Discovery Subscription (2021, 3) - The Long Miles Coffee Project, Danish

The Long Miles Coffee Project

  • Vi er glade for at byde vores venner fra 'Long Miles Coffee Project' velkommen tilbage til vores kaffeabonnement.

  • Sidst vi besøgte deres møller i det nordlige Burundi var under høsten i 2019, og vi var meget imponerede over deres dedikation til at producere udsøgte kaffer og til at støtte de småbønder, de arbejder sammen med, ofte under temmeligt vanskelige forhold.

  • Efter en meget vanskelig høst sidste år har projektet gjort comeback, så vi har igen kunnet købe partier fra specifikke marker, inklusive disse tilbagevendende favoritter fra Nkonge Hill.

  • Den første kaffe er en klassisk vasket Burundi-profil, et vasket parti fra Nkonge. Her finder vi sprøde og friske solbærnoter, afbalanceret af en koncentreret sukkerholdig sødme.

  • Den anden kaffe er natural-forarbejdet, også fra småbønder på Nkonge Hill. Den anden kaffe er natural-forarbejdet, også fra småbønder på Nkonge Hill. Dette er en vild gengivelse af burundisk terroir, med de typiske solbærnoter som er blødgjorte og har opbakning fra en fyldig sødme af tropiske frugter.

1 x coffee

Nkonge, Washed Bourbon (250g / 5.3oz)

2 x coffee

Nkonge, Washed Bourbon (250g / 5.3oz)
Nkonge, Natural Bourbon (250g / 5.3oz)

The Long Miles Coffee Project

Vi er begejstrede for at dele disse to kaffe fra Long Miles denne måned med jer. Long Miles er af et lille og dedikeret team, der gør et imponerende stykke arbejde, især set i lyset af deres nærmest konstante modgang. Det arbejde de har udført i løbet af de sidste par høstsæsoner, både hvad angår kvalitet og deres støtte til lokalsamfundet, har været meget inspirerende for os. Vi er glade for at kunne dele deres arbejde med jer, og dermed fortsætte med at støtte dem i deres bestræbelser på at skabe bedre betingelser for landbefolkningen i Burundi.

First coffee, Burundi
Nkonge, Washed Bourbon

Friske solbær.

Noter af: Solbær, Honning og Rooibos.

Dette er et vasket parti fra Nkonge Hill, forarbejdet ved Heza-stationen. Heza bruger en lignende dobbelt fermenteringsproces som den, der anvendes i Kenya, hvor frugtkødet først fjernes fra kirsebærrene og derefter fermenteres uden vand i omkring 12 timer. Herefter tilsættes vandet, og kaffen ligger i blød i yderligere 12 timer. Kaffen stampes for at vaske det klæbende frugtslim på ydersiden af kaffefrøet væk. Denne proces indebærer at arbejderne i tankene stamper på kaffen i 15-20 minutter, mens de synger traditionelle burundiske sange, før kaffen flyttes til vaskekanaler, hvor den skal skylles i rent vand, og klassificeres efter tæthed, inden den transporteres til tørresengene. Kaffen tørres derefter langsomt på de hævede senge med det formål at nå ned på et fugtighedsniveau på 10,5 % på 20-30 dage. I dette parti fører dette til typisk burundisk karakter af friske solbær, afbalanceret med en koncentreret sukkerholdig sødme.

Second coffee, Burundi
Nkonge, Natural Bourbon

En fyldig tropisk sødme.

Noter af: Brombær, Mango og Farin.

Dette parti blev også dyrket på Nkonge Hill og forarbejdet på Heza-stationen - men med en natural proces. Heza er først for nylig begyndt at producere natural-forarbejdet kaffe, et relativt nyt fænomen i Burundi. Da der er færre muligheder for sortering under forarbejdning sammenlignet med en vasket proces, skal kirsebærret være af meget høj kvalitet. Kaffen der skal natural-forarbejdes sorteres med stor omhu i hånden af holdet i Heza. Når kirsebærrene først tørrer og bliver sorte, er det meget vanskeligt at få øje på defekte frø. Efter sorteringen overføres kirsebærrene til de hævede tørresenge og tørres langsomt i omkring 30 dage, hvilket blødgører de typiske solbærnoter indtil en marmeladeagtig karakter suppleret med en fyldig tropisk sødme.

