Bryder nye grunde i Burundi med Long Miles Project

På La Cabra arbejder vi fortsat med nogle af de mest innovative kaffefolk over hele kloden år efter år.

Ben Carlson og hans familie har virkelig brudt nye baner med Long Miles-projektet i Burundi, der flyttede dertil for over syv år siden og etablerede en virksomhed og en social virksomhed med fokus på ekstraordinær kaffe, bæredygtig jordpraksis og seriøst lokalt engagement. Læs videre for at få flere oplysninger om de to Long Miles-kaffe, der findes i denne måneds abonnementsboks.

Gishubi ligger nær den indfødte Kibira-skov, hvor en kølig tåge stammer hver dag og til sidst lægger sig på kaffetræerne.

Dette lidt køligere mikroklima sikrer, at kirsebærene vokser og modnes langsomt, hvilket hjælper med at adskille Gishubi-koppen. Placeringen nær skoven har ligeledes betydet, at bakken er blevet et permanent krigsteater i tider med konflikt, og landmænd har været nødt til at opgive deres marker. Da Long Miles begyndte at arbejde med Gishubi-landmænd, var mange af dem klar til at trække deres kaffetræer ihjel og opgive deres gårde. Dedikeret forlovelsesarbejde fra Long Miles 'kaffespejdere har ført til, at landmænd geninvesterer i deres kaffe ved at lede efter jord til at plante flere træer. Fokus for en af disse kaffespejdere har været at lokke landmænd til at plante skyggetræer, vælge kirsebær af høj kvalitet og eliminere antestibugs, der spreder den såkaldte kartoffeldefekt. Forvent smag af gryderet frugt, mørk kirsebærchokolade, brunt sukker og bomulds candy med en afbalanceret syre.

Bakanerne i Mutana er dækket af uendelig grøn og åbner op for en betagende panoramaudsigt.

Blandingen af siltet og sandet jord giver landmændene mulighed for at dyrke en bred vifte af afgrøder, herunder hvede, kassava, kartoffel, løg, ærter, bønner, sød kartoffel, passionsfrugt og te, der er afskåret med kaffetræer. Bakken tilbød engang beskyttelse og fungerede som et tilflugtssted for lokalbefolkningen i krisetider. Desværre blev bakken ikke efterladt uberørt af den seneste krig, og mange familier forlod og opgav deres gårde og hjem. Kaffespejdere, der arbejder med Mutana, vil øge antallet af gårde, lære landmænd at beskære deres træer og opfordre dem til at plante igen. Forvent smag af røde bær, rigt sød taffy og stuet frugt, afbalanceret med let syrlig sur øl og citronmarengs tærte.

Benjamin Evar, partner

Abonner på vores sæsonbestemte eksklusive abonnementstjeneste

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up

DA
USD $