Sourcing specialkaffe i Costa Rica, Guatemala og El Salvador

I marts tilbragte vi omkring ti dage med at købe specialkaffe i Costa Rica, Guatemala og El Salvador. Som altid glædede vi os til nogle lækre smagsoplevelser, nogle gårdbesøg hos progressive landmænd og en bedre forståelse af smagpotentialet i mellemamerikanske kaffe. Den sociale, økonomiske og miljømæssige virkelighed på disse tre destinationer er utroligt forskellige fra hinanden, som alle naturligvis påvirker smagen og kvaliteten af den producerede kaffe. Og mens vi altid arbejder med højkvalitetsbedrifter og specialkaffe, står småbønder næsten altid over for strenge begrænsninger for mulighederne for at klare dårlig jord, klimaændringer og krav til såkaldte eksotiske sorter. Disse begrænsninger påvirker plantningsvalg, høsttider og behandlingsprotokoller og i sidste ende hvem vi vælger at arbejde med. Men selv små landmænd har stadig muligheder til rådighed for dem, og det introducerer en anden grund til, at vi rejser: At kommunikere vores ønsker og forventninger til landmændene, som vi ønsker at etablere langsigtede forbindelser med, og at påvirke, hvordan de arbejder med kaffe i årevis at komme.

Vi har rejst til denne del af verden i fem år nu, og Costa Rica har været en primær destination for os. En af de kaffe, vi har omtalt herfra siden starten, er en dristig og smukt forarbejdet natur fra Mauricio Vindas i Tarrazu. Don Mauricios naturprodukter er en fast inventar hos os, og i år er det første gang, vi begynder at eksperimentere med nye tørringsprocesser med ham. Gården ledes som en familievirksomhed, hvor Mauricio og hans kone i stigende grad involverer deres yngste søn i alle ledelsesaspekter. Vi ser frem til at modtage kaffe fra denne fordomsfri og varmhjertede mand senere på sommeren og fortsætte med at arbejde med ham om innovationer inden for tørring og gæring.

Efter Costa Rica fløj vi til Guatemala og tilbragte et par dage på våde møller og cupping et bredt udvalg af årets høst. Det havde været afslutningen på en meget tør sæson, og kirsebærudbyttet faldt 30 procent sammenlignet med sidste år over hele landet. Det er en hård virkelighed overfor småbønder, der er afhængige af kaffehøsten som deres vigtigste indtægtskilde. Mange, der arbejder med kaffe, er overbeviste om, at denne form for variation meget sandsynligvis fortsat vil forekomme og påvirke kaffehøsten i flere dele af verden i årtier fremover. Selv om der er muligheder til rådighed for landmænd til at styre denne tendens, vil vi sandsynligvis fortsat se reduktioner i globale høst, da et skiftende klima påvirker landmændenes evner til at klare og producere store kaffe.

Vores sidste stop i Mellemamerika var El Salvador, hvor man kunne besøge et par spændende gårde og kuppede nogle lovende partier med ejerne. Santa Ana's vulkanske skråninger har potentialet til at producere rigt lækre kopprofiler, og vi blev overbevist om nogle af Bourbon- og Pacamara-sorterne på cupping-bordene. Vi var ligeledes overbeviste om koppekvaliteterne hos nogle af Pacamaras fra Chalatenango og ser frem til at modtage disse senere i sommer.

Hold øje med flere detaljer, da vi opdaterer vores tilbudsliste med disse mellemamerikanske kaffe i de kommende måneder.

Bedst
Benjamin Evar

Abonner på vores sæsonbestemte eksklusive abonnementstjeneste

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up

Håndsortering, La Divina Providencia, El Salvador 🙌🏽 #lacabra #sourcingtrip #ladivinaprovidencia #El Salvador

Pacamara, et kryds mellem Pacas og Maragogipe, en hybrid skabt af Salvadoran Institute of Coffee Research

Don Santos. Farm manager.

Perfekt moden. I dag besøgte vi Mauricio Vindas fra Altos de Abejonal. Vi har købt kaffe fra Mauricio lige siden vi startede et risteri. I år har Mauricio skabt et sind blæser nanolot af Typica til os. Typica følger vores almindelige Caturra & Catuai natur, som vi har købt i årevis og konsekvent har præformet som en af de bedste naturlige kaffe hvert år. Men i år sammen med Mauricio foretog vi små justeringer på tørresengene med en skyggefuld og længere gæring. Forhåbentlig vil dette sikre endnu mere af den blåbærkage-smag 🥧 ☕️ #altos #lacabra # kaffesourcing #costarica #eksklusivkaffe #blueberrypie

Abonner på vores sæsonbestemte eksklusive abonnementstjeneste

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up

DA
USD $