Los Pirineos

Los Pirineos

  • Denne måned deler vi kaffe fra Gilberto Baraona i Usulutan, El Salvador.

  • Familien Baraona har ejet jorden, hvor Los Pirineos ligger i 120 år.

  • Familien mistede meget af deres jord under El Salvadors borgerkrig i 1980'erne.

  • Efter borgerkrigen overtog Gilberto familievirksomheden med fokus på kaffe af høj kvalitet og forskning.

  • Gilberto ejer nu 5 gårde i Usulutan-regionen, som mellem dem har placeret i Cup of Excellence 17 gange, inklusive en 2. plads i år.

  • Den første kaffe er en naturligt forarbejdet Pacamara-sort, blomstret med bløde hyben og en sprød mørk chokoladefinish.

  • Den anden kaffe er en ren og rundvasket Bourbon med rene friske abrikosnoter og en klæbrig butterscotch-karakter.

1 x kaffe

Los Pirineos
Naturlig Pacamara (250g)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Los Pirineos
Naturlig Pacamara (250g) &
Vasket Bourbon (250g)

Kr. 239,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Prisvindende gård

Efter vores tur til Gilberto i Los Pirineos i marts 2019 er vi glade for, at hans kaffe er ankommet til roasteren og smager lækkert. En ægte og lidenskabelig kaffeproducent, Gilberto Baraona, er altid opsat på at dele sine eksperimenter med nye sorter og processer på sin prisvindende gård, og hver nye indsats udføres med varemærkepræcision. Gilbertos succes i konkurrencer som Cup of Excellence er et bevis på dette. Den brede vifte af kaffe af høj kvalitet, han producerer, gør ham til en efterspurgt producent inden for specialbranchen, og hans firmanavn pryder poserne hos mange roastere af høj kvalitet over hele verden. De to partier, vi deler denne måned, er gode eksempler på dette, en ren og sød Bourbon og en vild naturlig Pacamara, som vi virkelig håber, du nyder at brygge derhjemme

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Hvad sker der kl
La Cabra

Velkommen til dit november-abonnement, hvor vi er glade for at præsentere yderligere frugter af vores Mellemamerika sourcing-tur i marts i år. Efter Costa Rica fortsatte vores barchef i Århus, Veronika Julínková, med at besøge vores partnere i både Guatemala og El Salvador. Det er den salvadoranske del af turen, som vi fokuserer på denne måned med to kaffe fra den berømte Los Pirineos-gård i den sydlige del af landet. Når vi nyder resultaterne af en tur, forbereder vi os på en anden. Benjamin Evar, partner, rejser til Colombia sammen med vores roaster John Gibson for at besøge vores partnere på LaREB og Cafe Granja La Esperanza, som abonnenter muligvis genkender fra tidligere pakker. Cementering af forbindelser med disse talentfulde fagfolk er en vigtig del af det, vi gør, hvilket giver os adgang til vores yndlingspartier og inspirerer os til, hvordan vi bedst præsenterer deres arbejde. Vi håber at præsentere både kaffe og historier fra disse ture i fremtidige abonnementspakker og ser frem til at dele vores oplevelser.

Los Pirineos

Los Pirineos-gården har været i Baraona-familien i over 120 år og er startet i 1890. Gården er opkaldt efter Pyrenæerne, der adskiller Frankrig og Spanien, da familien mente, at landskabet var meget ens. Familien drev kaffebønderne i generationer og dyrkede kaffe af lavere kvalitet og holdt familien i gang indtil den brutale Salvadoranske borgerkrig i 1980'erne. I denne periode mistede Baraona-familien 90% af deres jord, og det faldt på den nuværende ejer Gilberto at genopbygge og genfokusere indsatsen på gården. Gilberto Baraona er en fjerde generation kaffeproducent, der nu ejer og driver 5 gårde. Disse gårde ligger alle mellem 1200 og 1550 moh på vulkanen Tecapa lige uden for byen Berlin i Usulutan-regionen i det sydøstlige El Salvador. Los Pirineos er projektets flagskib med den højeste højde og det bredeste udvalg af sorter, mange ret sjældne. Gilberto vokser nu mere end 17 sorter og er et World Coffee Research-godkendt center til test af eksperimentelle nye sorter og til genetiske tegninger for ikoniske sorter som Bourbon og Pacamara, du modtager denne måned. Udvalget, der dyrkes i Gilbertos sorthave, inkluderer nu Geishaer, etiopiske sorter og endda en muteret sort med 7 frø pr. Kirsebær, som Gilberto var ivrig efter at vise os på vores besøg i år.

Tecapa

Al kaffe fra disse gårde forarbejdes i Tecapa-møllen, der ligger lige ned ad skråningerne fra Pirineos-gården, ved 1400 moh. På vulkanen, hvorfra den tager sit navn. Tecapa blev bygget i 2014, specielt designet til at behandle mikropartikaffe af høj kvalitet, og tager renhed og systemer meget alvorligt. Gilberto sammenligner operationen med en gourmetrestaurant, hvor forberedelse og systemer i køkkenet hjælper med at levere den højest mulige kvalitet af slutproduktet med minimal stress under service (eller høst). Dette niveau af kontrol og præcision kræver et veluddannet personale, så Gilberto beskæftiger et fuldtidsansat personale på over 50 året rundt sammen med nogle sæsonarbejdere i høstperioden, både på gårde og i møllen. De betales alle langt over minimumslønnen for den forventede høje kvalitet af arbejdet. Den høje lønning og de gode betingelser betyder, at selv sæsonarbejdere har tendens til at vende tilbage år efter år. Alt dette hårde arbejde fører til nogle af de bedste kaffe i El Salvador, Gilbertos gårde har placeret i El Salvador Cup of Excellence 17 gange, inklusive en andenplads i år med en vasket Bourbon fra Pirineos.

