DISCOVERY

Central America

I denne måned præsenterer vi de sidste lanceringer for denne sæson. I år har mange faktorer, herunder de fortsatte konsekvenser af pandemien, en verdensomspændende shipping-krise og de skyhøje priser på kaffemarkedet, gjort den kommende sæson, af hvad vi kan erindre, til en af de sværeste at forberede og planlægge.

Central America

Geisha & Pacamara

Normalerweise würden wir zu diesem Zeitpunkt des Jahres mit Neuzugängen aus Ländern wie Brasilien und Burundi rechnen, aber im Moment warten wir geduldig auf ihre Ankunft in Europa und sind zuversichtlich, dass wir in den letzten Monaten im ständigen Gespräch mit unseren geschätzten Partnern gute Entscheidungen getroffen haben. Wir beginnen auch mit den ersten Vorbereitungen für die Sommerankäufe, indem wir mit unseren äthiopischen Partnern telefonieren und eine bevorstehende Reise nach Kenia unternehmen, wo wir in der Thunguri-Station von Long Miles die erste volle Ernte einfahren werden.

In diesem Monat geht es also weiter mit einer der letzten Veröffentlichung aus Mittelamerika. Dies ist jedoch keine Enttäuschung für uns. So sehr wir uns auch nach frischen Kaffees und neuen Erfahrungen sehnen, so bleibt Mittelamerika eine unserer Lieblingsregionen, in der wir als Kaffeeeinkäufer gern tätig sind. Diesen Monat stellen wir Ihnen Kaffees aus zwei unserer Lieblingsländer und -produzenten vor. Wahre Pioniere, Grenzverschieber und vor allem talentierte sowie herzliche Menschen. Raul Rivera ist ein dreifacher Gewinner des Cup of Excellence und ist in der Kaffeewelt für seine Meisterschaft in der Pacamara-Sorte legendär. Sein natürlicher Pacamara bringt einen kräftigeren und reicheren Geschmack zum Ausdruck als die mit Honig verarbeitete Version, die viele von Ihnen in den vergangenen Wochen genießen konnten. Daisy und Pepe Fallas' Engagement und akribische Arbeitsweise, die auf jahrelanger Zucht von Rassehunden beruhen, haben zu einem sofortigen Erfolg auf dem Markt für Kaffeespezialitäten geführt. Wir freuen uns, diese delikate und blumige Honig-Geisha in diesem Monat mit Ihnen teilen zu können.

Finca Santa Rosa

Raul Rivera

Finca Santa Rosas historie hænger uløseligt sammen med El Salvadors historie. Jorge Raul Rivera Sr. begyndte at dyrke kaffe, hovedsageligt af lav kvalitet, i regionen omkring La Palma i 1979. Dette var i begyndelsen af El Salvadors brutale borgerkrig, hvor mange opgav deres jorder, solgte dem billigt og flygtede til nabolandet, Honduras. Raul Sr. drog fordel af dette ved at opkøbe  jordbilligt og begyndte at dyrke kaffe. Han var en af de første der dyrkede kaffe i området, og en af de få, der blev boende under krigen. Da El Salvador begyndte at falde til ro igen efter krigen, købte Riveras det land, der senere blev til Finca Santa Rosa. Han begyndte at dyrke træer til tømmer, til hvilket han kunne søge tilskud fra staten, der sigtede mod at hjælpe genopbygningsindsatsen efter krigen. I 2003 kom Cup of Excellence imidlertid til El Salvador, som blev en fantastisk præsentation af de første specialkaffe-producenter i landet. Familien Rivera øjnede en førsteklasses mulighed for at komme ind på markedet for specialkaffe og opdagede i den forbindelse, at forholdene på Finca Santa Rosa var perfekte. Familien vidste, at hvis de kunne producere mikropartier af høj nok kvalitet, kunne de hente høje priser på Cup of Excellence-auktionerne, hvilket gjorde deres farm meget rentabel. På deres marker plantede de derfor Pacamara, berømt for at give kaffer af høj kvalitet, og satte ind på jagten efter en plads på podiet i Cup of Excellence.

Dette er fjerde år, hvor vi køber kaffe fra Jorge Raul Rivera. Raul er anden generations kaffeproducent med base lige uden for byen La Palma, langt mod nordvest i El Salvador, tæt på grænsen til Honduras. Hans farm, Finca Santa Rosa, ligger ikke langt fra La Palma, omkring 1550 meter over havets overflade på skråningerne af El Pital, El Salvadors højeste punkt. Farmen er hovedsageligt beplantet med den berømte salvadoranske sort, Pacamara, og har produceret nogle af landets mest innovative høj-kvalitetskaffe i de senere år.

