Espresso Bryggeguide

Data

Hvile:
Mindst 3 uger

Vand:
Ca. 100 ppm

Temperatur:
95°C

Tryk:
9 bar

Kaffe:
17g (0,6oz)

Ekstraktion:
30-35 sekunder

Metode

Vi har en ret simpel fremgangsmåde når vi brygger espresso i vores kaffebarer. Kaffen hviler i mindst 3 uger, vi bruger rent vand med en hårdhed på omkring 100 ppm, og indstiller maskinen på 95 °C og 9 bar, hvilket giver os en perfekt afbalanceret ekstraktion af vores omni-ristede kaffer.

At kaffen ristes på denne måde, giver den en ret lang holdbarhed. Vi eksperimenterer ofte med vores kaffer over længere tid, og opdager stadig nye sider og potentialer mere end 3 måneder efter ristning. Vi anbefaler et blandingsforhold på lige over 2:1, vores grundopskrift anvender 17g (0,6oz) malet kaffe til en kop espresso på 38g (1,34oz).

Vi foretrækker at lade ekstraktionen vare 30 sekunder og ofte op til ca. 35, men det kan variere og afhænger af flere faktorer, blandt andet hvilken kaffekværn du bruger og sammensætningen af dit bryggevand. Smag med omhu og justér din brygning derefter.

Brygning

Espresso

For espresso anbefaler vi en ret lang hviletid efter kaffen er ristet, og i vores kaffebarer i Århus går vi efter at bruge kaffe der har hvilet i minimum 3 uger. Espresso afvejes altid en smule anderledes, idet vi måler ratioen af malet kaffe imod den færdige mængde espresso du ender ud med i koppen. Det gøres lettest ved at placere en lille vægt under din espressokop mens du brygger, så du kan veje espressoen efterhånden som koppen fyldes. Når vi brygger kaffe, anbefaler vi at starte med en 1:2 ratio af malet kaffe versus færdig espresso, og ellers at anvende de samme regler som ovenfor til at justere malingsgrad.

DA
USD $