Sådan slår du sommervarmen en iskaffe ad gangen

Sådan slår du sommervarmen en iskaffe ad gangen

Hav det sjovt at blive kreativ med din kaffe

Denne tid på året giver mange interessante afbrydelser og vendinger på iskaffe. Fra et simpelt filter, der brygges over is til de mere ekstravagante nitro- eller cocktailinspirerede kreationer, det er et must at tilbyde en række kolde kaffedrikke for at slå varmen.

Denne uge nåede jeg ud til et par mennesker, der arbejder med vores kaffe for at få inspiration og opskrifter til dig.

- Danske Oliver

Mauro Lussignoli, Estratto i Brescia, Italien

Caffè freddo, 70 g kaffe, 1 lt, 40 ppm vand og groft filtermaling.

Mauro skaber et simpelt 1 lt parti koldt bryg til Estratto. Han foretrækker at bruge 'maceration' med steeping i stedet for at lave en manuel brygning over is, da han finder den mere sød og elegant. Desuden behøver han ikke tilføje noget sødestof og kan holde det rene i kaffe, han stræber efter. Han følger en simpel opskrift, tager den malede kaffe og stiger sammen med vand ved stuetemperatur i 6 timer. Når han er klar, filtrerer han, flasker og opbevarer nedkølet. I øjeblikket får Mauro gode resultater med vores Gatina. Den serveres på issmagningskompleks og forfriskende med en fin syreindhold, tør kakao og hasselnød.

Paolo Panero, Bottega delle Delizie BH, Italien

Stort koldbryggebatch, der bruger Brewista Cold Brew. 1,05 kg kaffe, 15 Lt 75 ppm Levissima flaskevand. EK43 slib ved 11.

Startende med en 3 lt præ-infusion i den hævede indre kurv i en Brewista Cold Brew . Paolo sænker derefter kurven og tilføjer det resterende vand. Partiet efterlades stejlt i 24 timer ved en temperatur på 12/14 grader. Derefter aftappes batchen og opbevares i køleskabet ved en temperatur på 3,5 til 4 grader. Paolo brugte Gishubi, Burundi med to måneders hvile efter stege. Han serverer det 'glat' eller med tilsætning af tonic vand. Serveret glat tilføjer han kun is lavet med Levissima vand. Med Fever Tree tonic vand blander han 100 g koldt bryg med 100 g tonic vand. Resultatet er en drik med en fin og elegant krop og med en næsten krydret finish. Der var antydninger af vilde bær op til en sukkerholdig finish, og i betragtning af resultatet besluttede han at ikke tilføje noget andet sødemiddel.

Linus Köster, Tornqvist i Hamborg, Tyskland

Nitro kaffe brygget med Toddy Cold Brew System og Mini Keg. 90 g kaffe, 1 l, 40 ppm vand. EK43 slibning 10

Linus kan lide at bruge Toddy at brygge og finder det bedst at bruge to papirfiltre. Han tilføjer al malet kaffe, brygger med vand ved stuetemperatur og lader kaffen trække i 12 timer. Når den er klar, filtreres kaffen og overføres derefter til et mini-keg. Tjek ud iKegger til en række mini-kegs, der spænder fra 2 til 10 Lt. Disse kegs tillader let introduktion af nitro til kaffe i keglen, er enkle at rengøre og bruge igen og igen. Linus bryggede for nylig denne opskrift med vores Las Margaritas XO, smag af moden jordbær og mørk chokolade i finishparret forbløffende med den cremede struktur fra nitro.

Har du en god opskrift? Kontakt os og del den med mig!

- Danske Oliver

Om

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Vi sætter en ære i at producere og servere en unik nordisk kaffeoplevelse ved at frembringe en delikat og dynamisk balance i hver kaffe, vi producerer.

Om Kaffeopstilling
DA
USD $