DISCOVERY

Klarhed i kaffen

Fabiano Diniz' omhyggelige fermentering fører til en overraskende klar og frisk brasiliansk natural-forarbejdet kaffe med friske og syrlige æbler og farin-agtig sødme. I Murahos tilfælde ligger deres fokus på omhyggelig udvælgelse og separation af de forskellige partier kaffe for at finde høstens små perler, i denne kaffe en klar og floral vasket Bourbon.

Hvad sker der hos La Cabra:

Efter vores rejse til Ecuador i november, har vi søgt efter den bedste måde at præsentere arbejdet fra en af de mest dedikerede og omhyggelige kaffeproducenter, vi nogensinde har besøgt, Juan Peña fra Hacienda La Papaya. Den bundle vi har lanceret fokuserer på hans Typica-sort, og hans innovative arbejde i fermentering. Hvert af de fire partier er klar præsentation sortens karakter, kun på grund af den valgte fermenteringsmetode finder man udtrykkenes vilde variationer. Lanceringen af kafferne fra Ecuador fortsætter vores forårssæson, fokuseret på de sydamerikanske kaffer fra vores rejse i november, og vores udvalg af høsten fra vores partnere ved Long Miles i Burundi og Muraho i Rwanda.

Vi ser også frem til at Danish Coffee Festival vender tilbage i denne måned hvor afholdelsen af de danske nationale konkurrencer finder sted. I weekenden den 29. april til den 1. maj mødes fagfolk i kaffebranchen fra hele landet for at konkurrere i disciplinerne Barista, Brewer's Cup og Cup Taster. Vi vil også være til stede med en stand på festivalen, hvor vi serverer sæsonens kaffer til festivalgæsterne hele weekenden sammen med vores danske og internationale kolleger.

Vi har også lanceret vores tysksprogede hjemmeside i håb om at skabe en bedre webshop-oplevelse for vores naboer syd for grænsen.

Shyira

Sprøde blomster og frisk citrus

Fabiano Diniz

Overraskende klar og saftig

Klarhed i kaffen

Denne måneds kaffer

Der er mange måder at producere fremragende kaffe på, i løbet af vores mange rejser gennem kaffebæltet har vi oplevet mange forskellige; fra små farme i Huehuetenango med 2 hektar, der producerer mikropartier, vaskestationer i Østafrika, der indsamler kaffe fra tusinde bønder, til kæmpe store mekaniserede projekter i Brasilien. Mekanismerne, som skal sikre kvaliteten under produktionen, er meget forskellige fra hinanden, men alle kan de samles om et fællestræk, nemlig formålet. Hvert skridt i processen overvejes omhyggeligt med det formål at producere kaffer af god kvalitet. Med hensyn til denne måneds kaffer er de skridt ret forskellige, men begge producenter har det samme mål om at producere en kaffe af god kvalitet med et klart og friskt smagsudtryk.

Skabelsen af enestående kaffer

Der er mange måder at producere fremragende kaffe på, i løbet af vores mange rejser gennem kaffebæltet har vi oplevet mange forskellige; fra små farme i Huehuetenango med 2 hektar, der producerer mikropartier, vaskestationer i Østafrika, der indsamler kaffe fra tusinde bønder, til kæmpe store mekaniserede projekter i Brasilien. Mekanismerne, som skal sikre kvaliteten under produktionen, er meget forskellige fra hinanden, men alle kan de samles om et fællestræk, nemlig formålet. Hvert skridt i processen overvejes omhyggeligt med det formål at producere kaffer af god kvalitet. Med hensyn til denne måneds kaffer er de skridt ret forskellige, men begge producenter har det samme mål om at producere en kaffe af god kvalitet med et klart og friskt smagsudtryk.

Fokus starter på træet, hvilket skaber gode mængder af sunde, kraftige og velnærede kaffebær. Som med ethvert andet skridt i kaffekæden, er der ingen bedre måde at skabe et produkt end på baggrund af det, der er gået forud i processen. At skabe en sund jord og træer er derfor afgørende for at skabe intense og sukkerfyldte bær, som forløber for kvalitet senere i kæden. Hvad angår Fabiano, giver højderyggene og den frugtbare jord i bjergkæden Caparaó ham en fremragende mulighed for god kvalitet, som sammen med fermenteringsprocedurerne fører til en fremragende bærkvalitet. I Shyira får hver bonde, der leverer bær, agronomisk rådgivning om emner som beskæring, plukning og gødning, hvilket også fører til fremragende kvalitet. Jordbunden her er mindre udtømt af industrielt landbrug, og landmændene dyrker også ofte kaffebær sammen med andre fødevareafgrøder, hvilket også bidrager til at nære kaffetræerne gennem biodiversitet.