Denne måned

Long Miles

Denne måned kommer begge dine kaffer fra vores langsigtede partnere hos Long Miles. 'Long Miles Project', der blev grundlagt af Ben og Kristy Carlson, åbnede sine døre i 2013 og sigter mod at hæve barren for burundisk specialkaffe. Projektet arbejder med mere end 4.500 individuelle kaffebønder, der bor i nærheden af de to centrale vaskestationer, Bukeye og Heza, der åbende i henholdsvis 2013 og 2014. Der er flere grunde til, at produktionen af specialkaffe i Burundi er en utrolig vanskelig opgave. Der er den utroligt ustabile politiske situation, hvor regeringen tilsyneladende kan ændre reglerne for kaffepriser og produktion natten over, de geografiske begrænsninger, der følger med at være et lille indlandsland, der forsøger at eksportere kaffe med søfragt, for ikke at tale om den konstante trussel om militærkup. På trods af alt dette har hele Carlson-familien formået at etablere sig som både producenter og eksportører af kvalitetssikker, udsøgt kaffe, alt imens de formår at give udtryk for en vis stabilitet i livet for småbønderne, der omgiver deres to vaskestationer i den nordlige Kayanza-provins, nær grænsen til Rwanda. Burundi er et meget ruralt land, hvor kun 13 % af befolkningen bor i byområder. Ud af landbefolkningen er en stor del småbønder, der hovedsageligt lever af en lille produktion af afgrøder, der kan sælges med profit, såsom kaffe. Dette betyder, at den støtte, der gives til disse befolkninger af projekter som Long Miles, er af stor betydning, og vi føler os forpligtede til at støtte dem i deres arbejde på alle måder, vi kan.

Klimaændringer

Klimaændringerne har haft en indvirkning på dette års høst i Burundi med uforudsigelige afvigelser fra etablerede vejrmønstre. Der var meget regn i blomstringssæsonen, hvilket ødelagde nogle af de sarte kaffeblomster, og den manglende regn i modningssæsonen førte til et reduceret udbytte. Høsten i 2020 var dog meget mere vellykket end i det utroligt vanskelige 2019, med et større udbytte og mindre logistiske forstyrrelser. Det betyder, at vi igen har kunnet købe partier fra individuelle områder og er glade for igen at dele to kaffer fra Nkonge Hill med jer. I denne måned er din første kaffe et sprødt vasket parti fra Nkonge, mens den anden er en blød og fyldig natural.

Nkonge hill

I Burundi er en bakke er et afgrænset område, ligesom små kommuner, og de fleste rummer et par hundrede småbønder. Vi har tidligere købt kaffe som er dyrket på andre bakker, og hver synes de at have deres helt eget særpræg. Livet på Nkonge er kendt for at være temmelig fredeligt i et langsomt tempo, der ikke findes andre steder i regionen. Grusveje skærer sig ind i bakkens stejle skråninger og danner udsigtspunkt for en panoramaudsigt over banantræer og frodige teplantager. Desværre har livet ikke altid været så fredeligt på Nkonge Hill. Den seneste borgerkrig i Burundi medførte store tab. Mange af de familier der flygtede vendte tilbage til Nkonge for kun at opdage, at deres jord enten var blevet delt op eller overtaget af en anden. Nkonges forhøjninger fremmer en mere hårdfør og langsomt voksende kaffe, hvilket derfor fostrer intensitet og kompleksitet i smagen. Naturlige kilder finder vej ud af bakken og sørger for, at jorden altid er godt vandet. Ved siden af kaffen er der plantet bede med løg, te, hvede, kål, majs, kassava og ærter i bakkens rige jord. Med hjælp fra kaffespejderene, Minani og Thierry, som har dedikeret sig til Nkonge Hill, forynger bønderne langsomt deres farme. Spejderne bidrager meget til bøndernes viden om at dyrke og tage sig af deres kaffe.

