Buenos Aires

Præsenterer

Buenos Aires

  • Denne måned viser vi en ny forbindelse i et land, der ikke er så kendt for os.

  • Dette er første gang, vi har frigivet en kop kaffe fra Nicaragua, et land vi har set i nogen tid nu.

  • Luis Emilio Valladarez opdrætter kaffe i Nueva Segovia-regionen, ikke langt fra grænsen til Honduras.

  • Begge disse partier er af Java-sorten, der har tendens til at producere blomster- og livlige kopper.

  • Den første kaffe er den naturlige Java, en blødblomstret kop med tropiske frugtnoter på en cremet chokoladebase.

  • Den vaskede Java er mere delikat med sprøde jasminblomster, frisk og mineralsk med en te-lignende krop.

1 x kaffe

Buenos Aires - Naturlig Java
(250 g / 5,3 oz)

2 x kaffe

Buenos Aires - Naturlig Java
(250 g / 5,3 oz)

Buenos Aires - Vasket Java
(250 g / 5,3 oz)

Virkningen af kaffe

På samme måde som sidste måned er disse to kaffe et resultat af vores udforskning af ny kaffeoprindelse. Vi fandt disse to partier på et blindt kuppelbord fra vores venner på Belco og vidste, at vi ville dele dem gennem vores abonnementsprogram. Både den vaskede og naturlige kaffe viser klare karakteristika fra Java-sorten, som er blevet temmelig populær blandt kvalitetsfokuserede producenter i Nicaragua. Nicaragua er et af de fattigste lande i hele Amerika, hvor 80% af befolkningen lever med mindre end $ 2 om dagen. Økonomien er stærkt landbrugsafhængig, idet landbruget udgør over 15% af landets BNP og 60% af dets eksport. Heraf er kaffe den største bidragyder med 17% af den samlede eksport. Derfor kan den nuværende bevægelse mod højere kvalitetskaffe og højere priser have en positiv effekt på den nicaraguanske økonomi og arbejdstagerforholdene i landdistrikterne.

Cafetalera Buenos Aires

Luis Emilio Valladarez har arbejdet i kaffebranchen i 60 år. Buenos Aires er den første gård, han nogensinde har købt, efterfulgt af to andre gårde ved navn La Laguna og El Suyatal. På dette tidspunkt var det nicaraguanske kaffemarked ret anderledes, der var ringe eller ingen direkte adgang til roastere, der var villige til at betale gode priser for sporbar kaffe af høj kvalitet, så Luis solgte hele sin produktion til et lokalt andelsselskab som kirsebær. I dag arbejder han tæt sammen med sin søn Olman, hovedsageligt på to af gårdene, Buenos Aires og La Laguna. Denne familieopstilling begyndte i 2004, da Olman begyndte at hjælpe sin far og bror med at styre og drive familiens gårde. I 2005 observerede Olman de første tegn på bølgen af specialkaffe, der begyndte at bryde over Nicaragua, og opfordrede resten af familien til at tage mere kontrol over deres værdikæde. Det var på grund af dette, at denne entusiastiske gruppe producenter besluttede at bygge deres egen mølle, Cafetalera Buenos Aires, for mere effektivt at kontrollere kaffeproduktion og eksport. Cafetalera Buenos Aires er nu en familievirksomhed, der dækker lidt over 200 hektar og producerer adskillige processer af hovedsagelig Caturra, Maracaturra og Villa Sarchi sorter sammen med nogle små eksperimentelle plot. Buenos Aires, projektets flagskib, ligger højt i Dipilto-bjergene nær grænsen til Honduras i Nueva Segovia-regionen. Det stejle bjergrige terræn her betyder, at selv inden for denne ene gård plantes kaffe fra 1.200 helt op til 1.700 meter over havets overflade. Det meste af kaffen dyrkes under indfødte skyggetræer, og jorden og planterne befrugtes ved hjælp af miljøvenlige teknikker med minimale ikke-organiske produkter. Hele familien stræber konstant efter at skabe sig et navn i specialkaffeverdenen, for eksempel ved at deltage flere gange i Nicaraguas Cup of Excellence-konkurrence. Faktisk vandt de i 2015 konkurrencen med en masse Maracaturra fra Buenos Aires, en meget imponerende bedrift i et konkurrencedygtigt land med mange etablerede producenter.

