LA CABRA

Discovery abonnement

Vores discovery kaffeabonnement giver os muligheden for at dele nye oplevelser med dig hver måned og tage dig med på en rejse gennem skiftende sæsoner i kaffens verden.

LA CABRA

Discovery abonnement

Vores discovery kaffeabonnement giver os muligheden for at dele nye oplevelser med dig hver måned og tage dig med på en rejse gennem skiftende sæsoner i kaffens verden.

Som abonnent får du

  • 2 nye kaffer hver måned
  • 15% på alle dine køb
  • Først i køen til sjældne kaffer
  • Eksklusivt indhold

Gratis fragt

Til mere end 40 lande*

Administrer nemt dit abonnement

Spring en forsendelse over eller annuller når som helst

Til alle bryggemetoder

Uanset om det er stempel, filter eller espresso

JONATHAN

At brygge kaffe er det første jeg gør hver morgen. Bryggeprocessen fungerer som en daglig, meditativ praksis, der hjælper mig med at centrere mig selv og minder mig om at værdsætte de simple og harmoniske aspekter ved livet.

METTE

Min første kop kaffe får jeg altid om morgenen. Jeg står op lidt før resten af familien, og mens jeg forbereder børnenes morgenmad, laver jeg en kop kaffe til mig selv.

JUUSO

Specialkaffe er en moderne form for meditation for mig. Overordnet set handler det om kvalitet frem for kvantitet. At hælde vand over bønnerne hjælper mig med at komme ned i gear efter en travl dag på arbejdet.

AFSENDES INDENFOR 3 DAGE

Denne måneds kaffer

#1 FINCA SANTA ROSA - HONEY PACAMARA

Cup of Excellence

I år markerer vores fjerde år som kunde hos Jorge Raul Rivera. Raul er andengenerations-kaffeproducent og er baseret lige uden for byen La Palma i den nordvestlige del af El Salvador, tæt på grænsen til Honduras. Hans gård, Finca Santa Rosa, ligger ikke langt fra La Palma, omkring 1550 meter over havet på skråningerne af El Pital, El Salvadors højeste punkt. Gården er primært beplantet med den berømte, salvadoranske Pacamara-sort, og gården har frembragt nogle af landets mest innovative kaffer i de seneste år - for ikke at snakke om den højeste kvalitet.

Jorge Raul Rivera Sr. begyndte at dyrke kaffe - hovedsageligt af lavere kvalitet - i området omkring La Palma i 1979. Samme år begyndte El Salvadors brutale borgerkrig. Dette resulterede i, at mange forlod deres jord og solgte den billigt for at kunne flygte til nabolandet Honduras. Raul Sr. udnyttede dette, opkøbte nogle billige stykker land og begyndte at dyrke kaffe. Han var en af de første, der begyndte at dyrke kaffe i området, og ligeledes en af de få, der blev tilbage under krigen. Da de fordrevne salvadoranere begyndte at bosætte sig i landet igen efter krigen, købte Rivera-familien jorden, der skulle blive til Finca Santa Rosa. De startede med at dyrke tømmer, da staten støttede projekter, der havde til formål at hjælpe med genopbygningsarbejdet efter krigen. I 2003 kom Cup of Excellence til El Salvador. Prisen udgjorde et fantastisk udstillingsvindue for de første specialkaffeproducenter i landet. Rivera-familien så en gylden mulighed for at få en fod indenfor i den eksklusive del af kaffemarkedet, og de indså hurtigt, at forholdene på Finca Santa Rosa var perfekte. Familien vidste, at de kunne opnå høje priser på Cup of Excellence-auktionerne, hvis de kunne producere mikropartier af høj nok kvalitet. Dette var med til at gøre deres gård meget rentabel. De beplantede derfor deres jord med Pacamara-sorten, der er berømt for sin høje kvalitet, og arbejdede hårdt på at vinde Cup of Excellence-kronen, som de siden har vundet tre gange - i 2014, 2017 & 2019.