Raul Rivera

Cup of Excellence

Års arbejde har resulteret i tre sejre, i henholdsvis 2014, 2017 og 2019, alle vundet med deres honey-forarbejdede Pacamara. Fyrretræerne fra de gamle tømmerplantager er blevet bevaret som skygge for kaffen, og minder os altid om en dansk fyrreskov, når vi er på besøg. At besøge Raul er altid en fornøjelse. Han er en lidenskabelig og professionel kaffeproducent, hvis entusiasme er meget smitsom. Faktisk er det nogle gange svært at sige farvel til Finca Santa Rosa, fordi Raul altid er ivrig efter at dele ud af sin viden og erfaring. Hans indlysende stolthed over hver eneste detalje på farmen og hvert stadie af processen, skinner tydeligt igennem i den utroligt høje kvalitet hans partier har. Under vores sidste besøg i marts i 2020 fik vi også muligheden for at besøge Rauls lille cupping-laboratorium i San Salvador, hvor vi smagte nogle af de helt særlige partier, han overvejer at gå videre med til Cup of Excellence. Denne natural-forarbejdede Pacamara bringer en ekstra dimension af modne frugter til koppen sammenlignet med honey-forarbejdede version, du kunne nyde sidste måned, med fyldige stuvede bær, der forener sortens friske og blomsteragtige karakter.

Geisha

Doña Daisy

Doña Daisy er et lille stykke jord direkte ved siden af Daisy og Jose 'Pepe' Fallas hus, faktisk som en miniature kaffefarm i deres have. Efter at have brugt det meste af deres arbejdsliv på at opdrætte hunde med stamtavler, besluttede parret at starte et lille sideprojekt i deres pensionisttilværelse og gik i gang med at uddanne sig i kunsten at fremstille kaffe. På deres lille grundstykke, der ligger 1700 moh i Costa Ricas Central Valley, dyrker de kun SL28, Typica og Geisha, og alt landbrugsarbejdet udføres omhyggeligt af Pepe og Daisy selv. På grund af den tætte tilknytning familien har til jorden, og dets bogstavelige nærhed, blev det navngivet til Daisys ære. Denne lille del af farmen har kun været i produktion i 4 år, og det er anden gang, vi køber et parti Geisha af parret. På grund af den omhyggelige pleje, som planterne har modtaget, og Pepe og Daisys skarpe opmærksomhed på forarbejdningen, er dette et fremragende rent eksempel på en honey-forarbejdet Geisha, med en fremragende balance mellem den søde og fyldige karakter fra processen og de karakteristiske noter af blomster og citrus som sorten er kendt for. I koppen introduceres det som jasminaromaer og noter af klassiske modne frugter med smag af citron og brun farin.

Costa Rica

Talamanca Sierra bjergkæden

Vi køber kaffe fra den lange bjergryg, der løber gennem landets hovedstad San Jose. Verden over er denne højderyg kendt for at producere kaffe af høj kvalitet, hvilket giver bønderne en god betaling for deres kaffe. En af årsagerne til dette er de store højder, Talamanca Sierra løber gennem regionen, med tinder på over 3000 moh. Denne højderyg er opdelt i 3 regioner, West Valley og Central Valley nord for San Jose, og Tarrazu mod syd. I alle disse områder, men især i Tarrazu, er landbrug og kaffedyrkning en væsentlig arbejdsgiver, som er afgørende for økonomien. Faktisk tredobles befolkningen i Tarrazu i høstsæsonen, hvor arbejdere strømmer til regionen for de høje lønninger, der betales til dygtige plukkere. Hele højderyggen er hovedsageligt af vulkansk oprindelse, hvilket giver frugtbar jord, der befordrer en regelmæssig produktionen af kvalitetskaffe, som vi bliver ved med at vende tilbage til.

2021 markerer vores ottende år, hvor vi samarbejder med vores costaricanske eksportpartnere, Exclusive Coffees, og de producenter, de har introduceret os til, bliver ved med at levere fremragende og transparente kaffeoplevelser. Det er nu andet år, vi ikke har været i stand til at besøge Exclusive og vores producerende partnere i regionen. Men efter mange års samarbejde, og især ved at bruge erfaringerne fra sidste år, er vi overbeviste om, at vi har fundet et godt udvalg af høsten gennem en nærmest konstant udveksling af zoom-opkald, e-mails og smagsprøver mellem San Jose og København.

DISCOVERY

Forandringer i landskabet

At købe kaffe i et marked i konstant forandring er en ret vanskelig opgave. Det er meget vigtigt at holde styr på udviklingen i flere lande, det internationale kaffemarked og den globale logistiksituation, selvom det ikke er den mest glamourøse del af vores job. I år har flere af disse globale faktorer, for det meste uden for vores eller vores partneres kontrol, haft konsekvenser for leveringen af grøn kaffe. Vi er spændte på at introducere de kommende kaffer, men indtil da er vi mere end begejstrede for at dele disse sidste kaffer fra vores betroede og talentfulde partnere i Mellemamerika, Raul Rivera og Daisy og Pepe Fallas.

Åbningstider

East Village Bakery - NYC

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Soho - NYC

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven - Aarhus

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade Bageri - Aarhus

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade - København

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Risteri - København

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

Talad Noi - Bangkok

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

Ari - Bangkok

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Muscat - Oman

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

Kontakt

Webshop

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Wholesale

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her