DISCOVERY
Glædelig jul
Månedens kaffer passer perfekt til de kølige himmelstrøg, der er over os her i vintermånederne. Deres varme og sødhed er et kærkomment lyspunkt i de mørke dage, og især her i en tid, hvor mange kaffeelskere har mulighed for at dele deres passion med deres nærmeste. Derfor håber vi, at disse profiler præsenterer potentialet i speciality-kaffe, uden at være alt for udfordrende. Fra vores side er vi også stolte over at vi i denne særlige tid kan dele disse to kaffer med jer fra to af vores ældste partnere, Efrain 'Macho' Naranjo og Heleanna Georgalis.
Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke dig for din opbakning og støtte som abonnent. Vi ser frem til at tilbringe endnu et år med at dele vores særlige kaffeoplevelser med dig i 2022.
Julen
Ekspert-forarbejdning
I denne måned vil vi gerne præsentere to kaffer, som du kan nyde her i juletiden. To tilbagevendende favoritter fra betroede partnere med tunge frugtprofiler, der matcher de mørke og kølige vintermåneder.
Santa Rosa 1900 er et projekt startet af Macho og Herberth Naranjo, og til dette parti har de brugt en interessant 'Represado'-fermentering inden de har lagt bærrene til tørring sammen med frugtslimmen, som ved en honey-forarbejdning.
På Moplacos Chelelectu-mølle i Yirgacheffe tørres kirsebærrene på de hævede tørresenge, og de vendes ofte og omhyggeligt for at understøtte en jævn tørring.
I begge tilfælde foretages forarbejdningen af højt kvalificerede producenter, begge har noter ekstra modne frugter der sammen med en tung kraftighed der efter vores mening passer perfekt til juletiden. Vi er beæret over at kunne dele kafferne fra vores nære partnere, familien Naranjo i Santa Rosa og Heleanna Georgalis på Moplaco, med jer på et tidspunkt, hvor vi igen kan nyde julen familie og venners skød.
Natural Heirloom
Chelelectu
I de sidste fire år har vi købt kaffe gennem Moplaco fra Etiopien. Vi stoler på deres købspraksis og på kvaliteten i både de kaffer, de selv producerer, og dem, de køber og eksporterer fra de omkringliggende møller. Denne kaffe er fra en af Moplacos egne stationer, Chelelectu. Stationen ligger lige uden for byen Chelelectu, en af de største byer i Kochere-distriktet. Selvom kaffen er produceret omkring Chelelectu i Kochere 'Woreda' er den stadig mærket som værende fra nabodistriktet Yirgacheffe. Selvom Ethiopian Commodity Exchange (ECX) har banet vejen for mere og mere sporbarhed i de senere år, er arbejdet i Etiopien som kaffekøber stadig fuld af forvirrende misforhold som her. Kirsebærrene blev indsamlet fra landsbyen Beloya, cirka 15 minutters kørsel nord for stationen. Dette natural-forarbejdede parti viser resultatet af det arbejde, der er gået forud i Etiopien i de seneste år, drevet af en stålsat stræben efter rene og modne natural-producerede kaffer med meget mindre hø-lignende 'funk' end tidligere. Dette parti holder på de velkendte delikate noter af blomster fra Yirgacheffe-kaffer, som elegant lægges på en blød og cremet bærlignende base.
Honey Catuai
Santa Rosa 1900
Det er femte gang, vi præsenterer kaffe fra Santa Rosa 1900 mikromøllen, der er opkaldt efter sin beliggenhed i den bjergrige Tarrazu-region i Costa Rica 1900 meter over havets overflader. Møllen ligger kun omkring 10 km fra Altos del Abejonal, hvor Mauricio Vindas, en samarbejdspartner gennem 5 år, holder til. Møllen forarbejder kaffe fra flere små gårde, der ejes af Naranjo-familien og hovedsagelig drives af Efrain 'Macho' og hans søn Herberth. Dette parti af Rød Catuai er forarbejdet ved brugen af en lidt mærkelig metode sammenlignet med det meste af Costa Rica. Du kan måske genkende ideen fra nogle af de guatemalanske partier, vi har delt med jer i løbet af de sidste par år. I Guatemala har små producenter ofte ikke ressourcer nok til at plukke og forarbejde kaffen samme dag, så kaffen begynder at fermentere i kirsebærrene natten over.
