
Denne måneds abonnement har været længe undervejs og lige siden idéen opstod, har vi glædet os til at dele den med dig. Vi har arbejdet sammen med Café Granja La Esperanza i mange år nu, og vi venter altid med spænding på at modtage de første samples imod afslutningen af høstsæsonen. Sammen med deres team, har vi i år arbejdet på nogle unikke partier, som vi her deler eksklusivt igennem vores Discovery abonnement.
Eksklusive honey-forarbejdede kaffer
Råmaterialet, som danner base for denne måneds abonnement, kræver ingen introduktion for dem af jer der har fulgt La Cabra og Café Granja længe. Farmene Potosí, Cerro Azul og Las Margaritas producerer konsekvent fremragende kaffer af forskellige sorter og med forskellige forarbejdningsprocesser. Alle er de produceret med den detajlegrad som er kendetegnende for Café Granja. De kaffer vi i år har købt er blevet favoritter med smagsprofiler der imponerer os år efter år med deres velkendte og delikate smagssammensætninger.
I denne måned vil du modtage en honey-forarbejdet Pink Bourbon fra Potosí, en honey-forarbejdet Sudan Rume fra Las Margaritas og en honey-forarbejdet Geisha fra Cerro Azul. Kafferne fra Potosí og Sudan Rume er fremstillet specielt til vores abonnenter af teamet hos Café Granja. Vi er stolte af vores fortsatte samarbejde og de altid fremragende kaffer vi har mulighed for at dele, som et resultat heraf. Vi håber at du vil nyde alle tre kaffer, denne måned.
-2-v1696688079540.jpg?1200x1500)
Café Granja La Esperanza
Herrera-familien købte Finca Potosí i 1945 og plantede adskillige sorter, der var usædvanlige for Colombia dengang, heriblandt gul og rød Bourbon. Det blev startskuddet for Granjas tradition for eksperimentering, der bragte anerkendelse fra andre kaffeproducenter i Cauca Valley. Årene, der fulgte, var meget produktive, og hver af de 14 børn påtog sig deres del af arbejdet på farmen, men især to af brødrene havde stor interesse for kaffeproduktionen, og i slutningen af 1990’erne overtog Rigoberto og Luis familievirksomheden. De opkøbte flere små farme, som de tilføjede til familiens virksomhed, og begyndte processen med at konvertere alle deres farme til økologiske landbrug. De kiggede også udover Colombias grænser for at få yderligere indsigt og slog til, da muligheden bød sig for at leje en lille farm i Panama.
Rigoberto flyttede med, og hans mangeårige erfaring med produktion bragte frugt, da deres parti af Geisha vandt Best of Panama inden for de første 2 år. Da Rigoberto vendte tilbage til Granja, medbragte han ikke blot erfaring men også panamanske Geisha-frø. Disse frø dannede grundlaget for den næste fase, hvor de to brødre begyndte at jage ekstraordinære smagsprofiler og toppen af specialmarkedet. Oplevelsen med at tage en panamansk sort med tilbage til Colombia var altafgørende for Granja i deres bestræbelser på at tilpasse flere eksotiske sorter til den colombianske jord og dermed fremvise flere aspekter af Cauca Valley-terroirets potentiale. De er også begyndt at eksperimentere med unikke forarbejdningsmetoder, hvor de bruger en kombination af åbne og lukkede tanke under fermenteringen, hvilket tillader ekstraordinær kontrol over den indledende fermentering af kaffebærrene, både med deres vaskede og naturligt forarbejdede kaffer. De anvender også mekanisk tørring i udstrakt grad, hvilket muliggør en meget høj grad af kontrol af tørringsfasen og temperaturene i denne tid.
Denne proces, sammen med den mekaniske 'vaskning’ resulterer i minimalt brug af vand sammenlignet med især de traditionelle, vaskede forarbejdningsprocesser. En af Granjas kerneværdier er netop fokus på bæredygtighed. De har arbejdet hårdt for at bevare det lokale plante- og dyreliv, og de bruger affaldsproduktionen fra farmen til at fyre op i deres mekaniske tørremaskiner, og skiftet til økologi var også en del af denne overordnede plan om en bæredygtig produktion.

