The Long Miles Coffee Project

Oplevelsesabonnement præsenterer

The Long Miles Coffee Project

  • Vi er glade for at byde vores venner fra The Long Miles Coffee Project velkommen tilbage til abonnementsprogrammet efter en vanskelig høst i Burundi.

  • Vi besøgte deres møller i det nordlige Burundi sidste år og var meget imponeret over deres engagement, både med at producere lækre kaffe og til at yde støtte til de småbønder, de arbejder med, ofte under temmelig vanskelige forhold.

  • Burundi er et meget landligt land, hvor kun 13% af befolkningen bor i byområder. Af denne befolkning i landdistrikterne er mange småbønder, hovedsagelig forsynet med en lille produktion af kontante afgrøder, såsom kaffe.

  • Derfor er støtten til disse befolkninger af projekter som Long Miles meget vigtig, og vi føler os forpligtede til at støtte deres arbejde på enhver måde, vi kan.

  • På grund af den vanskelige høst i år har Long Miles været nødt til at se uden for de områder, de normalt køber fra, og købe kirsebær fra nærliggende bakker og forarbejdet kaffe fra nærliggende møller.

  • Den første kaffe er en klassisk vasket Burundi-profil, et vasket procesparti fra den nærliggende Gatukuza-mølle. Her finder vi en skarp balance mellem surhedsgrad af solbær og sødme af honning efterfulgt af en karakteristisk rooibos-te-finish.

  • Den anden kaffe er et naturligt forarbejdet parti fra småbønder på Nzove-bakken, tørret ved Long Miles 'Heza-station. Dette er en vildere repræsentation af burundsk terroir med blød bærsyltetøj efterfulgt af tropisk frugt og en rig sød sødme.

1 x kaffe

Gatukuza - Vasket Bourbon
(250 g / 5,3 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Gatukuza - Vasket Bourbon
(250 g / 5,3 oz)
Nzove - Natural Bourbon
(250 g / 5,3 oz)

Kr. 239,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Foto af Long Miles CoffeeThe Long Miles Coffee Project

Denne måned kommer begge dine kaffe fra vores langsigtede partnere hos Long Miles. Long Miles Project, der blev grundlagt af Ben og Kristy Carlson, åbnede sine døre i 2013 og sigter mod at hæve baren for specialkaffe, der kommer ud af Burundi. Projektet arbejder med mere end 4.500 individuelle kaffebønder, der bor i nærheden af de to centrale vaskestationer, Bukeye, der blev åbnet i 2013 og Heza fra 2014. Der er flere grunde til, at produktion af specialkaffe i Burundi er en utrolig vanskelig opgave. Der er den utroligt ustabile politiske situation, hvor regeringen tilsyneladende kan ændre reglerne for kaffepriser og -produktion natten over, de geografiske begrænsninger, der følger med at være et lille indlandsland, der forsøger at eksportere kaffe med søfragt, den konstante trussel om militærkup. Men gennem det har hele Carlson-familien formået at etablere sig som producenter og eksportører af konsekvent lækre kaffe, alt imens de giver en vis glans af stabilitet i småbøndernes liv, der omgiver deres to vaskestationer i den nordlige Kayanza-provins, nær grænsen. med Rwanda.

Dette år har været særligt vanskeligt i Burundi. Udbytterne på træer er nede, og en opblussen i den politiske situation førte til logistiske vanskeligheder, både for landmænd, der fører kirsebær til forarbejdningsstationer, og for projekter som Long Miles, der transporterer forarbejdet kaffe ud af landet. Dette har betydet, at Long Miles har været nødt til at se efter alternative kanaler til at købe kaffe af høj kvalitet til at eksportere. Begge kaffe denne måned er eksempler på dette. Den første kaffe vaskes meget fra den nærliggende Gatukuza-møllen mod øst, og den anden er et naturligt parti fra Long Miles 'Heza-møllen, men består af kirsebær købt fra den nærliggende Nzove-bakke for første gang.

1. kaffe - Burundi

Gatukuza - Vasket Bourbon

Solbær, Honning og Rooibos

(250 g / 8,8 oz)

Dette parti blev hentet fra Gatukuza-stationen, der ligger i Ngozi-provinserne, lidt længere øst for Long Miles 'stationer i Kayanza. Selvom stationen har produceret kaffe siden den blev bygget i 2008, markerede 2019 et stort skridt i kvaliteten, som stationen producerede. Dette var det første år, de holdt dagpartier og sørgede for, at der blev ført omhyggelige logfiler, som landmænd leverede til hver dagparti. Personalet på Gatukuza kopede også hvert parti, som de oprettede i år, og forsøgte at skabe et mønster af, hvad der førte til den højeste kvalitet. Disse trin betalte sig, da en masse fra Gatukuza vandt Burundian Cup of Excellence i år med en score på 90,13.

