PARTNERHISTORIE

La Cabra Thailand

I begyndelsen af november 2020 åbnede vi vores første kaffebar i Thailand. Brygningen af den første kop kaffe i Bangkok markerede kulminationen på næsten to års planlægning og udvikling.

Fotos: Pornpanit Intapat og Teerawatch Chaowalit

Vores thailandske partnere

Vores La Cabra-partnere i Thailand hører til i Bangkok; de ledes af Bew og Bo, der begge nærer en dyb nysgerrighed for specialkaffe. Denne nysgerrighed kobler de med et væld of lokal erhvervserfaring og uddannelser inden for henholdsvis ingeniørvidenskab og jura. For nogle år siden stødte de for første gang på vores kaffe i Thailand, og Bo husker følgende om oplevelsen: "Vi syntes, at jeres kaffe var delikat, og dens smag er ret sjælden at finde i Thailand". De begyndte at diskutere mulighederne for at bringe denne slags kaffeoplevelser til Bangkok, og kort herefter kontaktede de vores grundlægger, Esben Piper.

Specialkaffe hitter

Dette resulterede i et besøg i København og Aarhus i begyndelsen af 2019, hvor de fik en gennemgående indføring i La Cabra-universet samt et kig bag kulisserne i vores kaffebarer, bageri og risteri. Vi fulgte op på dette besøg med vores første tur til Thailand i august samme år, hvor Esben var vært for prøvesmagninger og workshops i både Bangkok og Chiang Mai. "Thailand er et af kaffens epicentre i Sydøstasien. Thaierne elsker at besøge caféer og tage sig god tid der. Det handler om mere end blot at besøge en café, de vil have flere detaljer om deres kaffe. Så jeg vil sige, at specialkaffe hele tiden udvides og udvikles i Thailand. Thaierne er åbne og fordomsfrie, og de elsker at udforske nye oplevelser med venner og familie. Vi uddanner vores baristaer til at snakke om og beskrive vores kaffe i detaljer, når de serverer den, så vores kunder bliver nysgerrige på at vide, hvad vi serverer for dem," forklarer Bo.

Et ærligt og fokuseret rum

I begyndelsen af 2020 underskrev vi en lejekontrakt på et ledigt lejemål i 'Talad Noi'-kvarteret i Bangkok. Talad-Noi er blandt de lokale kendt som et knudepunkt for de mange kulturer i Bangkok, og man mærker på en og samme tid historiens vingesus og den moderne stemning fra det nye, nærliggende designdistrikt. Kvarteret har en afslappet atmosfære men ligger alligevel ikke langt fra det travle Bangkok CBD (Central Business District). Vi begyndte hurtigt at hjælpe vores thailandske partnere med at udvikle designet og konceptet til deres nye kaffebar. Vi brugte ikke blot vores ekspertise inden for kaffe men også vores erfaring med at skabe afslappende og moderne rum her i Danmark. Mikkel Selmer, vores Head of Coffee, der er uddannet arkitekt, var ansvarlig for at assistere og rådgive det lokale, thai-baserede arkitektteam ledet af Jirapatr Jirasukprasert. Vores thailandske partnere ønskede at skabe en kaffebar, der kunne fungere som et ærligt og fokuseret rum med plads til at dele unikke kaffeoplevelser. Resultatet er en minimalistisk finish med rå kanter og mange smukke, skjulte detaljer. Ved indgangen mødes man af en overflod af naturligt lys, herefter følger en række enkle og velindrettede siddepladser, og slutteligt åbner rummet op og giver plads til den stilfulde kaffebar med de ikoniske, grønne fliser og det subtile, thailandske præg.

La Cabra Bangkok

Det er lykkedes Bew, Bo og resten af Bangkok-teamet at åbne en kaffebar, der giver gæsterne mulighed for at opleve og nyde en kompleks, sensorisk kaffeoplevelse. Ligesom os tilskynder de deres baristaer til at indgyde nysgerrighed hos kunderne samtidig med, at de formidler kaffens historie og fortæller om alt fra oprindelsesgården, kaffens unikke smagsnoter og selve brygningen af kaffen. Det giver dem en følelse af stolthed og ansvarlighed at være de første til at åbne et skandinavisk risteri i Bangkok, og de fyldes af glæde over at kunne give deres gæster den fulde La Cabra-oplevelse.

Det er vores mål, at vores engagement og involvering i den thailandske kaffekultur skal brede sig til andre dele af kaffens produktionskæder. Vi er begyndt at udforske den lokale kaffedyrkning i Thailand, og vi samarbejder med et lille netværk af innovative og kvalitetsbevidste producenter. Vores mål et at finde frem til spændende, sæsonbestemte partier, der skal udgøre grundpillerne på vores menukort. Derudover har lokale kunder mulighed for at smage eksklusivt indkøbte og sæsonbestemte partier, der kun sælges på La Cabra i Bangkok. Det første af disse partier var en intens, rig og naturlig Pacamara produceret af vores mangeårige partner Jorge Raul Rivera i El Salvador.

AT ARBEJDE MED OS

Partnerskab & rådgivning

Vores klienter stræber generelt efter at give deres kunder en moderne oplevelse i specialkaffens verden med stor vægt på kvalitetsråvarer. Vi hjælper dig med at opfylde dine behov gennem vores indkøbsprogram, vores ristningsstil og vores strenge kvalitetskontrol i risteriet. Du kan læse mere om La Cabras unikke fremgangsmåde ved at klikke på 'Forbind' i menuen ovenfor.

Hvis I ønsker det, kan vi hjælpe jer med at forbedre jeres baropsætning og baristafærdigheder med vores træningsprogram. Ved at dele ud af vores omfattende viden om kaffeindkøb, ristning, vandfiltrering og brygning sigter vi efter at hjælpe vores klienter med at opnå en dybere forståelse for og påskønnelse af smagfuld kaffe samt at hjælpe vores klienter med at kommunikere mere meningsfuldt med deres kunder.

DA
USD $