DISCOVERY

Glædelig jul

Månedens kaffer passer perfekt til de kølige himmelstrøg, der er over os her i vintermånederne. Deres varme og sødhed er et kærkomment lyspunkt i de mørke dage, og især her i en tid, hvor mange kaffeelskere har mulighed for at dele deres passion med deres nærmeste. Derfor håber vi, at disse profiler præsenterer potentialet i speciality-kaffe, uden at være alt for udfordrende. Fra vores side er vi også stolte over at vi i denne særlige tid kan dele disse to kaffer med jer fra to af vores ældste partnere, Efrain 'Macho' Naranjo og Heleanna Georgalis.

Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke dig for din opbakning og støtte som abonnent. Vi ser frem til at tilbringe endnu et år med at dele vores særlige kaffeoplevelser med dig i 2022.

Julen

Ekspert-forarbejdning

I denne måned vil vi gerne præsentere to kaffer, som du kan nyde her i juletiden. To tilbagevendende favoritter fra betroede partnere med tunge frugtprofiler, der matcher de mørke og kølige vintermåneder.

Santa Rosa 1900 er et projekt startet af Macho og Herberth Naranjo, og til dette parti har de brugt en interessant 'Represado'-fermentering inden de har lagt bærrene til tørring sammen med frugtslimmen, som ved en honey-forarbejdning.

På Moplacos Chelelectu-mølle i Yirgacheffe tørres kirsebærrene på de hævede tørresenge, og de vendes ofte og omhyggeligt for at understøtte en jævn tørring.

I begge tilfælde foretages forarbejdningen af højt kvalificerede producenter, begge har noter ekstra modne frugter der sammen med en tung kraftighed der efter vores mening passer perfekt til juletiden. Vi er beæret over at kunne dele kafferne fra vores nære partnere, familien Naranjo i Santa Rosa og Heleanna Georgalis på Moplaco, med jer på et tidspunkt, hvor vi igen kan nyde julen familie og venners skød.

Natural Heirloom

Chelelectu

I de sidste fire år har vi købt kaffe gennem Moplaco fra Etiopien. Vi stoler på deres købspraksis og på kvaliteten i både de kaffer, de selv producerer, og dem, de køber og eksporterer fra de omkringliggende møller. Denne kaffe er fra en af Moplacos egne stationer, Chelelectu. Stationen ligger lige uden for byen Chelelectu, en af de største byer i Kochere-distriktet. Selvom kaffen er produceret omkring Chelelectu i Kochere 'Woreda' er den stadig mærket som værende fra nabodistriktet Yirgacheffe. Selvom Ethiopian Commodity Exchange (ECX) har banet vejen for mere og mere sporbarhed i de senere år, er arbejdet i Etiopien som kaffekøber stadig fuld af forvirrende misforhold som her. Kirsebærrene blev indsamlet fra landsbyen Beloya, cirka 15 minutters kørsel nord for stationen. Dette natural-forarbejdede parti viser resultatet af det arbejde, der er gået forud i Etiopien i de seneste år, drevet af en stålsat stræben efter rene og modne natural-producerede kaffer med meget mindre hø-lignende 'funk' end tidligere. Dette parti holder på de velkendte delikate noter af blomster fra Yirgacheffe-kaffer, som elegant lægges på en blød og cremet bærlignende base.

Honey Catuai

Santa Rosa 1900

Det er femte gang, vi præsenterer kaffe fra Santa Rosa 1900 mikromøllen, der er opkaldt efter sin beliggenhed i den bjergrige Tarrazu-region i Costa Rica 1900 meter over havets overflader. Møllen ligger kun omkring 10 km fra Altos del Abejonal, hvor Mauricio Vindas, en samarbejdspartner gennem 5 år, holder til. Møllen forarbejder kaffe fra flere små gårde, der ejes af Naranjo-familien og hovedsagelig drives af Efrain 'Macho' og hans søn Herberth. Dette parti af Rød Catuai er forarbejdet ved brugen af en lidt mærkelig metode sammenlignet med det meste af Costa Rica. Du kan måske genkende ideen fra nogle af de guatemalanske partier, vi har delt med jer i løbet af de sidste par år. I Guatemala har små producenter ofte ikke ressourcer nok til at plukke og forarbejde kaffen samme dag, så kaffen begynder at fermentere i kirsebærrene natten over.

