Rejser inden for sourcing

Oplevelsesabonnement præsenterer

Rejser inden for sourcing

 • Denne måned håber vi at kunne dele noget af vores rejse med at opdage nye kaffeoprindelse at engagere sig i.

 • For at gøre dette stoler vi først på ekspertisen hos kaffekøbere, der har arbejdet i disse lande i nogen tid.

 • Honduras er stadig ret nyt på markedet for specialkaffe, men kvaliteten stiger meget hurtigt. Ally Coffee har forbundet os med flere producenter i Santa Barbara-regionen, herunder Pedro Sagastume.

 • Rwanda er en mere etableret specialoprindelse, men vi er mindre fortrolige med. Nordic Approach har arbejdet med Gitesi-fabrikken gennem flere sæsoner og deler et tæt forhold.

 • El Ocote, et lille plot forvaltet af Pedro Sagastume, har produceret denne friske og lystvaskede Paraneima, der viser skarp moden frugt, som hindbær og solbær.

 • Gitesi er et typisk vasket rwandisk parti med blomsteraromaer efterfulgt af en skarp balance mellem citrussyre og honningsødme.

Ude nu

Discovery-abonnement

 • To unikke kaffe hver måned med GRATIS forsendelse *.
 • Indsigt i, hvordan kaffe blev dyrket og forarbejdet.
 • Abonnenter først på nye lanceringer.
 • 15% rabat på al kaffe og udstyr ovenfor Kr. 199,00 .
 • Rabatter eksklusive abonnenter.

Fra

Kr. 169,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Abonner Om Discovery

Søger

Vi søger konstant efter nye oprindelser til at engagere os i og smager på hundredvis af prøver, der sendes til os både fra import / eksportvirksomheder og direkte fra producenter. Vi troede, at vi ville dele noget af denne rejse denne måned, hvor vi præsenterer to kaffe, der er mindre kendte for os, i et forsøg på bedre at forstå deres kaffedyrkningskultur. Den bedste måde at blive introduceret til disse nye oplevelser er at stole på eksperter med fødderne på jorden i lande med kaffeoprindelse rundt om i verden. Til denne måneds kaffe er vi blevet hjulpet af to af vores langsigtede samarbejdspartnere: Nordic Approach i Rwanda og Ally Coffee i Honduras.

Rwanda

På mange måder ligner Rwanda snarere sin nabo Burundi til at arbejde som kaffekøber; det er meget lille, temmelig fattig og landlocked, så det er svært at få kaffe til havn og ud af landet. Der er også en vis grad af civil uro, men i de senere år har der været et faldende niveau af kriminalitet og korruption, især sammenlignet med Burundi. Med hensyn til kaffe har Rwanda en lignende profil som Burundi, hvor mange småbønder leverer kirsebær til store privatejede vaskestationer, der hovedsageligt behandler vasket kaffe, men også for nylig nogle naturprodukter. Den rwandiske regering har tæt kontrol på kaffemarkedet, og indtil for nylig var det kun muligt at eksportere vasket kaffe. Loven blev for nylig ændret, men der kræves stadig en licens for at eksportere naturprodukter, hvilket krævede en indledende forpligtelse fra en udenlandsk køber til at købe al den producerede kaffe. I tilfældet med Gitesi-stationen deler vi kaffe fra denne måned, det var Nordic Approach, der var i stand til at give denne indledende forpligtelse. Rwandiske kaffe er generelt lyse og surhedsfremmende, ligesom meget af Østafrika, og viser ofte nogle skarpe og etiopiske-lignende blomster.

