Velkommen til endnu et år med lysstyrke i kaffe

Velkommen til endnu et år med lysstyrke i kaffe

Vi vil fortsætte vores bestræbelser på at skaffe og stege nogle af de skiftende sæsonens mest interessante og smagfulde kaffe. Vi håber, at du indtil videre har nydt vores abonnementsprogram, og vi vil endnu en gang takke dig for dit medlemskab.

Vi er begyndt at forberede en sæson, der inkluderer mange nye opdagelser samt et par favoritter. Vi vil fremhæve både tankevækkende såvel som lige ud lækre frugter fra fantastiske og banebrydende producenter fra hele verden. Vi ser frem til at præsentere det mest interessante parti, vi nogensinde har smagt fra Brasilien; at besøge en af vores mest anerkendte kaffe fra Colombia og overraske vores medlemmer med mindst fem sjældne nano-partier.

Vi ønsker dig en god start på året 2018.

Bliv lys og nysgerrig
Esben Piper, grundlægger

Denne måneds abonnementsboks leveres med to forskellige mikroloter fra Colombia - en Caturra-kaffe fra Quindío og en Pink Bourbon-kaffe fra Huila.

Den lyserøde Bourbon-kaffe foran dig kommer fra hænderne på Rodrigo Sanchez, ejer af Monteblanco-gården i Huila, Colombia. Den vaskede kaffe blev dyrket ved 1730 moh. På en del af gården, hvor kun Pink Bourbons dyrkes.

Rodrigo Sanchez har brugt halvdelen af sit liv på specialkaffe. Som mange landmænd i fortiden arbejdede han jorden og forarbejdede sin grønne kaffe uden en ordentlig forståelse af, hvad købere ønskede. Det ændrede sig i 2002, da han benyttede sig af en lokal mulighed for at tage kaffe. Fra da af begyndte Rodrigo sammen med sin far og bedstefar at vælge landbrugsteknikker med henblik på at forbedre skålprofilen. I årenes løb konkluderede Rodrigo og hans bedstefar, at nogle af de bedst mulige kaffe fra gården stammer fra en enkelt sort, der blev introduceret for årtier siden for at afværge et udbrud af kaffeblad-rust. Således begyndte en søgen efter at isolere og plante Pink Bourbons på tre af gårdens 18 hektar, kun denne gang ikke på grund af et svampeudbrud, men fordi smagsnoterne havde vist sig at være overlegne. Kaffen foran dig er resultatet af familiens bestræbelser på at isolere og optimere mikrolotproduktionen og give dig en Pink Bourbon af høj kvalitet.

Caturra-kaffen i denne forsendelse kommer fra Hacienda San Alberto, der ligger omkring 1650 moh i Buenavista, Quindío, den mindste by i Colombias mindste afdeling i det sydlige land. Jorden er overvejende vulkansk, og området har en stabil temperatur mellem 18-23 grader Celsius året rundt.

Juan Pablo Villotas bedsteforældre begyndte at erhverve jord til gården i 1972 og kaldte den først La Alsacia. De omdøbte det senere til San Alberto til ære for deres afdøde søn. I 2006 blev Juan Pablo og hans bror Gustavo involveret og flyttede gårdpraksis nogensinde mod specialkvalitet. Brødrene udviklede bedre kvalitetskontrol og implementerede praksis, som de havde lært af franske vinproducenter for at nå højere produktionsstandarder.

Undervejs blev der også introduceret mikrolotter, inklusive La Alsacia-partiet, der har fået sit navn, da bedsteforældrene først begyndte at producere kaffe. Partiet blev høstet fra den centrale del af gården, beliggende i en højde omkring 1650 moh. På dette sted forbliver temperaturerne stabile takket være varme vinde, der løber op fra dalen nedenunder og derved forhindrer temperaturen i at falde betydeligt om natten.

Abonner på vores sæsonbestemte eksklusive abonnementstjeneste

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up
DA
USD $