La Real Expedición Botánica Overtagelse

La Real Expedición Botánica Overtagelse

  • Vi er glade for at byde vores venner fra LaREB velkommen til abonnementsprogrammet, nu for fjerde gang.

  • Vi besøgte kollektive medlemmer i november sidste år og var meget imponeret over deres engagement i at producere lækre kaffe og give bedre betingelser for colombianske kaffebønder.

  • LaREB's kollektive model giver dem mulighed for at støtte mindre eller mindre erfarne medlemmer med professionel kvalitetskontrol og rådgivning om forskellige produktionstrin, mens de integrerer deres forsyningskæde og overfører mere værdi tilbage til producenterne.

  • Begge kaffe i denne måned er fra Huila-baserede Lizardo Herrera, en tilbagevendende favorit og producent af nogle af vores yndlingspartier fra sidste års colombianske høst.

  • Den første kaffe er en tilbagevendende favorit, et komplekst og saftigt Pink Bourbon-parti fra Lizardos gård, med en næsten kenyansk-lignende solbærkarakter, efterfulgt af sort te og kandiseret frugt, der minder om en frugtsmaget sort te.

  • Den anden kaffe er også fra Lizardo, en sprød og ren blandet sortparti bestående af resistente Tabi- og Colombia-sorter med en lidt skarpere stikkelsbærsyre og interessant krydret finish.

1 x kaffe

Lizardo Herrera - Washed Pink Bourbon
(250 g / 8,8 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Lizardo Herrera - Washed Tabi, Colombia
(250 g / 8,8 oz)
Lizardo Herrera - Washed Pink Bourbon
(250 g / 8,8 oz)

Kr. 239,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Hvad sker der kl
La Cabra

Her på La Cabra har vores måned, som for mange andre, været domineret af Coronavirus-udbruddet. Vi har midlertidigt lukket en af vores lokationer i Århus og er begyndt at fokusere på afhentningsservice fra vores hovedkontor i Graven, samtidig med at vi leverer produkter fra vores bageri i byen. Vi er blevet ydmyge af vores elskede hjembys reaktion, både i butikkerne og på vores leveringsløb til deres hjem. På risteriet har vi lukket for gæster og arbejder sammen med et mindre produktionsteam for at holde ordrer ude så effektivt som muligt. Vores grundlægger Esben måtte afkorte sin sourcing-rejse i Mellemamerika og rejse hjem fra El Salvador med meget kort varsel. Signalerne for dette års høst, som han så på sin korte tid i kaffelandene, var positive, og det er altid dejligt at tilbringe tid med vores partnere Raul i Finca Santa Rosa og Gilberto i Los Pirineos.

Svaret, som vi har modtaget på vores webshop, har gjort os enormt glade, det er så inspirerende, at hjemmebryggere over hele verden sætter deres tillid til os i denne mærkelige tid. Det betyder virkelig verden for vores lille hold. Naturligvis er mængden af kaffe, vi sender ud til vores engrospartnere, faldet betydeligt, men vi er blevet hørt af nogle gode historier i denne uge, ligesom vores venner 4850 i Amsterdam tilbyder en takeaway-service med suspenderet kaffe til arbejdere på et nærliggende hospital, og tættere på hjemmet Fovl her i København, der laver traditionel dansk komfortmad til deres lokalsamfund. Hold øje med opdateringer på vores sociale medier for flere historier som disse, og hvordan du kan støtte vores kolleger og venner i branchen.La Real Expedición Botánica Overtagelse

