Sæsonbestemthed i kaffe

Abonnement

Sæsonbestemthed i kaffe

Denne måned er et godt udstillingsvindue for vores fokus på sæsonbestemthed i kaffe. Kaffekirsebær af høj kvalitet vokser i høj højde i tropiske regioner rundt om i verden. Varierende klimatiske forhold i hvert land og voksende region fører til, at kirsebær når perfekt modenhed på forskellige tidspunkter af året, så generelt finder vi, at forskellige landes kaffe dominerer vores tilbud på et tidspunkt, hvor de er mest friske. Ligesom enhver anden frugt, så snart den er plukket og forarbejdet, begynder kaffens kvalitet at blive dårligere, og de lyse smag, vi så nyder, begynder at falme. Det er af denne grund, at vi vælger at afspejle den hurtigt varierende sæsonbestemthed af kaffe så tæt i vores tilbud. Ved at fokusere på dette håber vi at kunne tilbyde gennemsigtige og friske kaffeoplevelser, uanset årstid. Kafferne i din pakke denne måned blev håndplukket med optimal modenhed mellem december 2017 og januar 2018, og efter gæring, tørring og tørformaling blev de sendt til vores risteri ad søvejen og ankom i juni. Denne tid på året er altid spændende for kaffeentusiaster, da vi nu kan begynde at smage frugterne af den friske afgrøde fra Østafrika, en region der har produceret nogle af vores yndlings kopprofiler år efter år. Denne måned viser vi to kontrasterende kaffe fra to ikoniske voksende regioner, et blomster- og frugtte-lignende parti fra Yirgacheffe i Etiopien og en ren, elegant kaffe fra Huila i Colombia. Vi håber, det bliver klart, hvorfor kaffe fra disse områder af verden ophidser os så meget.

Bliv lys og nysgerrig.
John Gibson

Kontrasterende lyse oplevelser

Kaffe fra Etiopien har været kendt for at ændre opfattelsen af, hvordan kaffe kan smage, med et bredt udvalg af kopprofiler produceret i flere voksende regioner. Dette skyldes i vid udstrækning de tusinder af hidtil ukategoriserede indfødte arvestykker, der vokser sammen, hvilket skaber en enestående genetisk mangfoldighed af kaffeplanter i det land, der ofte kaldes fødestedet for kaffe. Ofte har vi købt vasket kaffe fra regionen Yirgacheffe, kaffe, der fremviser de rene og aromatiske egenskaber, vi elsker i etiopisk kaffe, mest gennemsigtigt. Dette blev bekræftet på et cuppingbord i år og cupping gennem friske høstpartier fra Kochere-møllen. Kochere ligger sydvest for byen Yirgacheffe, lige uden for landsbyen Chelelektu, et område kendt for at producere lidt tungere kropsholdige kaffe end den klassiske te-lignende Yirgacheffe. Dette lille partiår sprang ud af bordet, en rund og blød frugtdrevet kaffe, der stadig viser nogle af de aromatiske signaturer, vi forventer fra denne ikoniske region. En grundlæggende etiopisk oplevelse, og vi glæder os til at dele med dig denne måned.

Wilson Muñoz Silva producerer kaffe på den anden side af verden i det sydvestlige Huila, en af de mest berømte kaffeproducerende regioner i Colombia. Wilson flyttede til La Esmeralda-gården med sin familie for 20 år siden, og hans hovedmål er at skabe en bæredygtig familievirksomhed, som han kan videregive til sine børn. På grund af dette mål har han fokuseret på at tilskynde forskelligartet flora og fauna på gården til at producere næringsrige jordarter, der vil give næring til hans kaffeplanter i de kommende år. Da kaffe er familiens eneste indkomst, har Wilson forsøgt løbende at forbedre kvaliteten af sin afgrøde ved at engagere sig med eksportøren InCoNexus. Vi mødte Wilson under en rejse til Colombia i januar 2018 for at deltage i Mejor de Huila, en konkurrence drevet af InCoNexus for at finde de bedste partier, der er dyrket i Huila, og forbinde landmænd med købere, der er villige til at betale en præmie for den producerede kvalitet. Wilson tog tredjepladsen i konkurrencen med dette parti Caturra, som vi var heldige nok til at sikre. Forvent en tung honningsødme og blomster med orange blomster fra Wilsons prisvindende parti.

Abonner på vores sæsonbestemte eksklusive abonnementstjeneste

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up

DA
USD $