Java

Begge kaffe i denne måned er af Java-sorten, en etiopisk arvestamme, der blev introduceret til den indonesiske ø Java af hollænderne i det tidlige 19. århundrede. Siden da er den blevet dyrket i flere lande, men den nuværende sort blev introduceret til Costa Rica i 1991 efter udvælgelse af en opdrætter i Cameroun i 1980'erne. Dette skyldtes hovedsageligt sortens tolerance over for kaffebærsygdom, men det viste sig snart at fungere godt og producere meget høj kvalitet i de mellemamerikanske kaffelande. I Nicaragua blev sorten imidlertid aldrig distribueret så bredt på grund af afskaffelsen af kaffeforskningsinstituttet UNICAFE i slutningen af 90'erne, før der var gennemført bredere forsøg. Rygtet siger, at en medarbejder ved instituttet fik de sidste Java-frø og nogle værktøjer som sin fratrædelsespakke, som han derefter solgte til en velkendt producent i området, familien Mierisch. Herfra spredte ryet for disse Java- eller 'Longberry'-frø sig, og snart voksede kvalitetsfokuserede producenter over hele landet dem. Man troede oprindeligt, at Java stammede fra Typica, givet de lignende koppekarakteristika og forlænget frø, men genetisk sekventering fandt ud af, at det var tættere på en anden etiopisk arvestykke kendt som Absynia. Disse sorter er alle i 'Etiopisk Long Berry' klassificering, som også inkluderer Geisha, og har tendens til at producere blomster- og sarte kopper. Begge kaffe her viser disse karakteristika, men de forskellige behandlingsteknikker skaber ret forskellige udtryk for disse.

Første kaffe - Nicaragua

Buenos Aires
Naturlig Java

Kaprifolium, mango og mælkechokolade
(250 g / 8,8 oz)

Olman vælger kirsebær fra lave områder på gården til forarbejdning ved hjælp af den naturlige metode, da han føler, at dette giver mere intensitet i koppen. I dette parti skelner Java-sortens egenskaber igennem i kaprifolblomsterne, men den naturlige proces øger mundfølelsen og sødmen i koppen med smag af rig mango og cremet mælkechokolade.

Anden kaffe - Nicaragua

Buenos Aires
Vasket Java

Jasmin, cantaloupe og sort te
(250 g / 8,8 oz)

Den vaskede proces bevarer Java-sortens egenskaber på den mest gennemsigtige måde, hvilket betyder, at de er i stand til at skinne tydeligt overalt, med jasminblomster, der spildes fra brygge, efterfulgt af en skarp og ren kop med frisk melon og en delikat sort te Afslut.

Unikke mikrolotter

Nicaragua er et inspirerende og modstandsdygtigt land med en ret kaotisk historie sammen med nogle nutidige udfordringer. Kaffebranchen her vokser hovedsageligt kaffe af lav kvalitet og sælger til lave priser, men Valladarez-familien er et eksempel på at bryde denne onde cirkel og skabe en bæredygtig forretning. En af de måder, de har gjort dette på, er ved at skubbe grænser og skabe unikke mikrolotter, der kan hente en høj pris, ligesom begge kaffe i denne måneds pakke. Disse Java-partier viser en klar sortkarakter og repræsenterer ganske enkelt nogle af de bedste kaffe, vi har smagt endnu fra Nicaragua.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Om Discovery

Om Discovery

Muligheden for at dele nye oplevelser

Vores Discovery-abonnement giver os mulighed for at dele nye oplevelser med dig hver måned og tage dig med på vores rejse gennem de skiftende årstider med kaffe. Dette giver dig mulighed for at smage nye partier fra hele kaffelandskabet, når de ankommer til vores risteri, når de er friske og i sæson. Vi stræber efter at finde de mest lækre og tankevækkende kaffe, vi kan få fat i, sammen med en gruppe innovative og dedikerede partnere, vi har mødt gennem vores år i branchen. Vi er ikke kun inspireret af at dele deres omhyggeligt oprettede råmateriale, men ved at formidle, hvordan hvert trin på rejsen har ført til det, du finder i din kop, hvad enten det er terroir, sort, forarbejdning efter høst eller noget helt andet.

Vi sigter altid efter at fortælle en historie

En af de bedste måder at forstå effekten af disse faktorer er at smage kaffe side om side. Vores mest populære mulighed giver dig mulighed for at opleve to kaffe hver måned, måske forskellige sorter eller processer fra samme gård eller region, eller måske to parallelle partier fra producenter i hver sin ende af kaffebæltet. Vi sigter altid efter at fortælle en historie med vores kaffevalg og fokusere på et andet aspekt af det, vi finder spændende i kaffe lige nu. Deling af disse oplevelser hver måned giver os mulighed for at udvide vores kaffehorisonter sammen og udvikle et fælles ordforråd inden for både smag og præference i kaffe.

Vi er altid glade for at fortsætte vores samtale med dig via vores webshopportal, hvad enten det er rent praktisk, eller diskussioner om denne måneds kaffe. Vi ser vores rolle som simpelthen en mellemmand mellem dig og nogle af de bedste kaffe i verden og de mennesker, der producerer dem. Disse mennesker inspirerer os, og vi gør vores yderste for at dele både deres kaffe og deres historier med de mennesker, der værdsætter dem mest.

DA
USD $