds abonnoment og lær natural kaffer og alle de elementer der gør Sumava og Guji helt speciel
Natural processen er blevet populær på tværs af hele kaffebæltet i de senere år. Selvom udtrykket er meget brugt, og forudsætningen for processen er vidt forstået, anvendes den på meget forskellige måder af forskellige producenter i forskellige dele af verden, hvilket giver meget forskellige resultater. De kaffer, vi deler med jer denne måned, er begge eksempler på meget høj kvalitet indenfor naturals, men adskiller sig fra hinanden i de anvendte rå kirsebær og i udførslen af forarbejdningen. Dette fører til to kontrasterende smagsoplevelser, som vi håber du vil nyde denne måned.
Om Discovery
Vores Discovery-abonnement giver os muligheden for at dele nye kaffeoplevelser med jer hver måned og tage jer med på en rejse gennem kaffens skiftende årstider. Sådan får du muligheden for at smage nye partier fra hele kaffens verden mens de er friske og i sæson. Vi stræber efter at finde de lækreste og mest tankevækkende kaffer vi kan finde, og vi arbejder sammen med en gruppe af innovative og engagerede partnere, som vi har mødt gennem vores år i kaffeindustrien. Vi bliver inspireret af at dele den råvare som de har arbejdet så hårdt for at fremelske, og af at fortælle om hvert eneste skridt i kaffens rejse til din kop. For eksempel har terroir, sort, behandling og en masse andet en stor indflydelse på bønnens liv.
Ved at smage kafferne side om side kan man allerbedst forstå og værdsætte hver af disse faktorers
betydning, og vores mest populære abonnement giver dig muligheden for at opleve to kaffer hver
måned. Somme tider vil det være forskellige sorter eller forskelligt behandlet kaffe af samme
sort fra samme gård eller region, og somme tider er det to parallelle partier fra producenter i
hver sin ende af kaffebæltet. Vi fokuserer på de aspekter af kaffe vi finder interessante lige
nu, og vi sigter efter altid at fortælle en historie med de kaffer vi udvælger. Når vi deler
vores kaffe på denne måde, giver det os også mulighed for at udvide vores kaffehorisonter
sammen, og opbygge et fælles sprog både når det drejer sig om smagsoplevelse og præferencer
indenfor kaffe.
Vi er altid klar til at fortsætte samtalen med jer gennem vores Webshop-portal, uanset om I har
et praktisk spørgsmål eller I har lyst til at tale om denne måneds kaffer. Vi ser blot os selv
som et bindeled mellem jer og nogle af verdens bedste kaffer og de folk, der producerer dem.
Disse mennesker inspirerer os, og vi gør vores ypperste for at dele deres kaffe og deres
historier med de mennesker, som sætter allermest pris på dem.