Vi burde hvile vores kaffe

Vi har nævnt dette før, vores kaffe fungerer bedst når den er grundigt udhvilet. Vi finder ud af, at mange af vores kaffe når ud over 30 dage efter stege.

I stedet for at hvile på vores LAURELS

Vi burde hvile vores kaffe

Vi har nævnt dette før, vores kaffe fungerer bedst når den er grundigt udhvilet. For både espresso og filterbryggning toppes de efter 30 dage. I tilfælde af filter er vi glade for at brygge dem efter 14 dage, men efter en måned er det ideelt. Oplevelsen vil være langt overlegen; bedre smagsklarhed, mere integreret syre og mindre bitterhed. De åbner simpelthen op og smager mere gennemsigtigt og struktureret. Ideen om at bruge friskristet kaffe er mere eller mindre død for os. I godt over et år er vores espressomøller nu fyldt med kaffe, der er mindst en måned gammel. Plus de fleste tilbagemeldinger, vi hører fra vores kunder, er, hvordan de finder bedre resultater med veludhængte versioner af en kaffe.

Her er en vis videnskabelig teori. Ved ristning ser vi dannelsen af gasser inden for en porøs struktur af en kaffebønne, hvor den største mængde er kuldioxid. Afgasning er det udtryk, der bruges til at beskrive frigivelsen af kuldioxid og andre gasser fra ristet kaffe. Det vil ske jævnt under opbevaring og hurtigt, når posen er åben eller efter slibning og brygning. CO2 bidrager blandt andet til cremedannelse, påvirker ekstraktionsprocessen og kan hindre eller tilsløre smag og klarhed i den sidste kop. Forskningsartiklen 'Tidsløst gravimetrisk metode til vurdering af afgasning af ristet kaffe' er en god reference. Det tager en nøjagtig, kvantitativ og en tidsopløst tilgang til at måle afgasningshastigheden af ristet kaffe. Denne test blev opnået ved at måle vægttabet af en beholder fyldt med kaffe. Test blev udført med ni prøver, hver af tre med en lys, medium eller mørk stegegrad og med varierende stegehastigheder (stege lufttemperaturer).

'Letstegte kaffebønner afgasser stadig 1 måned efter stegning'

Afslutningsvis har stegningsgrad en stærkere indvirkning end stegningshastighed på den samlede mængde og dynamik af afgasning. At lette ristede kaffebønner afgasser stadig 1 måned efter stegning og er langsommere. Medium og mørk stege grader, afgasningen er hurtigere fra hurtigere stege end fra de langsommere stege, mens resultaterne fra lette stege ikke viser en sådan stigning. Årsagen til denne afgasningshastighedsadfærd skyldes generelt forskellen i porøsitet af de lyse, mellemstore og mørke bønner. Dybest set jo mørkere steken er, jo mere skrøbelige og overfladehuller, så kuldioxid kan flygte hurtigere. Vi er opmærksomme på, at vores kontinuerlige forslag om at bruge længere udhvilet eller grundigt afgasset kaffe udgør et ekstra niveau af kompleksitet fra en planlægningsopfattende. Af hensyn til en moderne kaffeoplevelse er det imidlertid vigtigt, at vi ikke hviler på vores laurbær, men i stedet på vores kaffe.

- Lyseste hilsen, dansker Oliver

Om

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Vi sætter en ære i at producere og servere en unik nordisk kaffeoplevelse ved at frembringe en delikat og dynamisk balance i hver kaffe, vi producerer.

Om Kaffeopstilling
DA
USD $