French-Press Bryggeguide

Data

Udstyr:
Stempelkande, vægt, stopur, kværn, kande

Vand (renset vand, 93°C/200°F):
Lille: 330 g
Mellem: 600 g
Stor: 960 g

Kaffe:
Lille: 24 g
Mellem: 36 g
Stor: 56 g

Metode

Forvarm din stempelkande med varmt vand. Tryk stemplet ned et par gange for at rense filteret.

Mal kaffen en smule grovere end til aeropress.

Tøm stempelkanden og tilsæt kaffen.

Nulstil vægten, start uret og hæld det varme vand over kaffen. Placer filteret henover.

Der bør nu være gået omkring 30 sekunder, lad kaffen ekstrahere i 3:30 min.

Ved 4 min, tryk stemplet langsomt i bund.

Brygning

Immersion

Her er vand og kaffe blandet sammen i en beholder i et bestemt stykke tid før det separeres, typisk af et filter. Populære metoder tæller stempelkanden, Aeropress og cupping. Ved disse bryggemetoder anbefaler vi at starte ud med en lidt højere mængde kaffe på omkring 75 g per liter vand. Ved immersion har du fuld kontrol over både kontakttid og malingsgrad, og vi anbefaler at tage udgangspunkt i en finere malingsgrad og kortere kontakttid på omkring 1 minut til Aeropress, hvorimod en grovere malingsgrad og længere kontakttid på omkring 4 minuter typisk passer godt til stempelkaffe og cupping. Her har du et ret bredt spillerum for at opnå et rent og afbalanceret resultat, alt imens du har mulighed for at fremhæve forskellige facetter af kaffens karakter, så prøv dig frem med forskellige variationer herimellem.

DA
USD $