De næste skridt er høst, udvælgelse og forarbejdning. Her i modsætning til mange i Brasilien, praktiserer Fabiano håndplukning, så han omhyggeligt kun fjerner de modne kirsebær. Dette giver mere sødme og ensartethed i koppen, og beskadiger heller ikke knuderne på træet, hvilket betyder, at de er klar til at høste igen næste sæson. Det betyder, at Fabianos farm har mindre i udsving i mængden af de forskellige høsts udbytte end mange af de andre farme omkring hans. Han går derefter videre til sin omhyggelige fermentering i forseglede tanke for at udvikle den friske karakter i koppen. Dette, kombineret med rigeligt drivkraft til fermenteringen, der leveres gennem de omhyggeligt dyrkede modne kirsebær, fører til et af de mest friske og klare natural-forarbejdede brasilianske partier, vi hidtil har smagt. I mellemtiden på Shyira er kvaliteten skabt på en helt anderledes måde. Selv om potentialet regionens kvalitet er fremragende, og de leverende bønder får omhyggelig støtte, har Muraho langt mindre direkte kontrol over kvaliteten af den indkommende kaffebær end Fabiano. For at imødegå dette skal de være meget omhyggelige i udvælgelsen af de leverede kaffebær, ved pertentligt sortere efter over- og undermodne bær, der kan være blevet leveret. Vaskeprocessen udføres også med Murahos typiske detaljeorienterede opmærksomhed, hvor dagens partier holdes adskilt gennem hele processen. Denne adskillelse giver også yderligere muligheder for at sikre en højere kvalitet, ved at udvælge de fineste partier og sørge for, at de kommer til kræsne købere, der er klar til at give en god betaling for god kvalitet. Murahos sporbarhedssystem betyder også, at de kan finde ud af, hvilke bønder der leverede bær til hvilket parti. Dette giver mulighed for feedback og for at opsøge de kaffebønder, der leverer de bedste kaffebær hver sæson.

Begge disse produktionsmetoder, selv om de er meget forskellige, bygger på intentionen om at skabe mikropartier af god kvalitet med et friskt og klart udtryk. Vores forbindelser til disse talentfulde og drevne producenter er en utrolig værdifuld del af vores arbejde, og vi er afhængige af flere partnere, i dette tilfælde Farmly i Brasilien og Hobe i Rwanda, for at hjælpe os med at skabe forbindelserne.

Shyira

Sprøde noter af blomster og frisk citrus

Shyira Coffee Washing Station (CWS) er den højest beliggende af Muraho-stationerne, der ligger i det nordlige Nyabihu-distrikt. Shyiras afsides beliggenhed betyder også, at det er den mindste station. En stor drivkraft i beslutningen om at bygge stationen her var at her kunne Muraho opnå en større betydning for selve landbefolkningen. Deres oprigtige stræben efter social forandring førte til et fokus på befolkningens adgang til specialiseret viden om kaffe, og vigtigst af alt prissætning. I løbet af de sidste par høstsæsoner har Shyira også konsekvent produceret vores yndlingspartier fra Rwanda. Vejrforholdene her er perfekte til både produktion og forarbejdning, de vulkanske jorde er sunde, og den højderne fører naturligvis til langsomt modnede, sukkerrige kaffebær.

Dette vaskede parti præsenterer en klar syrerig citrus, bakket op af en dyb sukkerholdig sødme af og de typiske stærkt krydrede, næsten moskus-lignende aromaer, vi ofte finder i rwandiske partier.

Fabiano Diniz

Unik frisk og klar natural-kaffe

Denne kaffe er af Catucai-sorten, en naturlig krydsning mellem Catuai og Icatu, der er ret populær i Brasilien. Kaffen er natural-forarbejdet, men fermenteres i vandfyldte tanke i 48 timer inden tørring. Det giver en meget kontrolleret start på fermenteringen, da meget af det klæbrige lag af frugtslim omkring bønnerne nedbrydes ved den lave temperatur, før det hele flyttes til tørrebordene og udsættes for naturens elementer. De forseglede tanke begunstiger mælkesyrefermenteringen, hvilket skubber fermenteringen i gang, som fortsætter på bordene.

Denne kontrol og genereringen af mælkesyre fører til et ret unikt og meget rent brasiliansk udtryk, meget anderledes end hvad vi har smagt før. Her finder vi næsten en 'vasket' profil, med friske noter af æble og fyldig sødme af brun farin.

DISCOVERY

Dedikation til kvalitet

Vores arbejde med sourcing er en af de mest motiverende dele af vores liv med kaffe. Det er utroligt at være vidne til producenters intention og engagement, hvormed de er i stand til konsekvent at skabe kaffe af god kvalitet i et udfordrende og økologisk miljø. Selvom vi har set mange forskellige produktionssystemer gennem vores rejser, bliver vi altid overraskede over nye fokusområder, nye metoder til at skabe kvalitet og tiltagende fremgang i en mere velovervejet og tilsigtet kaffeproduktion. Vi håber, du vil nyde Fabianos og Murahos arbejde denne måned, klare udtryk skabt gennem en omhyggeligt planlagt produktion.

Åbningstider

East Village Bakery - NYC

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Soho - NYC

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven - Aarhus

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade Bageri - Aarhus

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade - København

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Risteri - København

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

Talad Noi - Bangkok

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

Ari - Bangkok

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Muscat - Oman

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

Kontakt

Webshop

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Wholesale

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her