Denne måneds abonnement overtages af en af vores yndlingspartnere. La Real Expedición Botánica er et kollektiv af kaffeproducenter, der gennem deres samlede volumen er i stand til at tage sig af deres egen kvalitetskontrol og styring, og vigtigst af alt deres egen eksportimport. LaREB har påvirket kvaliteten af og eksporteret nogle af de mest spændende kaffe, vi har smagt ud af Colombia for nylig. Fra deres base i Bogotá stræber de efter at øge kvaliteten og konsistensen af mange små producenters kaffe med support gennem hele produktionsprocessen. Organisationens mål er derefter at forsøge at skabe relationer mellem disse små landmænd og roastere, der er villige til at påtage sig langsigtede forpligtelser til at betale en rimelig pris for deres kaffe af høj kvalitet. Denne sammenlægning af ressourcer giver mindre eller mindre erfarne specialproducenter mulighed for at få adgang til professionel kvalitetskontrol og rådgivning om emner som sorter, befrugtning og gæring. Samlingens struktur betyder også, at de er i stand til at integrere deres forsyningskæde, sælge direkte til roastere som os og omgå at betale en nedskæring af deres indtjening til en eksportpartner. LaREB giver os også et meget højt gennemsigtighedsniveau, helt ned til gårdportens priser, der overføres fra risterier som os til producenterne for deres umalede pergamentkaffe. Herbert Peñaloza, salgsdirektør for LaREB, indrømmer sig selv, at dette i det væsentlige ikke er en ny idé, det samme system plejede at fungere for 100 år siden i de tidlige dage af colombiansk kaffe, da et medlem af en lille gruppe landmænd ville rejse langt fra lande hvert år for at sælge hele gruppens kaffe. Langvarige abonnenter genkender muligvis Herbert som producenten af El Éden, et lækkert honningforarbejdet parti, som vi delte gennem abonnementet i slutningen af 2017.

Vi er glade for at byde kaffe fra LaREB velkommen tilbage til vores abonnementsprogram, nu for fjerde gang. Efter en omfattende tur for at besøge medlemmer af kollektivet i november føler vi os nu, at vi forstår dem og deres mission bedre end nogensinde. Mens vi tilbragte tid i marken med vores venner Herbert og Ana fra kollektivet, var det inspirerende at se den ægte forbindelse og empati, de føler for kaffeprofessionelle overalt i kæden, fra andre avlere, hele vejen til roastere, kaffeejere og forbrugere. Disse verdener er langt længere fra hinanden end de fleste er opmærksomme på at tænke på, og forståelse af behovene hos både en kaffebonde i landdistrikterne i Tolima ved at sælge kaffe til lokale markeder og af high-end ristere i komfortable byer i den vestlige verden kræver ægte dedikation fra ægte lidenskabelige mennesker. Denne måned viser vi et af vores foretrukne eksempler på kollektivets arbejde og deres metode til at give deres medlemmer en rute til markedet.Lizardo Herrera

Producent af nogle af vores yndlingspartier fra Colombia sidste år, vi er glade for at dele kaffe fra Lizardo Herrera igen i år. Vi var let i stand til at finde begge Lizardos partier på et blindt kuppelbord med vores venner fra LaREB i Bogotá i november sidste år. Dette er kun anden gang, at Lizardo har været i stand til at eksportere sin egen gård med masser af kaffe, idet han har fået afvist sine partier af flere eksportører i Huila gennem de sidste mange år. Lizardo har tilstræbt at producere kaffe af meget høj kvalitet i nogen tid, men har også en vision for bæredygtigheden af hans gård. Han er også certificeret biavl og har flere nældefeber på gården for at producere honning til eksport. Dette program sikrer, at et tankeniveau går ind i økosystemet på gården næsten som standard; mest anvendte pesticider er skadelige for bipopulationer, og planterne holdes naturligvis godt bestøvede. Skygge er også påkrævet for bierne, ligesom kaffe. Mange af skyggetræerne på Lizardos gård er over 50 år gamle og var allerede til stede på gården, da hans bedstefar købte den. Det er en helt normal praksis at rydde landet fuldstændigt, før man planter kaffe, det anbefales faktisk af den colombianske kaffeproducentfederation, FNC, der favoriserer en mere 'moderne' landbrugsstil med rigelig brug af kemiske input. Lizardos bedstefar havde dog fremsynet til at forstå værdien af disse træer, både for biodiversitet og skygge. Lizardos far overtog derefter gården og drev den, samtidig med at han opretholdte sin virksomhed som kompostproducent. Han overtog store mængder organisk landbrugsaffald fra hele Palæstina og skabte kompost, som han derefter solgte på. Lizardo har destilleret al denne oplevelse til, hvad han gør på gården i dag, ved hjælp af meget minimale kunstige input som gødning og pesticider og ved hjælp af hans bipopulation og et højt niveau af biodiversitet for at sikre sunde planter.

