Kontrasterende partier fra Sydamerika

Oplevelsesabonnement præsenterer

Kontrasterende partier fra Sydamerika

 • Denne måned er vi glade for at præsentere to kaffe fra Sydamerika dyrket i meget forskellige produktionssystemer.

 • I Colombia vokser kaffe primært på små familieejede gårde, hvor salget af hvert års afgrøde udgør den største indkomst for familien, der ofte også bor på gården.

 • Brasilien er verdens største producent af Arabica-kaffe, så produktionen her sker i næsten industriel skala med større gårde og ofte en grad af mekanisering.

 • Den første kaffe er fra en lille 10 hektar stor gård i Tolima-regionen i Colombia, en sprød og rent vasket Tabi med blomsterblomster af kamille understøttet af blød nektarin og en dyb karamelsødme.

 • Den anden kaffe kommer fra en meget større 240 hektar stor ejendom i Cerrado Mineiro-regionen i Brasilien, en rund og sød naturlig rød Catuai med cremet chokolade og karamelnoter præget af en note af rød kirsebær.

Fra

Kr. 169,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Abonner Om Discovery

Tilgængelig fra den 17. juli til den 12. august

Discovery-abonnement

 • To unikke kaffe hver måned med GRATIS forsendelse *.
 • Indsigt i, hvordan kaffe blev dyrket og forarbejdet.
 • Abonnenter først på nye lanceringer.
 • 15% rabat på al kaffe og KH Würtz X La Cabra keramiske serier.
 • Rabatter eksklusive abonnenter.

Fra

Kr. 169,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Abonner

Velkommen

Her er vi glade for at kunne fremvise to kaffe, begge fra Sydamerika, men dyrket i ret forskellige systemer. At kunne finde lækre kaffe under så forskellige forhold er en del af det, der gør vores job som kaffekøbere så spændende.

Colombia

I Colombia vokser kaffe hovedsageligt på små familieejede gårde, hvor salget af hovedindkomsten til familien, der ofte også bor på gården. Her på fjerntliggende bjergsider i høj højde skal det meste af gårdarbejdet udføres manuelt af landmændene selv og et lille team af dedikerede arbejdere. De kølige temperaturer i høj højde fører til en langvarig modning af kirsebærmodning, hvilket fører til en meget højere syre end i lavere dyrkede kaffe. Med hensyn til forsyningskæde kan denne fjernhed også føre til nogle forskelle i handel. Producenter har større vanskeligheder med at skaffe viden om landbrugs- og gæringsteknikker og har mindre adgang til markeder, der er villige til at betale en rimelig pris for deres afgrøde. Dette kræver indgriben fra projekter som InCoNexus-ordningen, som vi arbejdede med for at sikre dette parti fra Alto Bonito. De kører uddannelseskurser og forbinder producenter med købere som os, der betaler premiumpriser for kvalitetspartier.

Brasilien

I Brasilien giver de tørre sletter i Cerrado Mineiro-regionen et positivt, men ret anderledes klima til produktion af kaffe af høj kvalitet. Den lavere højde betyder planter, der vokser hurtigere og giver mere, men ofte en lavere syreindhold og smagsintensitet i koppen. Dette klima fører imidlertid til ideelle betingelser for forarbejdning af meget rene og elegante naturlige kaffe uden pletter, der ofte ses på grund af langsom tørring under køligere og mere fugtige forhold. Landets fladhed her fører også til større gårde, ofte med en grad af mekanisering set, især i høst. Producenter her er også mere involverede i deres egen forsyningskæde og markedsføring, idet de har en klar idé om værdien af deres egen afgrøde, og hvem de gerne vil sælge den til. I Brasilien arbejder vi hovedsageligt med Ally Coffee, som vi har købt hos den samme gruppe af store producenter i Brasilien i nogen tid.

Denne måned er hver kaffe temmelig typisk for deres egen region med en frisk og sprød masse fra en lille gård i Colombia, i kontrast til noget mere rund og sødere fra en større ejendom i Brasilien. Læs mere om hver nedenfor.

Første kaffe - Colombia

Alto Bonito
Vasket Tabi

Kamille, nektarin og karamel
(250 g / 8,8 oz)

Arnulfo Quintero har ejet Alto Bonito i 13 år nu og har en rig personlig historie inden for kaffedyrkning. Han voksede op på sin families gård i Quindio og hjalp sin far med hverdagens opgaver og blev udsat for den viden, han til sidst ville bruge hos Alto Bonito.