Honduras

Honduras er også ret ustabil og et af de fattigste lande i Mellemamerika med en vis grad af politisk uro, der stadig ekko fra et militærkup i 2009. Kaffe udgør 10% af Honduras 'samlede eksport, den næststørste andel efter beklædningsgenstande fremstillet i store fabrikker. Selvom kaffeeksport er så vigtig for Honduras, er den stadig ret ung i specialafdelingen. Benjamin Paz, en af drivkræfterne bag skubbet for større kvalitet i Honduras, startede først specialiseringsarmen i sin virksomhed for 15 år siden. Nu arbejder de med 200 producenter på Santa Barbara-bjerget, hvoraf Pedro Sagastume, producent af denne måneds kaffe, er en. En stor del af Honduras 'kaffeindustri består af kaffe af lavere kvalitet, der sælges tæt på C-markedsprisen, men der er en ganske høj andel af bedrifter med økologiske eller fairtrade-certificeringer, der er i stand til at tjene en lille præmie over dette. Især i Santa Barbara-regionen er specialrevolutionen begyndt at tage fat, og eksperimenter med sorter og gæring bliver stadig mere populære. Dette gør det svært at beskrive en typisk honduransk kopprofil, men en friskhedstråd ser ud til at gennemføre meget af det, vi hidtil har smagt, med intens og sprød citronsyre som et fælles tema.

Første kaffe - Honduras

El Ocote
Vasket Paraneima

Hindbær, solbær og karamel
(250 g / 8,8 oz)

Vi har været imponeret over mange honduranske partier i løbet af de sidste par år, men især de sidste par sæsoner. Kvaliteten ser ud til at forbedre sig meget højt, dels takket være visionærers arbejde som Benjamin Paz og hans firma Beneficio San Vicente med at hjælpe producenter med at realisere kvaliteten af deres kaffe og forbinde dem til ligesindede ristere. Santa Barbara-regionen giver nogle udfordringer for dem, der håber på at dyrke kaffe af høj kvalitet. Det strækker sig fra grænsen til Guatemala til det centrale højland, der er hjemsted for nogle af landets højeste højder. Santa Barbara sidder også tæt på et stort område af junglen, hvilket fører til høj luftfugtighed og en masse nedbør, især i høstsæsonen, hvilket skaber store vanskeligheder ved konsekvent at tørre kaffe. De lave nattetemperaturer her sammen med det våde klima kan også føre til 'frysning' af kaffeplanten, hvor kirsebær ophører med at modnes på træet, hvilket fører til afgrødetab. Imidlertid tjener alle disse udfordringer kun landmændenes beslutsomhed her, og langt størstedelen af Honduras Cup of Excellence-vindere er kommet fra Santa Barbara siden starten af konkurrencen her i 2005.

Familien Sagastume har været involveret i kaffe i Santa Barbara i generationer, længe før den nylige anerkendelse af områdets potentiale. Familien har arbejdet hårdt for at tjene deres plads på markedet for specialkaffe gennem utrættelig forskning og kloge investeringer og aktivt søge muligheder som dem med San Vicente. Pedro Sagastume er familiens overhoved, og da han bliver ældre, er han begyndt at opdele familiens jord mellem sine sønner. Kaffeproduktion er stadig en familieindsats; alt det plukkede kirsebær behandles stadig ved den våde mølle ved siden af familiehjemmet. Denne Paraneima dyrkes på El Ocote-plottet, en af de sidste, der stadig administreres af Don Pedro selv. Paraneima er en indfødt honduransk sort, skabt som reaktion på et nematodeudbrud i midten af 80'erne. Honduras kaffeinstitut blev omhyggeligt udvalgt fra stammer af Sarchimor-hybrider og ledte efter nematoderesistens, samtidig med at de bevarede positive egenskaber i koppen og en vis sygdomsresistens. Sorten er kendt for at bringe en tung silkeagtig krop og nogle små urtetoner til koppen sammen med en bemærkelsesværdig bønnestørrelse og -længde. Dette parti blev behandlet ved hjælp af en vasket proces med afpulpning efterfulgt af omkring 20 timers tør gæring efterfulgt af 14 dages tørring på hævede senge under plastik soltørringstunneler. Denne masse er meget frisk og lys med skarpe noter af hindbær og solbær afbalanceret med en intens karamelsødme. Vi har smagt flere partier fra Sagastume-familien i år gennem vores partnere hos Ally Coffee og var meget imponeret over kvaliteten over hele linjen. De har virkelig skubbet deres kvalitet de seneste år, og vi ser frem til at smage deres første høst af Geisha og SL28 næste år. Vi har taget en større interesse for honduranske kaffe denne sæson og ser frem til at smage mere og mere i fremtiden.