Sammen med Gitwe og Mutana er Nkonge Hill et af de områder, der leverer kirsebær til Long Miles' Heza-station. Stationen er placeret 1960 moh, og er derfor placeret højere oppe end Long Miles' anden station, Bukeye. Dette gør at høsten til Heza-stationen normalt kan igangsættes to uger senere end ved den anden. Højden giver også en imponerende udsigt over Kibira, regnskoven i Rwanda, som har givet Heza sit navn; Heza betyder 'smukt sted' på Kirundi. Heza blev bygget i januar 2014 og betjener nu næsten 2.000 individuelle kaffebønder. Heza hjælper også lokale bønder ved at forsyne dem med træer fra en kaffetræsplantage med over 15.000 kimplanter, og hensigten er at plante disse over hele det krigshærgede Burundi-landskab i de kommende år.

Et imponerende stykke arbejde.

Vi er begejstrede for at dele disse to kaffe fra Long Miles denne måned med jer. Long Miles er af et lille og dedikeret team, der gør et imponerende stykke arbejde, især set i lyset af deres nærmest konstante modgang. Det arbejde de har udført i løbet af de sidste par høstsæsoner, både hvad angår kvalitet og deres støtte til lokalsamfundet, har været meget inspirerende for os. Vi er glade for at kunne dele deres arbejde med jer, og dermed fortsætte med at støtte dem i deres bestræbelser på at skabe bedre betingelser for landbefolkningen i Burundi.
Læs mere om Long Miles-projektets historie her.

Stay bright and curious La Cabra

About Discovery

Om Discovery

Hvorfor vi har et abonnement

Vores Discovery-abonnement giver os muligheden for at dele nye kaffeoplevelser med jer hver måned og tage jer med på en rejse gennem kaffens skiftende årstider. Sådan får du muligheden for at smage nye partier fra hele kaffens verden mens de er friske og i sæson. Vi stræber efter at finde de lækreste og mest tankevækkende kaffer vi kan finde, og vi arbejder sammen med en gruppe af innovative og engagerede partnere, som vi har mødt gennem vores år i kaffeindustrien. Vi bliver inspireret af at dele den råvare som de har arbejdet så hårdt for at fremelske, og af at fortælle om hvert eneste skridt i kaffens rejse til din kop. For eksempel har terroir, sort, behandling og en masse andet en stor indflydelse på bønnens liv.

Vi sigter altid efter at fortælle en historie

Ved at smage kafferne side om side kan man allerbedst forstå og værdsætte hver af disse faktorers betydning, og vores mest populære abonnement giver dig muligheden for at opleve to kaffer hver måned. Somme tider vil det være forskellige sorter eller forskelligt behandlet kaffe af samme sort fra samme gård eller region, og somme tider er det to parallelle partier fra producenter i hver sin ende af kaffebæltet. Vi fokuserer på de aspekter af kaffe vi finder interessante lige nu, og vi sigter efter altid at fortælle en historie med de kaffer vi udvælger. Når vi deler vores kaffe på denne måde, giver det os også mulighed for at udvide vores kaffehorisonter sammen, og opbygge et fælles sprog både når det drejer sig om smagsoplevelse og præferencer indenfor kaffe.

Vi er altid klar til at fortsætte samtalen med jer gennem vores Webshop-portal, uanset om I har et praktisk spørgsmål eller I har lyst til at tale om denne måneds kaffer. Vi ser blot os selv som et bindeled mellem jer og nogle af verdens bedste kaffer og de folk, der producerer dem. Disse mennesker inspirerer os, og vi gør vores ypperste for at dele deres kaffe og deres historier med de mennesker, som sætter allermest pris på dem.