Fra Aarhus, Danmark

La Cabra er en moderne kaffevirksomhed, som blev etableret i 2012 i Aarhus, Danmark. Drevet af nysgerrighed for at forstå mere om kaffeproduktion, begyndte vi i 2013 selv at indkøbe og riste vores kaffe. At vokse op i en lille by betød færre ydre påvirkninger, hvilket tillod os at udvikle en ærlig og innovativ tilgang til kaffe. Denne tilgang skabte et stærkt ry i Aarhus, hvor vores engagerede team fortsat driver vores kaffebarer og bageri.

Vores ry begyndte at sprede sig, og i dag er La Cabra kendt som en fremtrædende kafferister globalt. Vi samarbejder med mange kvalitetsbevidste engrospartnere for at skabe enestående kaffeoplevelser i byer over hele verden og med dedikerede hjemmebrugere og abonnenter i over 60 lande. I de seneste år har vi udvidet vores kaffehorisonter ved at flytte til en ny risteri-lokation i København og åbne vores første internationale steder i New York, Bangkok og Oman.

En enkel tilgang

Hver kaffe skabes på baggrund af et sæt intentionsige beslutninger; vi udforsker indflyselsen af hver dele af rejsen, fra det velernærede træ til en velsmagende og transparent kop kaffe. For enden af kæden er vi, vi rister med det mål at løfte kaffens iboende kvaliteter og komplekse smage, og fremvise det omhyggeligt udvalgte råmateriale på den mest transparente og interessante måde. Denne ligefremme tilgang til kaffe har kvaliteten af den grønne kaffe som kardinalpunkt, hvortil ristning og brygning kun anvendes for at fremvise kaffens fineste kvaliteter.

Vi samles ofte om at smage kafferne og bedømme vores omniristning af bønnerne. Vi smager og bedømmer hver profil og leder hele tiden efter den mest optimale måde at præsentere kaffen på. Vores risteprofiler udvikler sig løbende, for at vi kan tilpasse os den evigt skiftende grønne kaffes natur. Alle vores indkøb besluttes under smagningerne, hvor vi kun tager højde for hver enkelt kaffes specifikke karakter, og hvordan dens mest delikate og spændende aspekter kommer frem. Vi har en stærk tro på vores filosofi når det kommer til kaffe og holder os til den. Metoden, selvom den kun kræver en risteprofil per kaffe, er ikke nødvendigvis nemmere eller mere belejelig.

Inspiration

Der er et konstant behov for at rejse efter kaffe, både til oprindelseslande og også til byer rundt om i verden, hvor vi kontinuerligt søger inspiration både inden for og uden for kaffeindustrien. Vi leder efter samarbejder med talentfulde kreative som deler vores drive, passion og nysgerrighed. Hver af disse forbindelser, hvor end flygtige, har formet hvordan vi skaber og deler kafeoplevelser.

Inspirationen har ført til en større påskønnelse af vores råmateriale. Karakteren i et kaffebær kommer til udtryk, som resultat af meget specifikke omstændigheder, hvilket kræver stor ekspertise af producenten at fremdyrke. Derfor er det kun partnere, vi stoler fuldt på, der udvælger vores kaffer, hvor vi arbejder direkte med producenterne og med nogle få dedikerede importører. Kvaliteten er, som altid, i højsædet.
Vi forsøger at tilbyde nye og unikke kaffe-oplevelser, ved at lade sæsonens kaffehøst afspejles i vores udvalg. For at holde vores gode relationer ved lige, besøger vi oprindelseslandene flere gange årligt, og opbygger forhold til de dygtige individer der lægger deres krafter i markerne og sørger for hver enkel plante og modnende bær. Deres ekspertise og passion er inspirerende, og den motiverer os til altid at præsentere deres arbejde på den bedst mulige måde.

Bryggeprocessen

Vi fokuserer på friskheden af vores kaffe, og sørger altid for tilstrækkelig hviletid til afgasning for at undgå at utiltænkte smage i kafferne. Vi bruger altid rent og friskt vand med et ideelt mineralindhold for at præsentere kaffen i det bedst mulige lys. Når vi har den rigtige ristningsprofil, vand og kaffens alder, er selve brygningsprocessen meget mere simpel. En bred variation i brygningsparametre kan stadig producere lækre og gennemsigtige kopper. Læs mere om vores tilgang til vand, brygning og hviletid her.

Forbliv nysgerrig

Vi værdsætter rene og klare kopper, med tydelige smagsnoter, der afspejler deres oprindelsessted. Gennem disse kaffer ønsker vi at tage dig med på vores rejse gennem kaffens årstider, og kaste lys over de bevidste beslutninger, der former hver kop.

Igennem alt dette forbliver vi nysgerrige. Om alle stadier af kaffeprocessen, om andre sensoriske oplevelser, om vores branches fremtidige retning. Vi stræber konstant efter at forbedre os i alt, hvad vi gør, og være så gennemsigtige som muligt i processen.

Besøg os

Over de sidste par år har vi udvidet vores horisont yderligere, med flytningen af risteriet til København, og åbningen af vores første internationale lokationer i New York and Bangkok.

Vores lokationer