Anden kaffe - Rwanda

Gitesi
Vasket Bourbon

Citron, honning og Oolong
(250 g / 8,8 oz)

Gitesi vaskestationen i Rwanda drives af far og søn Alexis og Aime Gahizi. Stationen ligger lige uden for Gitesi-landsbyen i Karongi-regionen og blev bygget som en del af et samfundsgenopbygningsindsats, efter at landsbyen praktisk talt blev ødelagt i urolighederne omkring det tragiske 1994-rwandiske folkedrab. For nylig tillod et Technoserve-program investering i møllen og i kvalitet, hvilket gjorde det muligt for møllen at gå fra at kæmpe konkurs i 2010 til at vinde Rwandan Cup of Excellence i 2012. Da Rwanda er et ret lille land med et stort antal kaffeproducenter. bor i landdistrikter, er tætheden af møller ret høj. Det betyder, at landmænd har et valg, hvilken møller de skal levere til, hvilket skaber et højt konkurrenceniveau mellem møller for kirsebær i topkvalitet. Gitesi forsøger at holde et tæt forhold til deres landmænd ved at tilbyde en god pris og flere former for landbrugsstøtte. De kører også et andet betalingsprogram, hvor landmændene modtager en bonus afhængigt af den pris, Gitesi var i stand til at modtage for den sæsonens høst. I dag er det meste af brugen af møllen overtaget af Aime og den yngre generation af Gahizi-familien, og stationen producerer op til 3 beholdere med høj kvalitet sporbar specialkaffe. Familien er også stolt af det støtteprogram, de har været i stand til at skabe for de små landmænd, de arbejder sammen med. Gitesi distribuerer pumper og køer til landmænd, der har potentiale til at drage fordel af og få mest muligt ud af dyret. En ko på gården betyder også organisk gødning, hvilket burde føre til mere udbytte på træer, hvis det bruges godt. Koen producerer også mælk, som landmanden enten kan sælge eller opbevare til sin familie. Der er også en regel om, at hvis koen bliver drægtig, skal kalven gå til den næste landmand og dele fordelene omkring så mange landmænd som muligt. Aime har også en ingeniøruddannelse og har udviklet et vandrensningssystem til stationen for at reducere den skade, som spildevand kan gøre for lokal grundvandsforsyning.

I lighed med Burundi dyrker Rwanda hovedsageligt Bourbon, og de vaskede proceskaffe giver en typisk lys og surhedsdrevet kop. Dette parti har en sprød citronsymbol, bakket op af blomsterhonning og en cremet krop som en højvoksen oolongte.

Søgningen

Vi søger konstant efter nye oprindelser at engagere os i og smager på hundredvis af prøver, der sendes til os både fra import / eksportvirksomheder og direkte fra producenter. For os er det vigtigt at søge efter de mest lækre kaffe så mange forskellige steder som muligt, både i velkendte og ukendte oprindelser. Vi føler, at disse kaffe viser potentialet i deres respektive lande godt, og håber du nyder dem denne måned.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

1 x kaffe

El Ocote - Vasket Paraneima (250 g / 5,3 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

El Ocote - Vasket Paraneima (250 g / 5,3 oz)
Gitesi - Vasket Bourbon (250 g / 5,3 oz)

Kr. 249,00

Tilgængelig fra 10. september til 7. oktober

Discovery-abonnement

 • To unikke kaffe hver måned med GRATIS forsendelse *.
 • Indsigt i, hvordan kaffe blev dyrket og forarbejdet.
 • Abonnenter først på nye lanceringer.
 • 15% rabat på al kaffe og udstyr ovenfor Kr. 199,00 .
 • Rabatter eksklusive abonnenter.

Fra

Kr. 169,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Abonner Om Discovery
DA
USD $