Aeropress Bryggeguide

Data

Udstyr:
AeroPress sæt, vægt, stopur, kværn, kande

Bryggetid:
2:00 min

Vand:
210 g renset vand, 92-94°C  (197-201°F)

Kaffe:
14,5 g

Metode

Vend din Aeropress på hovedet og fyld den op med varmt vand for at lune den. Placer filterholderen og papirfilteret i kanden og skyl med varmt vand.

Kværn kaffen en smule grovere end til filterkaffe.

Hæld vandet fra Aeropressen og tilsæt kaffen.

Nulstil vægten, start uret og hæld det varme vand over kaffen.

Rør rundt 4 gange efter 60 sekunder.

Skru filterholderen på, vend Aeropressen om ovenpå kanden.

Efter 1 minut og 30 sekunder, pres i 30 sekunder.

Brygning

Immersion

Her er vand og kaffe blandet sammen i en beholder i et bestemt stykke tid før det separeres, typisk af et filter. Populære metoder tæller stempelkanden, Aeropress og cupping. Ved disse bryggemetoder anbefaler vi at starte ud med en lidt højere mængde kaffe på omkring 75 g per liter vand. Ved immersion har du fuld kontrol over både kontakttid og malingsgrad, og vi anbefaler at tage udgangspunkt i en finere malingsgrad og kortere kontakttid på omkring 1 minut til Aeropress, hvorimod en grovere malingsgrad og længere kontakttid på omkring 4 minuter typisk passer godt til stempelkaffe og cupping. Her har du et ret bredt spillerum for at opnå et rent og afbalanceret resultat, alt imens du har mulighed for at fremhæve forskellige facetter af kaffens karakter, så prøv dig frem med forskellige variationer herimellem.

DA
USD $