Tilbage til Huehuetenango

Oplevelsesabonnement præsenterer

Tilbage til Huehuetenango

  • Vi er glade for at byde producenter fra Huehuetenango og især Ana Ramirez velkommen til abonnementsprogrammet for tredje år.

  • Vi besøgte regionen og vores eksportpartnere i Primavera i marts 2020.

  • En fængslende og fjerntliggende region i det nordvestlige Guatemala, Huehuetenango ligger på grænsen til Mexico og producerer efter vores mening de bedste kaffe i hele Guatemala.

  • Denne måneds første kaffe er en tilbagevendende favorit for os, en vasket Bourbon og Caturra feltblanding fra Ana Ramirez. Hendes lille gård har produceret fremragende kaffe konsekvent, og de velkendte bløde frugtnoter er til stede igen i år.

  • Den anden kaffe kommer fra en lignende lille gård, men Baltazar Mendez bruger en mere traditionel gæring, hvilket fører til et lidt skarpere udtryk for guatemalansk kaffe med noter af æble og karamel.

Abonner for at få kaffe i denne måned

Tilgængelig fra den 25. maj til den 18. juni

1 x kaffe

Ana Ramirez (250 g / 5,3 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Ana Ramirez (250 g / 5,3 oz)
Baltazar Mendez (250 g / 5,3 oz)

Kr. 239,00

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Hvad sker der kl
La Cabra

Denne måned forbereder vi os på at frigive mere kaffe fra Burundi, inklusive et meget eksklusivt parti fra deres egen gård. Som vi håber, du fandt i sidste måneds abonnement, er kvaliteten, som Long Miles har produceret i år, fremragende, især i betragtning af den modgang, de møder i Burundi.

Vi fortsætter også med at frigive kaffe fra vores langsigtede colombianske partnere på Cafe Granja La Esperanza, små partier fra deres fantastiske gårde i Cauca-dalen. XO-processen Potosí og begge masser af Sudan Rume har smagt lækkert, og vi er blevet ydmyget over det fantastiske svar på kaffe på vores webshop. Der er tre ret specielle kaffe, der stadig kommer i serien, som vi vil annoncere i de kommende uger.Huehuetenango

Huehuetenango ligger i det nordvestlige højland i Guatemala og grænser op til Mexico. Det er hjemsted for de højeste højder i hele Mellemamerika på grund af tilstedeværelsen af bjergkæden Sierra de los Cuchumatanes, der topper ved 3837 moh. Dette skaber masser af jord i stor højde til at dyrke kaffe af høj kvalitet, en vigtig afgrøde i et område, hvor landbruget er den største industri. En tør varm vind blæser også ind fra Tehuantepec-sletten i Mexico mod nord, som beskytter afgrøderne mod frost, så kaffe kan vokse endnu højere op ad skråningerne, ofte over 2000 moh. Disse høje højder fører også til en meget smuk natur, noget området er kendt for, men også til en afsides beliggenhed, der ikke findes andre steder i Guatemala. Der tales stadig 9 forskellige gamle mayadialekter her, og regionen er hjemsted for nogle af de bedst bevarede eksempler på maya-arkitektur. Afstanden gør også sourcing kaffe til en udfordring her, rejsen til gårde tager ofte dage over utilgivende terræn, og kommende kaffekøbere har brug for viden om de lokale dialekter eller en erfaren guide. Vi har besøgt vores guatemalanske partnere i Primavera i de sidste tre år og er blevet forbløffet over skønheden i både den kaffe, de har købt og i denne fængslende region.

1. kaffe - Guatemala

Ana Ramirez - Washed Bourbon, Caturra

Fersken, Blackberry og Fudge

(250 g / 8,8 oz)

Ana Ramirez dyrker kaffe i den nordlige del af Huehuetenango-regionen, langt nordvest i Guatemala. Dette er vores tredje år, hvor vi arbejder med Ana og hendes søsters kaffe, og vi har spændt ventet på ankomsten af deres nye afgrøde. Gården ligger lige uden for byen San Marcos Huista og producerer kun 1800 kg kaffe om året. I en region, hvor den gennemsnitlige kaffebonde både er mandlig og i midten af 50'erne, er Ana, kun 29 år gammel, der skubber trenden ved at drive sin egen gård sammen med sine to yngre søstre. At være fra et så fjerntliggende landdistrikt har været en udfordring for Ramirez-søstrene, de var tidligere kun i stand til at sælge deres kaffe til den lokale 'coyote', der kører rundt på gårde i en afhentningsbil og køber pergamentkaffe på et meget lavt marked pris. Imidlertid har Ramirez-søstrene arbejdet med Primaveras kvindelige kaffedyrkerprogram i Huista-regionen siden 2017 og har på det tidspunkt set prisen, de modtager ved deres gårdport, stige betydeligt. Deltagelse i programmet var første gang, de kunne smage deres kaffe uden at blive blandet med mange andre i det lokale kooperativ. De har også været involveret i workshops, der fremhæver vigtigheden af omhyggelig høst og gæring.