Denne honning-Pacamara er ved at blive lidt af en hovedbestanddel for os her på La Cabra. Den søde, sukkerholdige karakter, der opnås gennem honningprocessen, komplimenteres af Pacamaraens blomstrede noter. De mange smagsindtryk bindes sammen af noter af frisk og sprød blodappelsin.

#2 MOCOCA - NATURAL YELLOW BOURBON

Håndplukket Brasiliansk kaffe

Dette parti er skabt med støtte fra den velkendte producent-forening med navnet Fazenda Ambiental Fortaleza eller FAF. FAF tager bæredygtighed på deres egne gårde meget seriøst, og det samme gør sig gældende, når de opkøber kaffe fra de omkringliggende gårde. Der er flere kriterier, som gårdene skal opfylde, før de kan tages i betragtning hos FAF. Et af de overordnede kriterier er målet om at arbejde i harmoni med naturen for at skabe kaffe af allerhøjeste kvalitet. Dette har ikke været nemt i Brasilien, der er kendt for sin højintense landbrugsindustri. At ofre effektiviteten til fordel for øget kvalitet og miljøbevidsthed anses som et kompromis for størstedelen af agroindustrien i landet, men ikke desto mindre har FAF overbevist 50 producenter om at blive en del af dette program med navnet Bobolink.

Endnu en ting, der gør disse gårde unikke, er måden, hvorpå de høster kaffen. Modsat de fleste gårde i Brasilien plukker disse gårde nemlig de modne kaffebær ved hjælp af håndkraft i stedet for at bruge mekaniske plukkemetoder. Kaffebærrene tørrer langsomt og jævnt på afrikanske højbede i stedet for direkte i solen på terrasserne. Mange af gårdene ligger også højt placeret, og nogle steder ligger de mere 1400 meter over havet (m.o.h.), hvilket er meget højt i en brasiliansk kontekst. Gårdene dyrker kun Arabica-sorter af højeste kvalitet, og dette specifikke parti består af 100% Yellow Bourbon.

Alt dette er med til at give en ren, naturlig og karakteristisk brasiliansk smagsprofil med søde noter af mælkechokolade og hasselnødder, der akkompagneres af bløde noter af moden frugt, hvilket leder tankerne mere i retning af en mellemamerikansk kaffe.

DISCOVERY ABONNEMENT

Udforsk kaffens verden med os

Vi fortsætter med glæde vores samtale med dig via vores webshopportal, hvad enten det drejer sig om praktiske spørgsmål eller en diskussion omkring denne måneds kaffe. Vi ser vores rolle som et simpelt bindeled mellem dig og nogle af de bedste kaffer i verden samt de mennesker, der producerer dem. Disse mennesker inspirerer os, og vi gør vores yderste for at dele både deres kaffe og deres historie med de mennesker, der værdsætter dem allermest.

Åbningstider

La Cabra - Graven

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 08:00 - 18:00

Søn: 09:00 - 17:00

La Cabra - Banegården

Banegårdspladsen 1

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 08:00 - 18:00

Søn: 09:00 - 17:00

La Cabra - Bakery

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 18:00

Søn: 07:00 - 17:00

La Cabra - New York

152 2nd Ave

New York

United States

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 08:00 - 18:00

Lør - Søn: 09:00 - 18:00

La Cabra - Bangkok

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

Bangkok 10100

Thailand

Åbningstider:

Man: Closed

Tir - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 09:00 - 18:00

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 08:00 - 18:00

Søn: 09:00 - 17:00

Banegårdspladsen 1

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 08:00 - 18:00

Søn: 09:00 - 17:00

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 18:00

Søn: 07:00 - 17:00

152 2nd Ave

New York

United States

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 08:00 - 18:00

Lør - Søn: 09:00 - 18:00

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

Bangkok 10100

Thailand

Åbningstider:

Man: Closed

Tir - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 09:00 - 18:00

Kontakt

Webshop

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Risteri

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

DA
USD $