1. kaffe - El Salvador

Los Pirineos Natural Pacamara

Hvid rose, hyben og mørk chokolade

Costa Rica (250 g / 8,8 oz)

Pacamara-sorten er en stolt del af El Salvadors kaffedyrkningskultur. Selvom sorten nu dyrkes i Syd- og Mellemamerika, opstod den i El Salvador, og salvadoranere hævder, at Pacamaras af højeste kvalitet vokser der. Det er en krydsning mellem 2 sorter, Pacas og Maragogype. Pacas-sorten er en naturlig mutation af Bourbon, der får planten til at vokse meget kortere, så det er lettere at plukke og kan plantes tættere på, hvilket fører til højere udbytter pr. Hektar. Sorten er opkaldt efter familien Pacas, en af de mest kendte producenter af kaffe i El Salvador. Pacas blev opdaget på deres gård San Rafael i 1956, og ud over højere udbytter syntes sorten også at være resistent over for mange sygdomme og klimaforhold. Det Salvadoranske Kaffeinstitut var på det tidspunkt meget interesseret i Maragogype-sorten, der producerede kopper af høj kvalitet over hele El Salvador, men var meget modtagelig for sygdomme og klimatiske ændringer som frost. Efter at have hørt om opdagelsen af Pacas besluttede det Salvadoranske kaffeinstitut at oprette en ny sort, der sigter mod at holde den store kopkvalitet fra Maragogype, men indarbejde sygdomsresistensen hos Pacas. De navngav deres projekt Pacamara, der kombinerede de to navne. Projektet tog næsten 30 år gennem generationer af krydsning, men i slutningen af 80'erne blev den endelige version af Pacamara-sorten frigivet til landmændene. Sorten er nu populær i lande som Guatemala, Panama, Nicaragua og naturligvis El Salvador, hvilket fører til forskellige smagsprofiler, afhængigt af hvordan og hvor kaffen dyrkes og forarbejdes, men er ofte meget frugtbaseret, med noget urteagtigt og blomstret noter. Kvaliteten er næsten altid meget høj, og Pacamaras har placeret sig højt i og vundet Cup of Excellence i flere lande, hvor El Salvador ikke er nogen undtagelse. Faktisk har en Pacamara vundet den Salvadoranske nationale konkurrence direkte i fem af de foregående seks år. Dette parti fra skråningerne af Los Pirineos blev naturligt forarbejdet ved Tecapa-møllen og viser sortens potentiale. Blomsterne er til stede her som blød hvid rose, mens den naturlige proces giver blød hybenfrugt og en behageligt tør chokoladekarakter.

2. kaffe - El Salvador

Los Pirineos Washed Bourbon

Abrikos, chokolade og butterscotch

(250 g / 8,8 oz)

Bourbon-sorten stammer fra et lille sæt sorter, der er taget ud af Etiopien og dyrket i Yemen i 1600-tallet. Dette skaber noget af en genetisk 'flaskehals' for kaffe, der kommer fra utroligt forskelligartede inden for Etiopien, til næsten 98% af kaffeproduktionen i Latinamerika bestående af planter, der stammer fra kun to sorter, Bourbon og Typica. Disse var de første nogensinde dyrkede kaffesorter, isoleret fra vilde voksende kaffe i Etiopien, og blev langsomt brugt til at befolke kaffedyrkningslandene i Yemen, Indien og derefter den nye verden, da den blev koloniseret af europæere. Bourbon ankom til Latinamerika fra Yemen via den franske ø Réunion, på det tidspunkt kendt som Bourbon. Denne ekspertproducerede vaskede masse Bourbon fra Los Pirineos er en karakteristisk Salvadorsk Bourbon. Tung og klæbrig sød, med både butterscotch og mælkechokoladekarakter, er koppen præget af en topnote af frisk abrikos. Et af de fineste eksempler på denne sort, vi endnu har smagt.

Abonner for at få kaffe i denne måned

Tilgængelig fra 8. november til 4. december

1 x kaffe

Los Pirineos
Naturlig Pacamara (250g)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Los Pirineos
Naturlig Pacamara (250g) &
Vasket Bourbon (250g)

Kr. 239,00
Abonner Lær mere

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

En ægte og lidenskabelig kaffeproducent

Efter vores tur til Gilberto i Los Pirineos i marts 2019 er vi glade for, at hans kaffe er ankommet til roasteren og smager lækkert. En ægte og lidenskabelig kaffeproducent, Gilberto Baraona, er altid opsat på at dele sine eksperimenter med nye sorter og processer på sin prisvindende gård, og hver nye indsats udføres med varemærkepræcision. Gilbertos succes i konkurrencer som Cup of Excellence er et bevis på dette. Den brede vifte af kaffe af høj kvalitet, han producerer, gør ham til en efterspurgt producent inden for specialbranchen, og hans firmanavn pryder poserne hos mange roastere af høj kvalitet over hele verden. De to partier, vi deler denne måned, er gode eksempler på dette, en ren og sød Bourbon og en vild naturlig Pacamara, som vi virkelig håber, at du nyder at brygge derhjemme.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Kaffe abonnement

To unikke kaffe hver måned

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Hver måned udsender vi to unikke kaffeoplevelser og giver indsigt i, hvordan disse kaffe blev dyrket og forarbejdet af talentfulde producenter.

Abonner Lær mere kaffe line-up
DA
USD $