Gården har et mikroklima med høj nedbør og lidt over gennemsnittet luftfugtighed, perfekte betingelser for blandingen af sorter Ana vokser, Bourbon, Caturra og en lille smule af den populære guatemalanske sortpache. Da de selv udfører alt arbejdet på gården, kan Ana og hendes søstre ikke plukke og gærde kaffe på samme dag, så kirsebærene forsegles i poser og begynder at gæres natten over. Om morgenen afpulpes kaffen med en lille dieseldrevet de-pulper, inden den flyttes til gæringstankene for en meget lang gæring. På grund af de kølige temperaturer omkring høsttiden tager det klæbende slimlag omkring kaffefrøene lang tid at fermentere og nedbryde, ofte omkring 40 timer. Denne dobbelte gæring fører til de smukke bløde frugtnoter og let likørkarakter, der findes i denne kaffe. At være i stand til konsekvent at producere kaffe på dette niveau i så lille skala og med en sådan mangel på ressourcer er et bevis på både Ana og Primaveras team på jorden i Huista-mikroområdet.

2. kaffe - Guatemala

Baltazar Mendez - Washed Bourbon, Caturra

Æble, karamel og sort te

(250 g / 8,8 oz)

Kun 15 km fra Ana gård, en 30 minutters kørsel længere op i bjergene, ligger Baltasar Mendez gård. Lidt større end Ramirez-familiens gård, på 0,9 hektar, giver det familiens hovedindkomst, ligesom mange andre i denne fjerntliggende og landbrugsmæssigt afhængige region. De har navngivet gården Q'antxabina ', det lokale dialektord for Guachipilin-træet, som giver meget af skyggen på gården. For bare et par år siden bosatte Baltasar sig tilbage i Guatemala for at starte landbrug med sin familie efter år som vandrende arbejdstager i USA. Han søgte Primavera-programmet i Huista-området og skaffede sig viden for at øge og stabilisere sin indkomst fra kaffe. Som mange landmænd i landdistrikterne er Baltasar motiveret til at tjene mere for at give sine børn bedre muligheder, end han havde. Familien udfører alt gårdarbejde selv og transporterer kurve med kirsebær tilbage til deres lille mølle på hesteryg. Her depulperes de direkte og fermenteres i tanke, indtil slimhinden nedbrydes. De samme forhold med høj luftfugtighed og kølige temperaturer fører igen til langsom langsom gæring omkring 40 timer. Manglen på præfermentering sammenlignet med Ana's kaffe betyder, at Baltasars kaffe er noget skarpere med noter af æble afbalanceret af en rig sødme af karamel og brunt smør inden en sort te finish.

Abonner for at få kaffe i denne måned

Tilgængelig fra den 25. maj til den 18. juni

1 x kaffe

Ana Ramirez (250 g / 5,3 oz)

Kr. 169,00

2 x kaffe

Ana Ramirez (250 g / 5,3 oz)
Baltazar Mendez (250 g / 5,3 oz)

Kr. 239,00
Abonner Lær mere

Gratis forsendelse | Annuller når som helst

Primavera

Vores besøg i Huehuetenango og hos vores partnere i Primavera i marts i år var vores mest omfattende endnu. At arbejde som kaffekøber i denne region er fuld af unikke udfordringer, og vi værdsætter det arbejde, som Primavera laver her, og den indsigt, de er i stand til at give os, og hjælper os med at sikre lækre masser år efter år. Dette er et område med små gårde, hvor det meste af arbejdet udføres af familierne selv, og de fleste er afhængige af at sælge kaffe som deres vigtigste indtægtskilde. Primaveras arbejde her er af direkte betydning for dem. Kvaliteten, som Ana Ramirez er i stand til at producere, er et godt eksempel på dette, det er tredje år, vi køber kaffe fra hendes lille 0,4 hektar store grund lige uden for byen San Marcos.

Bliv lys og nysgerrig - John Gibson

Kaffe abonnement

To unikke kaffe hver måned

La Cabra er et moderne kafferisteri med base i Århus og København, Danmark. Hver måned udsender vi to unikke kaffeoplevelser og giver indsigt i, hvordan disse kaffe blev dyrket og forarbejdet af talentfulde producenter.

Abonner Lær mere kaffe line-up
DA
USD $