Forarbejdningen
Represado
Hos Santa Rosa bruger de bevidst den fermentering og kalder det 'represado', hvilket direkte kan oversættes som 'opdæmmet', som at opdæmme en flod. Efter fermenteringen, hvor kirsebærrene ligger i plastikposer natten over, afpulpes kaffen og tørres som ved en honey-forarbejdning sammen med frugtslimmen. Dette giver kaffen en lidt stærkere fermenteret karakter sammenlignet med en normal honey-forarbejdet kaffe, en større sødme og en blød og kompleks frugtkarakter, som du måske genkender fra nogle af vores guatemalanske partier. Sideløbende med fokusset på forarbejdning er Macho optaget af kvaliteten af sin træet. Under vores besøg er han altid opsat på påpege, at kaffekvaliteten starter på træet, og derfor lægger han stor vægt på jordens sundhed og vedligeholdelse af en bestand af bier til at bestøve sine planter. Du kan se vores første besøg hos Macho på Santa Rosa-møllen i 2015 i vores 'Brightness'-film.
Månedens kaffer
Frugtige, fyldige & harmoniske
Et naturligt forarbejdet kaffeparti, der er sammensat af forskellige kaffebær fra landsbyen Beloya. Kaffen er forarbejdet på Moplacos Chelelectu-mølle. Kaffen i dette parti er moden og blød med en blomsterkarakter, der komplimenteres af frugtige noter.
Det er femte gang, vi har opkøbt kaffe fra Macho og Herberth Naranjo, der gør brug af en unik 'Represado'-honningforarbejdningsproces, en forarbejdning giver en ekstra dybde og rigdom til den typisk meget rene og modne Catuai.

DISCOVERY
En hilsen fra holdet bag
Månedens kaffer passer perfekt til de kølige himmelstrøg, der er over os her i vintermånederne. Deres varme og sødhed er et kærkomment lyspunkt i de mørke dage, og især her i en tid, hvor mange kaffeelskere har mulighed for at dele deres passion med deres nærmeste. Derfor håber vi, at disse profiler præsenterer potentialet i speciality-kaffe, uden at være alt for udfordrende. Fra vores side er vi også stolte over at vi i denne særlige tid kan dele disse to kaffer med jer fra to af vores ældste partnere, Efrain 'Macho' Naranjo og Heleanna Georgalis.
Mange tak for din fortsatte opbakning som abonnent, vi ser frem til endnu et år med at dele vores særlige kaffeoplevelser med dig i 2022,
Stay Bright and Curious,
Hele holdet bag La Cabra
Åbningstider
East Village Bakery - NYC
152 2nd Ave
10003 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Soho - NYC
284 Lafayette St
10012 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Graven - Aarhus
Graven 20
8000 Aarhus C
Danmark
Åbningstider:
Man - Lør: 8:00 - 18:00
Søn: 9:00 - 17:00
Borggade Bageri - Aarhus
Møntergade - København
Møntergade 3A
1116 Copenhagen K
Denmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 18:00
Lør - Søn: 9:00 - 17:00
Risteri - København
Marguerite Vibys Plads 8
2000 Frederiksberg
Danmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: Lukket
Talad Noi - Bangkok
813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong
10100 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man: Lukket
Tir - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: 8:00 - 17:00
Ari - Bangkok
304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai
10400 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man - Fre: 08:00 - 17:00
Lør - Søn: 08:00 - 17:00
Muscat - Oman
Al Qurum Complex
113 Muscat
Oman
Åbningstider:
Man - Lør: 07:00 - 21:00
Søn: Lukket
152 2nd Ave
10003 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
284 Lafayette St
10012 New York
United States
Åbningstider:
Man - Fre: 7:00 - 18:00
Lør - Søn: 8:00 - 18:00
Graven 20
8000 Aarhus C
Danmark
Åbningstider:
Man - Lør: 8:00 - 18:00
Søn: 9:00 - 17:00
Møntergade 3A
1116 Copenhagen K
Denmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 18:00
Lør - Søn: 9:00 - 17:00
Marguerite Vibys Plads 8
2000 Frederiksberg
Danmark
Åbningstider:
Man - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: Lukket
813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong
10100 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man: Lukket
Tir - Fre: 8:00 - 17:00
Lør - Søn: 8:00 - 17:00
304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai
10400 Bangkok
Thailand
Åbningstider:
Man - Fre: 08:00 - 17:00
Lør - Søn: 08:00 - 17:00
Al Qurum Complex
113 Muscat
Oman
Åbningstider:
Man - Lør: 07:00 - 21:00
Søn: Lukket
Kontakt
Webshop
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Skriv venligst til os i chatten.
Wholesale
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?
Skriv venligst til os i chatten.
Marguerite Vibys Pl. 1
2000 Frederiksberg
Danmark
Har du et spørgsmål?