Potosí Honey
Finca Potosí er den originale Granja-farm og vi er kommet til at holde meget af den igennem årene. Vi har flere gange besøgt den smukke dal som danner rammen om farmene Las Margaritas og Potosí, og Potosís XO-natural er blevet en fast del af La Cabras sortimenent. Pink Bourbon er et godt eksempel på den nylige udvikling i den colombianske kaffeindustri, og på Café Granjas vedvarende målsætning om at sætte nye standarder for udvikling og forbedring af deres udvalg. Sorten opstod som en naturlig mutation i Huila, og udviser samme sygdomsresistens og giver samme udbytte som hybrid-sorter, men har samtidig en eksotisk og floral smagsprofil. Pink Bourbon har taget Colombia med storm og dyrkes nu i alle store kaffeproducerende regioner. Denne Pink Bourbon illustrerer fint hvorfor; Det honey-forarbejde parti er produceret specielt til os, dyrket på Finca Potosí og forarbejdet på den topmoderne vådmølle, som de deler med nabofarmen Las Margaritas. Trods alt Café Granjas innovation er der brugt en ret traditionel honey-forbejdning, hvor kaffebærrene afskalles og indledningsvis tørres i mekaniske tørremaskiner, før de tørres færdig på hævede tørreborde.
*Denne proces giver en meget ren profil og fremhæver Pink Bourbon sortens fyldige karakter af tropisk frugt og skaber en dyb honning-lignende sødme. *

Potosí Washed
Finca Potosí er den originale Granja-farm og vi er kommet til at holde meget af den igennem årene. Vi har flere gange besøgt den smukke dal som danner rammen om farmene Las Margaritas og Potosí, og Potosís XO-natural er blevet en fast del af La Cabras sortimenent. Pink Bourbon er et godt eksempel på den nylige udvikling i den colombianske kaffeindustri. Sorten opstod som en naturlig mutation i Huila, og udviser lignende sygdomsresistens og udbytte som hybrid-sorter, men har samtidig en eksotisk og floral smagsprofil. Kaffeindustrien i Colombia består hovedsagelig af små eller mellemstore farme og har mange eksportmuligheder for partier af alle størrelser. Som resultat heraf har Colombia en meget omstillingsparat kaffedyrkende befolkning, i stand til at dyrke mange forskellige smagsprofiler og som hurtigt følger markedets skiftende krav. Pink Bourbon har taget Colombia med storm og dyrkes nu i alle store kaffeproducerende regioner. Denne Pink Bourbon illustrerer fint hvorfor. Det vaskede parti er dyrket på Finca Potosí og forarbejdet på en topmoderne vådmølle, som deles med nabofarmen Las Margaritas. Kaffebærrene fermenteres først i 24 timer, før de afskalles og fermenteres i yderligere 36 timer.
Denne dobbelte fermentering fremhæver Pink Bourbon sortens florale og tropiske frugt karakter, og skabere en fyldig sødme mens den friske citrus-syrlighed bibeholdes.

Potosí Natural
San Juan, der er en krydsning mellem Granjas bestand af Bourbon og Pacamara, er et godt eksempel på dette. I bjergene over Caicedonia er det meget svært at kontrollere den traditionelle naturlige forarbejdningsproces på grund af den høje luftfugtighed, som i gennemsnit ligger over 70%, kombineret med de hyppige regnbyger under høstsæsonen. Ved denne forarbejdning har CGLE gjort brug af en meget lang fermentering af kaffebærrene, på omkring 50 timer, i åbne, temperaturkontrollerede tanke. Efter fermenteringen overføres bærrene til tørresiloer, hvor de langsomt tørres mekanisk under kontrollerede forhold, hvilket muliggør en helt naturlig forarbejdning i det fugtige klima. Deres omhyggelige produktionsproces resulterer i en kaffe, der har en fin balance mellem primære terroir-smage og sekundære, procesdrevne smage.
*I denne kop betyder det, at den friske og klare syrlighed fra det højtbeliggende Cauca Valley-terroir kombineres med bløde noter af modne frugter og en tung, fyldig sødme, som man ville forvente af en fantastisk natural-kaffe. *

Honey Sudan Rume
I år er det syvende år vi har købt Sudan Rume, dyrket på Cafe Granja La Esperanza’s farm; Las Margaritas. Vi betages altid af sortens intense karakter og vi ser endnu engang frem til at opleve den markante aromatiske karakter. Sudan Rume-sorten er blevet rost for sin kvalitet, delvist på grund af den succes den har opnået ved konkurrencer. Sorten har sin oprindelse i Sydsudan i området hvor Boma Nationalpark ligger i dag, på grænsen til Etiopien, i et mindre område hvor Arabica-kaffe stadig vokser vildt. Sudan Rume er en heirloom-kaffe, eller ‘vild’ kaffe-sort, som oftest anvendes for sine højkvalitetsgener til fremavling af nye hybridsorter. Der findes meget få kommercielle plantager med ren Sudan Rume på grund af sortens lave udbytte og sårbarhed overfor sygdomme. Granja har dog beplantet et område på 4,8 hektarer med sorten på Las Margaritas og har konsekvent opnået fremragende resultater, med sortens særlige florale- og urteagtige aroma.
Her fremviser Sudan Rume de traditionelle karakteristika, med de kendetegnende aromaer af ingefær og citrongræs, fulgt af noter af modne ferskner og afrundet af delikate florale noter.

