Introduktion til brasilianske regionale partier

Sidste oktober besøgte vi flere kaffeproducenter i to forskellige stater i Brasilien. Dette var vores første gang, vi selv tog os ind i det brasilianske landskab, et land berømt for at være verdens største producent. Forud for vores rejse havde vi arbejdet med mange mindeværdige kaffe, ikke desto mindre åbnede det, vi oplevede, vores øjne og forfærdede os.

Vi havde to mål i tankerne for denne rejse. Primært søgte vi fremragende kaffe, der kunne skille sig ud som lyse eksempler på Brasiliens allerbedste produkter sammen med vores regelmæssige sæsonbestemte sortiment. Samtidig udviklede vi et specifikt mål for at finde kaffe, der ville skinne i mælk, så vi kunne fortsætte med at udvikle og vedligeholde vores 'omni-roasting' tilgang. Med disse to mål i tankerne begyndte vi på vores mest ambitiøse sourcing-tur til dato.

Vores vigtigste stop på turen var staten Espírito Santo, et sted, der er uligt de fleste i Brasilien. I et land, der generelt er kendt for sine store, industrielle haciender, der ligger på flade områder, tilbyder Espírito Santo bakker, store højder og små, familiedrevne gårde. I de senere år har vi præsenteret et par lyse kaffe herfra, og de har konsekvent skilt sig ud. Bemærkelsesværdigt er, at kopprofiler her holder et løfte om etiopisk-lignende blomsteragtige noter, røde bær, der minder om kenyanske kaffe, ved siden af mere traditionelle nødder og chokolade noter. Kuppekaffe i oprindelseslande er altid langt mere spændende, når der er mulighed for at besøge gårde og stille landmænd detaljerede spørgsmål om jord, sorter, gæring og tørring. Endelig tilbød Espírito Santo muligheden for at identificere flere højkvalitets mikropartier fra forskellige gårde, som vi ser frem til at modtage og stege i foråret.

Efter adskillige dage med frugtbare kopper og gårdbesøg kørte vi til staten São Paulo for en kaffefestival og mere kop. At tilbringe et par dage her på besøg på gårde bragte hjem, hvor ekstreme kontrasterne kan være i den brasilianske kaffekultur. Hvor vi tidligere havde brugt tid med små familieejede, håndplukkende operationer, så vi nu store, flere hundrede hektar store industrielle virksomheder. Nogle var monokulturbedrifter, der producerede kaffe af kommerciel kvalitet, mens andre eksperimenterede med sorter og havde til formål at producere store mængder specialkvalitet.

Midt i al denne sort kunne vi finde nogle vidunderlige partier fra hele Brasilien, som vi ser frem til at præsentere for dig i hele 2018. Nogle partier vil blive vist på vores tilbudsliste som lyse, sæsonbetonede kaffe, mens andre vil blive vist med fokus på deres potentiale til at skinne i mælk. Disse sidstnævnte kaffe kan brygges som både espresso og filter, men i sidste ende er det kaffe, som vi anbefaler som velegnet til espresso med mælk.

Hvis du er interesseret i at arbejde med disse kaffe og ønsker at lære mere om deres historier, og hvordan de kan tilføre værdi til din menu, bedes du kontakte os for at diskutere yderligere.

Engros

DA
USD $