I Gatukuza er der to tanke til modtagelse af kirsebær, hvor møllearbejderne leverer det sorterede kirsebær inden gæring. Herfra kører kirsebær gennem en af to store depulper til en af de ni tørre gæringstanke. I lighed med de fleste vaskede kaffe fra Burundi fermenteres de afpulpede frø først uden vand, her i omkring otte timer. Kaffen vaskes derefter ved hjælp af 'footing'-metoden, hvor møllearbejdere tilføjer vand og derefter stamper på kaffen for at fjerne den nu gærede slimhinde. Kaffen flyttes derefter til en af de ni våde gæringstanke, hvor den gæres igen med vand igen i omkring otte timer. Endelig sorteres kaffen efter tæthed langs flydende kanaler og sorteres visuelt på fortørrende borde, inden de er klar til tørring. På Gatukuza bruges traditionelle afrikanske hævede tørresenge til langsomt at tørre vasket kaffe mellem 14 og 21 dage. Dette parti er specifikt et af de reneste, vi har smagt ud af Burundi i år, med en sprød surbærsyre afbalanceret af en dyb honninglignende sødme efterfulgt af de typiske burundiske urtetoner af rooibos i finish.

2. kaffe - Burundi

Nzove - Natural Bourbon

Brombær, mango og brunt sukker

(250 g / 8,8 oz)

Dette parti blev behandlet på Long Miles 'Heza-station, men består af kaffe dyrket på Nzove-bakken, lidt længere væk fra stationen, i Gatara-kommunen mod nord. På grund af de meget lave udbytter måtte Long Miles-teamet kaste deres netto lidt længere væk i år, når de søgte efter kirsebær af høj kvalitet til forarbejdning på deres stationer. Heza beskæftiger omkring 300 mennesker, herunder over 100 kvinder, der er dedikeret til kvalitetskontrol i den endelige sortering af pergament. Heza hjælper også lokale landmænd ved at forsyne træer fra en kaffetræplantage med over 15.000 kimplanter, og hensigten er at plante disse over hele det krigsherjede Burundi-landskab i de kommende år.

Derefter er Heza station for nylig begyndt at producere naturligt forarbejdede kaffe, et relativt nyt fænomen i Burundi. Da der er færre muligheder for sortering under forarbejdning sammenlignet med en vasket proces, skal det indgående kirsebær være af meget høj kvalitet. Kaffe bestemt til naturlig forarbejdning sorteres først omhyggeligt af teamet på Heza, da kirsebærene først tørrer og sorte, er det meget vanskeligt at få øje på defekte frø. Efter sortering overføres kirsebærene til hævede tørresenge og tørres langsomt i omkring 30 dage, så en rundere, jammy smag kan afsløre sig, der minder om brombærsyltetøj, efterfulgt af vilde tropiske frugter og de karakteristiske Burundiske rooibos-noter, der skinner igennem i finishen.

Abonner for at få kaffe i denne måned

Tilgængelig fra den 27. april til den 20. maj

1 x kaffe

Gatukuza - Vasket Bourbon (250 g / 5,3 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Gatukuza - Vasket Bourbon (250 g / 5,3 oz)
Nzove - Natural Bourbon (250g / 5.3oz)

Kr. 239,00
Abonner Lær mere

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Fremragende arbejde over for meget reel modgang

Vi er glade for at dele disse to kaffe fra Long Miles denne måned, et lille og fokuseret team, der gør fremragende arbejde i lyset af meget ægte og næsten konstant modgang. Det arbejde, som Long Miles har udført i løbet af de sidste par høstsæsoner, både hvad angår kvalitet og støtte til deres samfund, har været virkelig inspirerende for os. Vi er glade for at kunne dele deres arbejde med dig, og gennem dette fortsætte med at støtte dem i deres bestræbelser på at skabe bedre betingelser for landbefolkningen i Burundi.

Læs mere om Long Miles-projektets historie her

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Kaffe abonnement

To unikke kaffe hver måned

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Hver måned udsender vi to unikke kaffeoplevelser og giver indsigt i, hvordan disse kaffe blev dyrket og forarbejdet af talentfulde producenter.

Abonner Lær mere kaffe line-up
DA
USD $