Hengivenhed, lidenskab og konsistens får os til at komme tilbage

Abonnement

Hengivenhed, lidenskab og konsistens får os til at komme tilbage

Denne måned er vi glade for at byde velkommen til to langsigtede partnere fra La Cabra. Vi har arbejdet med begge disse producenter siden sæsonen 2014, og de har været meget elskede hæfteklammer i vores serie lige siden. I Brasilien arbejder vi direkte med en producent, der ejer og driver sin egen gård og forarbejdningsvirksomhed, mens vi i Burundi arbejder med et lille familiefirma, der stræber efter at give de burundiske landmænd et bedre liv og betingelser. Begge producerer meget forskellige kaffe i meget forskellige dele af verden, men det er deres engagement, lidenskab og konsistens, der får os til at komme tilbage og købe hvert år.

Abonner for at få Vilma Amado (250g / 8,8oz) og Fernando Lopez (250g / 8,8oz)

Abonner Lær mere

Pinherinho (250 g / 8,8 oz)

Først er Paulo César Junquiera, bedre kendt som Lilica for sine venner. Lilica er en tredje generation af kaffebonde, Sitio Pinherinho, der har været i familien siden slutningen af 1800-tallet. Selvom kaffe er i hans blod, var Lilica aldrig interesseret i at tage sin fars lidenskab op i sine yngre år. Da han blev ældre, havde Lilica problemer med alkohol og voksede endnu længere væk fra sin far. Han siger selv, at han kunne have en god uddannelse inden for kaffedyrkning, men var aldrig i stand til at drage fordel af dette. Dette betød, at Lilica blev tvunget til at lære meget hurtigt, efter at hans far døde for omkring tyve år siden og efterlod Pinheirinho i Lilicas hænder. For at fortsætte sin fars arv var Lilica i stand til at overvinde sine problemer og hælde sin indsats på gården. Dette blev taget til et nyt niveau, da han begyndte at arbejde med Carmo-kaffe, et eksporterende firma med base i Carmo De Minas-regionen. Carmo har hjulpet Lilica med at forstå, at han dyrker specialkaffe af meget høj kvalitet, og er begyndt at hjælpe ham med at søge efter købere, der betaler en præmie for dette. De har også hjulpet Lilica med at kontrollere sin kvalitet og producere mere konsekvent, for eksempel ved at skifte til håndplukning af hele hans gård. Han er også begyndt at skåle sine egne kaffe og lære deres egenskaber for bedre at forstå hans produkt. Alt dette fører til lækker kaffe. I år har vi for første gang været i stand til at købe 2 forskellige partier fra Lilica, Catuai, som vi tidligere har købt, og en lille mængde Icatu, som du får glæde af i dit abonnement denne måned. Catuai er krydset mellem sorterne Caturra og Mundo Novo, der oprindeligt blev krydset i 1949 og havde til hensigt at beholde kopkvaliteten af Caturra, men noget af sygdomsresistensen hos Mundo Novo. Efterhånden som tiden gik, og sygdommene ændrede sig, blev Catuai modstand mindre stærk, så der krævedes mere drastiske handlinger. Icatu-sorten er en krydsning mellem Bourbon, som er meget nært beslægtet med Caturra, og Mundo Novo, men med en lille mængde robusta-rodstamme opdrættet. Det betyder, at sygdomsmodstanden er meget stærk, men Icatu har også meget minimalt kompromis med kop kvalitet. Faktisk har Icatu-varianter placeret meget i flere brasilianske Cup of Excellence-konkurrencer. Vi finder Icatu-partiet meget lig vores forventning til Pinheirinho-profilen med en sød chokoladeagtig rygrad og en typisk brasiliansk nøddeagtig karakter. Imidlertid finder vi også en interessant og blød druelignende karakter i Icatu, som vi ikke har fundet med Lilicas kaffe før.

Gaharo (250 g / 8,8 oz)

Den anden kaffe i din pakke denne måned kommer til os med tilladelse fra Ben og Kristy Carlson, et amerikansk par, der har valgt at kalde Burundi hjem. Der er flere grunde til, at produktion af specialkaffe i Burundi er en utrolig vanskelig opgave. Der er den utroligt ustabile politiske situation, hvor regeringen tilsyneladende kan ændre reglerne for kaffepriser og produktion natten over, de geografiske begrænsninger, der følger med at være et lille indlandsland, der forsøger at eksportere kaffe med søfragt, den konstante trussel om militærkup. Men gennem det har hele Carlson-familien formået at etablere sig som producenter og eksportører af konsekvent lækre kaffe, alt sammen samtidig med at de giver et vist udtryk for stabilitet i småbøndernes liv, der omgiver deres to vaskestationer, Heza og Bukeye, i den nordlige Kayanza-provins. , nær grænsen til Rwanda. De har produceret kaffe og forsøgt at betale rimelige priser til de små landbrugere, de støtter, siden de byggede den første mølle, Bukeye, i 2013. Vi har købt kaffe fra Long Miles-projektet siden deres anden sæson i 2014 og har været konsekvent imponeret over deres kvalitet. De opdelte produktionen af deres møller med 'bakker' eller 'kolliner' på fransk. Disse er den mindste separationsenhed i Burundi, ligesom små kommuner, og de fleste indeholder et par hundrede småbønder. Vi har tidligere købt kaffe dyrket på flere af bakkerne, og hver synes at have deres egen særpræg. I de sidste par år er Long Miles også begyndt at eksperimentere med forarbejdning og eksporterer nogle af Burundis første naturlige kaffe- og honningkaffe. Deres historie om en forfølgelse af kvalitet og stabilitet i et fjendtligt miljø er inspirerende. Du kan læse mere på http://www.longmilescoffeeproject.com/history-harvests/ . Kaffen i din pakke denne måned er en vasket kaffe fra Gaharo-bakken, den første af mange partier, vi har købt i år, og som frigives i løbet af de kommende uger. Det viser en klassisk Burundi-profil med en klar bærlignende syre og nogle tydelige tørre bladagtige noter i finishen.

Det er også interessant at bemærke, at disse begge er gode eksempler på vigtigheden af stærke eksport- og supportnetværk ved oprindelsen. Uden Lilicas arbejde med Carmo og småbønderne i Kayanzas arbejde med Long Miles ville vi ikke have adgang til nogen form for sporbarhed af disse kaffe, og det er meget usikkert, at kvaliteten vil forbedre år for år, som den har gjort. Vi er glade for at have lækre og sporbare kaffe fra begge disse producenter tilbage i vores serie og håber, at du nyder deres arbejde denne måned.

Bliv lys og nysgerrig
John Gibson

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up

DA
USD $