Honey Cerro Azul
Det er niende år vi har købt den hæderkronede Cerro Azul Geisha; kaffen som vores baristaer Sonja Zweidick, Dane Oliver og senest Victor Kristensen, har indtaget scenen med verden over, ved både Barista- og Brewer’s konkurrencer. Cafe Granja har en dybtgående forståelse for den omhyggelige pleje og omsorg Geisha planten har brug for; de var blandt de første der bragte den til Colombia, da de tidligere har haft en gård i Panama, der blev adoptiv-hjemlandet for denne vidt hyldede sort. Det bliver tydeligt hvor stort et arbejde de har lagt for dagen på gården, kaffen her repræsenterer det fulde potentiale af Geisha-sorten i Colombia. En ren syre, intense og klare smage, samt nogle af de mest utrolige aromaer vi er stødt på i kaffe. Cerro Azul blev udvalgt af eksperterne hos Granja som den perfekte lokation for dyrkningen af Geisha kaffebær af udsøgt høj kvalitet. Farmen ligger længere mod sydvest i Cauca Valley end Potosí og Las Margaritas, tættere på delstatens hovedstad Cali og på Colombias Stillehavskyst. Den kølige brise fra Stillehavet kombineret med de signifikante højder betyder, at kaffetræerne skal kæmpe med lave gennemsnitstemperaturer og store temperaturudsving mellem dag og nat for at overleve, hvorfor de koncentrerer energien i plantens bær som sukker. Dette intensiverer både smag og sødme i den endelige kop.
*Denne honey-forarbejdede udgave af kaffen bevarer de sprøde hvide Geisha-floraler og følges af noter af fyldig abrikos og oolong te. *
V60
Brew Guide
Vores barista Victor Kristensen bryggede Cerro Azul ved World Brewer’s Cup i 2019 og 2020. Han anvendte en V60 med en opskrift på 4 overhældninger og en kombination af groft malet kaffe med en høj temperatur for at fremhæve kaffens frugtige karakterer.
DATA
- 15 gram medium-groft malet
- 250 gram vand 30-50 ppm, 96°C
METODE
0:00 Overhæld for at starte ‘bloomet’ 60g
0:45 Hæld op til 125g
1:30 Hæld op til 190g
2:15 Hæld op til 250g
Den totale bryggetid bør være 3:30

Denne måneds abonnement har været under udarbejdelse i mange måneder, og de eksklusive partier vi har bestilt fra teamet hos Granja, lever fuldt op til vores forventninger om fremragende kvalitet i koppen. Vi er stolte over vores fortsatte samarbejde med den talentfulde gruppe af mennesker og er glade for at kunne fortsætte med at dele disse utrolige kaffer, hvert år. Vi håber at du vil nyde resultatet af vores langvarige samarbejde denne måned.
Åbningstider
East Village Bakery - NYC
152 2nd Ave
10003 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Soho - NYC
284 Lafayette St
10012 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Graven - Aarhus
Graven 20
8000 Aarhus C
Danmark
Åbningstider:
Man - Lør: 8:00 - 18:00
Søn: 9:00 - 17:00
Borggade Bageri - Aarhus
Møntergade - København
Møntergade 3A
1116 Copenhagen K
Denmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 18:00
Lør - Søn: 9:00 - 17:00
Risteri - København
Marguerite Vibys Plads 8
2000 Frederiksberg
Danmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: Lukket
Talad Noi - Bangkok
813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong
10100 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man: Lukket
Tir - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: 8:00 - 17:00
Ari - Bangkok
304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai
10400 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man - Fre: 08:00 - 17:00
Lør - Søn: 08:00 - 17:00
Muscat - Oman
Al Qurum Complex
113 Muscat
Oman
Åbningstider:
Man - Lør: 07:00 - 21:00
Søn: Lukket
152 2nd Ave
10003 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
284 Lafayette St
10012 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Graven 20
8000 Aarhus C
Danmark
Åbningstider:
Man - Lør: 8:00 - 18:00
Søn: 9:00 - 17:00
Møntergade 3A
1116 Copenhagen K
Denmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 18:00
Lør - Søn: 9:00 - 17:00
Marguerite Vibys Plads 8
2000 Frederiksberg
Danmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: Lukket
813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong
10100 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man: Lukket
Tir - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: 8:00 - 17:00
304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai
10400 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man - Fre: 08:00 - 17:00
Lør - Søn: 08:00 - 17:00
Al Qurum Complex
113 Muscat
Oman
Åbningstider:
Man - Lør: 07:00 - 21:00
Søn: Lukket
Kontakt
Webshop
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Skriv venligst til os i chatten.
Wholesale
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Skriv venligst til os i chatten.
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?