The Long Miles Coffee Project

Denne måned kommer begge dine kaffe med tilladelse fra vores langsigtede partnere i Long Miles Coffee Project, der er baseret i Burundi. Projektet, der blev grundlagt af Ben og Kristy Carlson, åbnede sine døre i 2013 og sigter mod at hæve baren for specialkaffe, der kommer ud af Burundi. Projektet arbejder med mere end 4.500 individuelle kaffebønder, der bor i nærheden af to centrale vaskestationer, Bukeye, bygget i 2013 og Heza, efter i 2014.

- John Gibson

Abonner Lær mere

Masser

Samme kaffe men forskellige processer

Long Miles delte produktionen af deres møller op med 'bakker' eller 'kolliner' på fransk. Disse er den mindste separationsenhed i Burundi, ligesom små kommuner, og de fleste indeholder et par hundrede småbønder. Vi har tidligere købt kaffe dyrket på flere af bakkerne, og hver synes at have deres egen særpræg. Begge dine kaffe i denne måned kommer ikke kun fra det samme projekt, men den samme bakke. Vi har tidligere købt fra Gitwe hill, men i år er vi stolte over at kunne præsentere både den vaskede og den naturligt forarbejdede version. Begge kaffe fremviser meget forskellige aspekter af burundsk terroir, men en streng af tydelig Gitwe-frugtkarakter løber gennem begge dele, et vidnesbyrd om den høje kvalitet af arbejdet på stationen inden for sortering, gæring og tørring og til den støtte, Long Miles har givet til småbønderne, der leverer dem.

Du kan læse mere om projektets historie på http://www.longmilescoffeeproject.com/history-harvests/

Gitwe bærer dybe ar fra sin voldelige fortid. Alligevel er der en uovertruffen enhed blandt folket her. De har arbejdet hårdt for at udvikle sig som et samfund ved at komme sammen om at bygge skoler til deres børn og hjem til deres naboer. Ved hjælp af Anicet og Patrice, de to kaffespejdere dedikeret til at arbejde på bakken, lærer de de bedste landbrugspraksis. Før spejderne var landmændene ikke opmærksomme på skaden, som antestibugs - insektet forbundet med kartoffeldefekten - kunne forårsage deres kaffe. Der var ingen, der viste dem, hvordan man beskærer deres træer eller forklarer, hvorfor det var vigtigt. De vidste ikke, hvordan de skulle male eller befrugte deres gårde. Spejdernes hårde arbejde har fornyet landmændenes interesse for at dyrke kaffe gennem adskillige innovative projekter, der er designet til at øge kvalitet og konsistens og til at genindfange landmænd i det daglige arbejde med landbruget. For eksempel er Gitwe-landmænd nu banebrydende for en måde at overrisle deres kaffe på ved at bygge vandkanaler ved siden af deres gårde. Disse kanaler samler regnvand og skyder langsomt igennem et system af rør og gennemblødninger deres kaffetræer og andre afgrøder.

Gitwe - Burundi

(250 g / 8,8 oz)

Gitwe Natural - Burundi

(250 g / 8,8 oz)

Kafferne i denne måned har en helt anden karakter, det vaskede procesparti har en mere klassisk syre-frem-profil, typisk for Burundi, med noter af stikkelsbær og solbær. Dette afrundes af en honningsødme og en tydelig rooibos-te-finish. Den lange tørretid for det naturlige procesparti fører til en rundere og blødere sødme og mundfølelse, men den fine syre bærer igennem og holder oplevelsen ren og tillader Gitwe solbær og bærlignende frugtstruktur at skinne. Burundi producerer nogle af vores yndlingskaffe her på La Cabra, og disse to kaffe viser fremragende to meget forskellige sider af den burundiske terroir.

Vi er glade for at dele disse forskellige udtryk fra forskellige processer.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Abonner for at få kaffe i denne måned

Gitwe - Burundi (250 g / 8,8 oz) og
Gitwe Natural - Burundi (250 g / 8,8 oz)

Fås fra 1. april til 22. april

Abonner Lær mere

Kaffe abonnement

To unikke kaffe hver måned

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Hver måned udsender vi to unikke kaffeoplevelser og giver indsigt i, hvordan disse kaffe blev dyrket og forarbejdet af talentfulde producenter.

Abonner Lær mere kaffe line-up
DA
USD $