Menneskerne bag den kaffe, vi får, er en vigtig del af det, vi laver

Velkommen til din abonnementsboks i marts, endnu en måned med ændring her på La Cabra. Fra begyndelsen af denne måned er vi nu fuldt operationelle på vores rosteri i København, efter at have lukket i Aarhus netop i sidste uge. Dette betyder også, at al kaffe, der sendes til vores abonnenter i denne måned, ristes på vores nye 35 kg Loring Kestrel-stegesystem. Vi finder hidtil temmelig små forskelle i kopkarakter sammenlignet med kaffe ristet på vores elskede gamle Probat. Vi er overbeviste om, at det større niveau af kontrol og fleksibilitet i Loring-systemet skal give os mulighed for at forbedre vores ristningsfilosofi yderligere i de kommende måneder.

- John Gibson

Abonner Lær mere

Opdatering

Rejser til Costa Rica, Guatmela og El Salvador

På den grønne kaffeside fortsætter vi vores arbejde med oprindelse, som vi kender. Vores kaffehoved, Mikkel Selmer, rejser i øjeblikket til Costa Rica, Guatemala og El Salvador sammen med vores barchef i Århus, Veronika Julinkova. De besøger vores eksporterende partnere i Exclusive Coffees i Costa Rica og Primavera i Guatemala og vores producentevenner, herunder Mauricio i Altos i Costa Rica, og Jorge Raul i Finca Santa Rosa i El Salvador. Menneskerne bag den kaffe, vi får, er den vigtigste del af det, vi laver, så det er en integreret del af vores arbejde at besøge og engagere sig direkte med dem. I de senere år er vi begyndt at tilføje et land til vores direkte handelsprogram hvert år ved at stramme forbindelserne med producenter og eksportpartnere på stedet, fremme mere bæredygtig og konsekvent handel og forhåbentlig få adgang til de mest lækre partier muligt. I år håber vi på at fortsætte vores arbejde i et af de sværere lande at arbejde i som kaffekøber, Etiopien. Benjamin Evar, partner, er i øjeblikket i Addis Abeba og besøger vores nye venner på Moplaco, der var med i vores september 2018-abonnement. Vi håber at arbejde tættere sammen med Heleanna og hendes hold i denne sæson for at få stadig mere lækre og sporbare masser fra fødestedet for kaffe.

Følg deres rejser på Instagram kl @mikkel_selmer og @benevardk

1. kaffe

Nelson Ramirez - Honduras

(250 g / 8,8 oz)

Hvilket bringer os på vores kaffe denne måned. Vi søger konstant efter nye oprindelser til at engagere os i mere direkte, smage hundreder af prøver både fra import / eksportvirksomheder og direkte fra producenter. Derfor troede vi, at vi ville dele noget af denne rejse i denne måned med en oprindelse, vi lejlighedsvis har købt fra, og en helt ny oprindelse til os her på La Cabra.

Den første kaffe kommer fra Honduras, hvor vi tidligere har købt et par partier gennem vores nære partnere hos Collaborative Coffee Source. Deres arbejde i Santa Barbara-regionen har ført til nogle fremragende partier, herunder denne vaskede røde Catuai fra Nelson Ramirez. Santa Barbara-regionen giver nogle udfordringer for dem, der håber på at dyrke kaffe af høj kvalitet. Placeringen, tæt på et stort område af junglen og i høj højde, betyder meget nedbør, især i høstsæsonen, hvilket fører til store vanskeligheder med konsekvent at tørre kaffe. De lave nattetemperaturer her sammen med det våde klima kan også føre til 'frysning' af kaffeplanten, hvor kirsebær ophører med at modnes på træet, hvilket fører til afgrødetab. Imidlertid tjener alle disse udfordringer kun til at styrke landmændenes beslutsomhed her, og langt størstedelen af Honduras Cup of Excellence-vindere er kommet fra Santa Barbara siden starten af konkurrencen her i 2005.

Nelsons masse Catuai har utrolig rene og friske noter af hindbær og granatæble sammen med en blød kakaobatterhed i finishen. Et vidnesbyrd om hans hårde arbejde mod oddsene i denne udfordrende region.

2. kaffe

Shembati - Burundi

(250 g / 8,8 oz)

Din anden kaffe behandles på en privat kaffevaskestation i et af vores yndlingsdistrikter, Kayanza. Producent Salume Ramsdahn deler sin kaffe på baggrund af det areal, hvor de dyrkes og høstes. Da de også adskiller deres kaffe baseret på daglige plukninger og forskellige behandlingsmetoder, er det muligt at foretage et meget specificeret udvalg af mikropartier baseret på de forskellige smagsprofiler.

Gårde i Burundi er små, ofte under en hektar hver med nogle hundrede træer. Det betyder, at en daglig masse på fx 25 poser greener kan bestå af kaffe fra nogle hundrede avlere.

Salume adskiller systematisk kaffe baseret på, hvor de dyrkes, og på datoen for forarbejdning. Efter høst cupper vi nogle hundrede prøver for at vælge dem, vi finder udestående. De samler generelt kirsebær fra en række områder med forskellige højder, vækstbetingelser osv., Og smagsområdet er ret bredt spredt i henhold til det.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Abonner for at få kaffe i denne måned

Nelson Ramirez - Honduras (250 g / 8,8 oz) og
Shembati - Burundi (250 g / 8,8 oz)

Fås fra 1. marts til 26. marts

Abonner Lær mere

Kaffe abonnement

To unikke kaffe hver måned

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Hver måned udsender vi to unikke kaffeoplevelser og giver indsigt i, hvordan disse kaffe blev dyrket og forarbejdet af talentfulde producenter.

Abonner Lær mere kaffe line-up
DA
USD $