Et begrænset auktionsparti fra Daterra, den berømte forsøgsgård i Brasilien

La Cabra præsenterer Jaci, et begrænset auktionsparti fra Daterra, det berømte eksperimentelle gårdprojekt i Brasilien. Denne unikke kaffe er opkaldt efter den mystiske og smukke månegudinde, hvis tårer føder Amazonas-flodens farvande.

Den håndplukkede i 2017 er den semi-carbonholdige macerated kaffe af Aramosa
sort, en hybrid skabt af Arabica og Racemosa. Aramosa viser normalt tydeligt blomsteragtige noter i kopprofilen, men med Jaci blev smagsstoffer udviklet meget længere i gæringsfasen. Semi-kulstof maceration er en gammel vinfremstillingsteknik, der er fælles for områder som Beaujolais, Frankrig. For Jaci blev hele kirsebær anbragt i en rustfri ståltank og gæret, mens den stadig var hel. Et anaerobt miljø blev skabt ved at pumpe kuldioxid ind, som gennemsyrede kirsebærskindene og stimulerede gæring på et intracellulært niveau. Gæringen udviklede intense smag af hvidvin, hvide druer og hvide blomster såsom jasmin og kaffeblomst og en sødme, der minder om hvid chokolade.

I sidste oktober besøgte La Cabra Coffee flere kaffeproducenter i to forskellige stater i Brasilien. Dette var vores første gang, vi turede ind i det brasilianske landskab, et land berømt for at være verdens største producent. Vi ankom med vores forventninger i skak, men det, vi oplevede, åbnede øjnene og forfærdede os.

Vores vigtigste stop på turen var staten Espírito Santo, et sted, der er uligt de fleste i Brasilien. I et land, der generelt er kendt for sine store, industrielle haciender, der ligger på flade områder, tilbyder Espírito Santo bakker, store højder og små, familiedrevne gårde. I de senere år har vi præsenteret et par lyse kaffe herfra, og de har konsekvent skilt sig ud som ret forskellige fra andre brasilianere, vi har kuppet. Bemærkelsesværdigt er, at kopprofiler her holder et løfte om etiopisk-lignende blomsteragtige noter, røde bær, der minder om kenyanske kaffe, ved siden af mere traditionelle nødder og chokolade noter. Kuppekaffe i oprindelseslandene er altid langt mere spændende, når der er rig mulighed for at besøge gårde og stille landmænd detaljerede spørgsmål om jord, sorter, gæring og tørring. Endelig tilbød Espírito Santo muligheden for at identificere flere højkvalitets mikropartier fra forskellige gårde, som vi ser frem til at modtage og stege i foråret.

Efter adskillige dage med frugtbare kopper og gårdbesøg gik vi til staten São Paulo for en kaffefestival og mere kop. At tilbringe et par dage her på besøg på gårde bragte hjem, hvor ekstreme kontrasterne kan være i den brasilianske kaffekultur. Hvor vi tidligere havde brugt tid på små familieejede, håndplukkende operationer, så vi nu store, flere hundrede hektar industrielle virksomheder. Nogle var monokulturbedrifter, der producerede kaffe af kommerciel kvalitet, mens andre eksperimenterede med sorter og havde til formål at producere store mængder specialkvalitet. Midt i al denne sort kunne vi finde nogle vidunderlige partier, som vi ser frem til at præsentere for dig gennem 2018.

For nu håber vi, at du nyder de to forskellige brasilianske kaffe inkluderet i denne måneds forsendelse. Pinheirinho har været omtalt af La Cabra i nogle år nu, mens Jaci er et specielt auktionsparti via Daterra. For mere information om Jaci se det separate kaffekort i denne forsendelse.

Abonner på vores sæsonbestemte eksklusive abonnementstjeneste

Abonner Lær mere

Se vores sæsonbestemte kaffeopstilling

kaffe line-up
DA
USD $