Forarbejdningen

Represado

Hos Santa Rosa bruger de bevidst den fermentering og kalder det 'represado', hvilket direkte kan oversættes som 'opdæmmet', som at opdæmme en flod. Efter fermenteringen, hvor kirsebærrene ligger i plastikposer natten over, afpulpes kaffen og tørres som ved en honey-forarbejdning sammen med frugtslimmen. Dette giver kaffen en lidt stærkere fermenteret karakter sammenlignet med en normal honey-forarbejdet kaffe, en større sødme og en blød og kompleks frugtkarakter, som du måske genkender fra nogle af vores guatemalanske partier. Sideløbende med fokusset på forarbejdning er Macho optaget af kvaliteten af sin træet. Under vores besøg er han altid opsat på påpege, at kaffekvaliteten starter på træet, og derfor lægger han stor vægt på jordens sundhed og vedligeholdelse af en bestand af bier til at bestøve sine planter. Du kan se vores første besøg hos Macho på Santa Rosa-møllen i 2015 i vores 'Brightness'-film.

Månedens kaffer

Frugtige, fyldige & harmoniske

Et naturligt forarbejdet kaffeparti, der er sammensat af forskellige kaffebær fra landsbyen Beloya. Kaffen er forarbejdet på Moplacos Chelelectu-mølle. Kaffen i dette parti er moden og blød med en blomsterkarakter, der komplimenteres af frugtige noter.

Det er femte gang, vi har opkøbt kaffe fra Macho og Herberth Naranjo, der gør brug af en unik 'Represado'-honningforarbejdningsproces, en forarbejdning giver en ekstra dybde og rigdom til den typisk meget rene og modne Catuai.

DISCOVERY

En hilsen fra holdet bag

Månedens kaffer passer perfekt til de kølige himmelstrøg, der er over os her i vintermånederne. Deres varme og sødhed er et kærkomment lyspunkt i de mørke dage, og især her i en tid, hvor mange kaffeelskere har mulighed for at dele deres passion med deres nærmeste. Derfor håber vi, at disse profiler præsenterer potentialet i speciality-kaffe, uden at være alt for udfordrende. Fra vores side er vi også stolte over at vi i denne særlige tid kan dele disse to kaffer med jer fra to af vores ældste partnere, Efrain 'Macho' Naranjo og Heleanna Georgalis.

Mange tak for din fortsatte opbakning som abonnent, vi ser frem til endnu et år med at dele vores særlige kaffeoplevelser med dig i 2022,

Stay Bright and Curious,

Hele holdet bag La Cabra

Åbningstider

East Village Bakery - NYC

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Soho - NYC

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven - Aarhus

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade Bageri - Aarhus

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade - København

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Risteri - København

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

Talad Noi - Bangkok

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

Ari - Bangkok

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Muscat - Oman

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

152 2nd Ave

10003 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

284 Lafayette St

10012 New York

United States

Åbningstider:

Man - Fre: 7:00 - 18:00

Lør - Søn: 8:00 - 18:00

Graven 20

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Lør: 8:00 - 18:00

Søn: 9:00 - 17:00

Borggade 4F

8000 Aarhus C

Danmark

Åbningstider:

Man - Søn: 7:00 - 17:00

Møntergade 3A

1116 Copenhagen K

Denmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 18:00

Lør - Søn: 9:00 - 17:00

Marguerite Vibys Plads 8

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:

Man - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: Lukket

813 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong

10100 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man: Lukket

Tir - Fre: 8:00 - 17:00

Lør - Søn: 8:00 - 17:00

304 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai

10400 Bangkok

Thailand

Åbningstider:

Man - Fre: 08:00 - 17:00

Lør - Søn: 08:00 - 17:00

Al Qurum Complex

113 Muscat

Oman

Åbningstider:

Man - Lør: 07:00 - 21:00

Søn: Lukket

Kontakt

Webshop

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Wholesale

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Skriv venligst til os i chatten.

Marguerite Vibys Pl. 1

2000 Frederiksberg

Danmark

Har du et spørgsmål?

Kontakt os her