Da Arnulfo og hans familie købte gården, beholdt de sit oprindelige navn, som blev givet på grund af den høje højde og det smukke landskab med udsigt over dalen ned i byen Planadas. Gården ligger kun en kort køretur nord for byen, et vigtigt center for lokale kaffeproducenter, hvor mange kooperativer og kaffekøbere er hjemsted.

Som mange i Tolima er Arnulfo temmelig ny inden for produktion af specialkaffe, så der vokser hovedsageligt Caturra og den mere moderne Castillo, der blev introduceret til regionen i 2000'erne efter et særligt hårdtslående bladrustudbrud. Efter at have deltaget i træning og cupping-sessioner med InCoNexus, vores eksportpartner i regionen, følte Arnulfo sig opmuntret til at plante et plot af Tabi-sorten, en hybrid med Castillos rustmodstand, men som er i stand til at opretholde mere af kopkvaliteten af traditionel sorter som Caturra. Mange landmænd i Tolima har en diversificeret indkomst til at håndtere regionens ustabile fortid. Dette var et område med stor aktivitet for FARC-guerillaen, og mange, der nu dyrker kaffe her, var tidligere kokaproducenter, der blev kontrolleret af FARC. Af denne grund dyrker Arnulfo også bananer og appelsiner til det lokale marked, men kaffe er familiens vigtigste indtægtskilde.

Dels på grund af ordninger som dem fra InCoNexus ser vi en renæssance i at dyrke kaffe i Tolima, især i syd omkring Planadas, ikke langt fra grænsen til Huila. Landmænd planter nye sorter som Pink Bourbon, Geisha og Tabi og lægger mere vægt på omhyggelig og ofte eksperimentel gæring. Arnulfo er et godt eksempel på dette, og vi er glade for at dele hans kaffe med dig, en sprød og ren vasket Tabi med blomsteraromaer af kamille efterfulgt af en blød og afbalanceret kop med rund nektarin og rig karamel.

Anden kaffe - Brasilien

Olhos D'Agua
Naturlig rød Catuai

Chokolade, kirsebær og karamel
(250 g / 8,8 oz)

Marcelo Assis Nogueiras lidenskab for kaffe blev indpodet af hans far, der arbejdede på kaffebønder hele sit liv for at forsørge sin familie. Herfra fortsatte Marcelo med at studere landbrug, dimitterede i 2001 og blev straks ansat af Ferreira-familien som teknisk leder. Som en erfaren gruppe af landdistriktsproducenter fra Minas Gerais så Ferreiras et stort potentiale i Marcelo og besluttede til sidst at gå i forretning sammen. De fandt den ideelle terroir til deres fælles gård lige uden for byen Olhos D'Agua i Cerrado Mineiro-regionen.

I dag drives gården hovedsageligt af Marcelo og hans familie. De er begyndt at fokusere på bæredygtighed, og Marcelo og Flávio Márcio Ferreira grundlagde for nylig Bioma Cafe sammen, et firma med fokus på bæredygtig produktion af specialkaffe. De holder biodiversitetslandskaber på deres gårde og undgår monokultur ved at dyrke arter som avocado, hvilket hjælper med at skabe sunde jordarter og biodiversitetsdyrpopulationer. Marcelo og Flavio har arbejdet med Ally-kaffe for at sælge deres afgrøde i nogle år nu, og det er første gang, at vi har været i stand til at sikre meget fra Olhos D'Agua gennem vores venner hos Ally.

Denne masse naturlige Røde Catuai fra Fazenda Olhos D'Agua er et meget klassisk og rent eksempel på en Cerrado Mineiro-kaffe. Bølger af tung sødme og en let behagelig tørhed minder om chokolade og karamel, mens en skarp syre punkterer koppen med en tone af frisk sort kirsebær.

Belønningen

At kunne finde lækre kaffe som disse i så forskellige systemer i forskellige lande er en del af det, der er så givende ved at arbejde i vores branche. At arbejde som køber i hvert land er en anden udfordring, både hvad angår den forventede smagsprofil, men også med hensyn til de systemer, hvorunder kaffe produceres og handles.

Her er hver kaffe temmelig typisk for deres egen region med en frisk og sprød masse fra Colombia, kontrasteret med noget mere rund og sødere fra Brasilien. Vi håber, at du nyder dem i løbet af den næste måned.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Tilgængelig fra den 17. juli til den 12. august

Discovery-abonnement

 • To unikke kaffe hver måned med GRATIS forsendelse *.
 • Indsigt i, hvordan kaffe blev dyrket og forarbejdet.
 • Abonnenter først på nye lanceringer.
 • 15% rabat på al kaffe og KH Würtz X La Cabra keramiske serier.
 • Rabatter eksklusive abonnenter.

Fra

Kr. 169,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Abonner Om Discovery
DA
USD $