Lizardo dyrker også et godt udvalg af højkvalitets sorter og følger stærke gæringsprotokoller. Han har en god idé om, hvordan han kan påvirke smag gennem gæring og sigter mod en lidt mere gæringstung karakter end de fleste andre i Huila. Han mener, at dette er grunden til, at de fleste eksportører tidligere har afvist hans kaffe. For begge disse partier har han brugt en præ-fermentering i kirsebær på 12 timer før afpulpning og yderligere gæring i slimhinde. Denne anden gæring er temmelig lang efter ca. 48 timer, men på grund af den høje højde og de kølige forhold i Huila resulterer dette ikke i overgæring. Afhængigt af klimaforholdene kan Lizardo endda blive nødt til at gære lidt længere, da slimhinden ikke er nedbrudt nok til at vaske på dette tidspunkt.

1. kaffe - Colombia

Lizardo Herrera - Washed Pink Bourbon

Solbær, sort te, kandiseret jordbær

(250 g / 8,8 oz)

Den første kaffe i denne måned er fra Lizardos lager af Pink Bourbon-sorten. Oprindeligt adskilt i begyndelsen af 2000'erne, siger nogle, at Pink Bourbon er en hybrid mellem gul og rød bourbon, og andre er, at det er en naturlig mutation af den sygdomsresistente Colombia-sort, der modner orange. Det, som de fleste er enige om, er imidlertid, at kirsebærene modner en orange / lyserød nuance, et eller andet sted mellem røde og gule varianter, og bladene er brede på samme måde som Geisha-træer. Sorten viser også Geisha-lignende kvaliteter i koppen med blomsteraromaer og rene citrusnoter. Her blødgør fermenteringen denne citruskarakter til en næsten kenyansk-lignende frisk solbær, bakket op af noter af sort te og kandiseret frugt og slutter næsten som en sød kunstig frugtsmaget te.

2. kaffe - Colombia

Lizardo Herrera - Washed Tabi, Colombia

Stikkelsbær, solbærblad, ingefær

(250 g / 8,8 oz)

Dette parti er af blandede sorter fra Lizardos felter Tabi og Variedad Colombia. Tabi er en sygdomsresistent hybrid, der er kendt for at opretholde meget af kompleksiteten og kvaliteten af sine 100% Arabica fætre, mens Colombia er en ældre hybrid med lidt mere indflydelse fra sin Robusta-opdragelse. Lizardo erstatter langsomt meget af sin ældre plantebestand, men de høje udbytter og hårdhed af disse originale Colombia-planter er svære at give op som landmand. Tabi-skarpheden opretholdes gennem en stikkelsbærsyre, men gæringen tilføjer kompleksitet og blødgør dette til lag, der minder om solbærblade og mynte, mens indflydelsen fra Colombia er tydeligere i et interessant krydderiparakter i finishen, næsten som ingefær.

LaREB's banebrydende arbejde

Vi er glade for at dele to kaffe fra Lizardo denne måned, et godt eksempel på LaREB's banebrydende arbejde med at afbryde den normale kaffeleveringskæde i Colombia. De specialiserer sig i at give en vej til markedet for mange producenter, der producerer lækre og tankevækkende kaffe, der ikke passer til den form, som store eksportører leder efter. Deres ægte drivkraft for at repræsentere deres colombianske 'caficultores' interesser er inspirerende at se, og vi håber, at du kan lide at slutte sig til os og støtte deres arbejde denne måned.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Abonner for at få kaffe i denne måned

Tilgængelig fra den 29. marts til den 23. april

1 x kaffe

Lizardo Herrera - Vasket lyserød Bourbon (250 g / 8,8 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Lizardo Herrera - Vasket lyserød Bourbon (250 g / 8,8 oz)
Lizardo Herrera - Washed Tabi, Colombia (250g / 8,8oz)

Kr. 239,00
Abonner Lær mere

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Kaffe abonnement

To unikke kaffe hver måned

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Hver måned udsender vi to unikke kaffeoplevelser og giver indsigt i, hvordan disse kaffe blev dyrket og forarbejdet af talentfulde producenter.

Abonner Lær mere kaffe line-up
DA
USD $