Om os

Den spæde begyndelse

La Cabra er et moderne kaffefirma som blev grundlagt i Aarhus i 2012. Vi åbnede en lille kaffebar langt fra midtbyen, og vores dedikerede team ville gerne bidrage med noget nyt til Aarhus, som allerede havde en stærk og sprudlende kaffekultur. Vores passion for at levere enestående kaffeoplevelser udviklede sig hurtigt til en betagelse af at være en del af den voksende kaffekultur, som fortsat breder sig over hele verden.

I 2013 kastede vi os ud i at købe og riste vores egen kaffe, præcis som vi godt kan lide den. Fordi vi startede op i en forholdsvis lille by, fik vi lov til at vokse på en måde, som ikke er så farvet af påvirkning udefra, og det har givet os friheden til at opbygge et ærligt og nyt forhold til kaffe. Denne ærlighed og dedikation gjorde sig hurtigt bemærket i Aarhus, hvor vores passionerede team nu driver to kaffebarer, et bageri og et risteri.

Opmærksomheden begyndte også at komme længere vejs fra, og i dag er La Cabra vidt anerkendt for vores kafferistning. Vi er stolte over at sende vores kaffe til dedikerede hjemmebryggere og abonnenter i over 50 lande, og at arbejde sammen med mange engroskunder verden over, som sætter kvalitet i højsædet. Vi glæder os til at udvide vores horisonter med nye, fremtidige projekter, som vi nok skal holde jer opdaterede om.

La Cabra

Indkøb af verdens fineste kaffer

Når man arbejder med kaffe, er det at rejse essentielt, både til oprindelseslande for at indkøbe, og til byer verden over for at finde inspiration.

Vi er et passioneret hold, som er betagede af sanselige oplevelser i alle former, heriblandt innovativt produceret vin og øl, nøje tilberedt mad, og selvfølgelig omhyggeligt udvalgt og brygget kaffe. Et kaffebærs kvaliteter bliver styret af specifikke betingelser, som kaffeproducenten skaber med omhyggelighed. Derfor arbejder vi kun med partnere som vi stoler på, både når det gælder de kaffeproducenter, vi arbejder direkte med, og de få engagerede importører, vi indkøber kaffe igennem. Vores mål er at skabe så friske og relevante kaffeoplevelser som vi kan, og vores udvalg afspejler altid årstidernes skiftende høst. Præcis som med enhver anden frugt, begynder kaffens friskhed at falme så snart den bliver høstet og behandlet, og samtidigt falmer den friskhed og syrlighed, som vi især nyder at fremhæve. For at indfange friskheden i vores kaffe, besøger vi en række kafferegioner flere gange årligt, og det er altid en oplevelse, som indgyder stor beundring og ydmyghed. Producenternes ekspertise og lidenskab er dybt inspirerende, og den motiverer os til at gøre vores allerbedste for at formidle deres arbejde så godt som vi overhovedet kan.

La Cabra

En enkel tilgang til kaffe

Når vi rister, sigter vi mod at fremhæve kaffens iboende kvalitet og kompleksitet, og at fremvise producentens arbejde på den mest gennemsigtige og lækre måde vi kan. Dette kræver at råvarerne har vores fulde opmærksomhed når vi rister, og at vi forstår hvordan sort, terroir og efterbehandling påvirker kaffen. Det er en enkel indstilling til kaffe, hvor de grønne bønners kvalitet kommer i første række, og ristning og brygning tilpasses for at fremhæve kaffens fineste og mest delikate kvaliteter.

Vi samles om cuppingbordet to gange ugentligt for at vurdere vores omniristning af bønnerne. Vi cupper og bedømmer alle vores risteprofiler, og er altid på jagt efter den bedste måde at præsentere hver enkelt kaffe på. Risteprofilerne ændrer sig derfor hele tiden for at tage højde for den grønne kaffes skiftende natur. Vi træffer også alle vores beslutninger om køb og ristning ved cuppingbordet, hvor vi kan fokusere helt klart på den specifikke kaffes karakter, og arbejder på at fremhæve de mest spændende og tiltalende smagsnoter. Vi tror meget fast på denne filosofi, og vi holder os meget præcist til den. Da denne metode kræver en risteprofil dedikeret til hver enkelt kaffe, er den hverken særligt nem eller belejlig, men vi ser den som absolut nødvendig.

La Cabra

Fokus på gode råvarer

Hvis en kaffe ikke passer ind i vores profil, køber vi den ganske enkelt ikke, og dette kan skabe udfordringer i købsprocessen. Det er essentielt at vi er meget opmærksomme på at købe grøn kaffe, som lever op til vores standarder og underbygger vores indstilling til at fremhæve det gode i råvaren. Det kræver, at vi er dybt fokuserede på kaffens friskhed, både når det gælder den grønne og den ristede kaffe, for at undgå urenheder og uønskede kvaliteter i koppen.

La Cabra

Klarhed i kaffen

Vi værdsætter rene og klare kopper, men når vi taler om klarhed, refererer vi ikke kun til klarhed i smag. For os betyder klarhed også gennemsigtighed i alle stadier af kaffens liv, fra bær til kop. Vi sætter pris på producenter som er hengivne og nyskabende, og vi stræber efter at indsamle og dele ud af al den viden vi kan om deres fantastiske arbejde. I vores arbejde skubber vi ofte til grænserne for hvad kaffe kan, og det er i rummet omkring disse grænser, at vores mest spændende arbejde sker. At dele disse kaffer med jer er den mest givende del af vores kaffeliv.

Allervigtigst, har vi altid vores nysgerrighed med på arbejde. Vi er nysgerrige på alle stadierne af kaffens liv, på sanselige oplevelser, og på hvordan branchen udvikler sig i fremtiden. Vi leder altid efter nye måder at forbedre os på og sigter samtidigt efter være så klare og transparente som muligt.

DA
USD $